Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rossz anya vagyok ha szeretném...

Rossz anya vagyok ha szeretném ha 23 éves fiam a saját lábára álljon?

Figyelt kérdés
szeretném ha külön költözne,szeretném elkezdené élni a saját életét,ha látná,hogy mi mennyi,mi milyen nehéz stb.szeretem őt,és segítséget is adnék neki.lakást ugyan nem tudok venni neki hisz nem állunk úgy anyagilag,de egyben kitudnám neki fizetni a lakásból apja részét amivel tud mit kezdeni.de a jelek szerint esze ágába sincs menni, kidobni,elüldözni nem akarom,mégis azt érzem ki kell repüljön,hogy éljen kicsit és ne én legyek a hátország.nagyon rossz anya vagyok?más 20-on éves is ennyire ragaszkodik az szülői fészekhez?
2014. okt. 26. 17:28
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
29%

igen, az ilyen rossz anya vagyok??? -féle manipulatív kérdésfeltevőknél előbb-utóbb kibújik a szög a zsákból.

IGEN, rossz anya vagy!

ki akarod dobni a gyerekedet, mert idegesít. és ezt még a jóindulatú, önállóságra biztató anya álarca mögé rejted.

legalább magaddal legyél őszinte: idegesít a gyereked.

2014. okt. 26. 18:17
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Abban a lakásban laktok, amiben az ő apjával laktatok?
2014. okt. 26. 18:20
 23/34 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.érdekes volt olvasni őket.még most is azt mondom,sokan összetennék a kezüket azért a segítségért amit adnák adnák neki.igen,más az életritmusa ő éjjel bilizik,barátokat hozna fel,stb,de sajnos ez egy kis lakásban nagyon zavaró,ezért is lenne jó neki külön lakrész vagy lakás,de a legnagyobb gondom ég mindig az,hogy nem látja át az élet küzdelmét,értelmét,80 ezret szór el havi szinten.a hónap végén egy cwnt sincs a zsebébe,ha neki neki kéne rezsit fizetni,kajára félre tenni,tudna még spórolni is.

köszönöm a segítséget.a fiam nem nyűg,néha ugyan zavaró mint bármelyik gyerek.de nem kidobni akakrom hanem életre nevelni amit azért talán nem bűn.

2014. okt. 26. 18:26
 24/34 horbeni ***** válasza:
100%

egyáltalán nem!

Sok sikert ehhez Neked!

2014. okt. 26. 18:32
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Akkor neveld, de ne azért, mert zavaró, hanem azért, hogy megtanuljon bánni a pénzzel, mert ha nem tanulja meg, akkor nagyon komoly problémái lesznek.

Szerintem azt megbeszélhetnétek, hogy x Ft-ot minden hónapban tegyen félre, ha már otthon lakik, akkor használja ki ezt a lehetőséget, hogy így tud spórolni.

Ha nem munka, hanem buli miatt van ébren éjjel, akkor pedig meg kell beszélni a 'házirendet'. Nem vihet fel éjjel másokat, ne éjjel egyen, stb.

Hidd el, ha lesznek szabályok, amiket be is kell tartani, akkor meg fog jönni a vágya a külön életre :)

Eddig nem nagyon voltak tiszták a körülmények, de most már hogy leírtál pár dolgot, úgy látom, hogy valóban a kényelem miatt van otthon, ahogy ezt már valaki az elején is írta.

2014. okt. 26. 18:36
 26/34 anonim ***** válasza:
24%
Te nem azt szeretnéd hogy önállósodjon hanem hogy elhúzzon otthonról. Sohasem értettem ezt a gondolkodást inkább fizessen albérletet minthogy otthon éljen.
2014. okt. 26. 18:54
 27/34 A kérdező kommentje:
hát persze h kényelmes neki,mint bármelyik gyereknek,azért vannak szabályok,de az nem nagyon zavarja,hol betartja hol nem,ha nem, kap érte, és???úgy éli meg mint a legtöbb gyerek,csak anya parázik,címszóval.a pénzt is megbeszéltük már,de az valahogy nem akaródzik félre tenni neki.pedig ebbe is segítenék.ha olyan lennék mint egy házisárkány,vagy ha olyan mint egy gonosz banya az biztos lendítene a dolgon,de a cél nem ez.
2014. okt. 26. 18:55
 28/34 A kérdező kommentje:
ha szülő leszel majd megérted utolsó,és igen inkább fizessen albérletet,amiben szívesen segítek.
2014. okt. 26. 19:06
 29/34 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem jól gondolkozol.

Én 24 éves vagyok, a férjem szintén.

Ő is félt elköltözni az anyjáéktól, kényelmesebb volt neki hogy mindent a feneke alá tettek, főztek, takarítottak utána, fizették a számlákat... le kellett adnia x összeget, és kész. A legtöbb idejét a számítógép előtt töltötte.

Sajnos úgy alakult, hogy 20 évesen (akkor már 1 éve jártunk) el kellett költöznöm anyáméktól. Megtehettük volna hogy együtt albérletbe költözünk, de addig szervezkedett, míg náluk kötöttem ki.

Hát hadd ne mondjam... hiába igyekeztem megfelelni, nyilván már útban voltunk mindketten, állandóan bántottak, tönkrementem idegileg.

Egy hét kórház, idegösszeroppanás, szerzett autoimmun betegség és hetekig tartó zokogás kellett ahhoz, hogy 10 hosszú hónap után végre merjen lépni... egyedül képtelen lettem volna albérletben eltartani magam.

A kezdetek nagyon nehezek voltak, de mostanra talpra álltunk (bár hála az egész hercehurcának, nekem csak alkalmanként van munkám, csak ideig-óráig bírom őket megtartani a rengeteg problémám miatt)...

Még úgy két év kellett neki, hogy teljesen alkalmazkodjon az új helyzethez, ezalatt rengeteg hitelt halmozott fel a tudtom nélkül.

Az egész elkerülhető lett volna, ha az anyja próbálja egy kicsit önállóságra nevelni, de részéről teljesen hiányzott ez a hozzáállás - azóta is úgy bánik a fiacskájával, mintha 5 éves lenne.

Látom rengetegen nem értenek egyet veled, én igen. Lehet én vagyok ennyire önálló alkat, de el nem tudom képzelni, hogy van olyan ember 20 felett, aki ne kapna egy ilyen alkalomra, pláne ha még segíted is anyagilag...

2014. okt. 26. 20:09
 30/34 anonim ***** válasza:
Kerdezo igaz hogy meg nincs gyerekem de otthon laktam huszoneves korom elejen es a felretettem a fizetesem ezert van most hazam es nem alberletre dobom ki a penzt. Ugyhogy kizart hogy arra biztatnam a gyerekem hogy koltozzen el ahelyett hogy a jovoje megalapozasara gondolnek.
2014. okt. 26. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!