Rossz anya vagyok ha szeretném ha 23 éves fiam a saját lábára álljon?
sztem ez a gondolkodásmód mutatja, hogy jó anya vagy
sokan magukhoz láncolják a gyereküket.
Sztem nem vagy amiatt sem rossz anya, hogy nem akar menni, hanem épp ahogy előttem is írta vlki marha kényelmes otthon lennie, kiszolgálják, nem kell küzdeni
Sztem a mai huszonéveseknek az a bajuk hogy nem tanulnak meg küzdeni, önállósodni mama hotel, papa bankba élnek...
Nem vagy rossz anya (és aki szerint ez nevelés kérdése, annak még nem volt gyereke és nem tudja, hogy a gyereket nem CSAK a nevelés alakítja és fökent nem CSAK a szülök), söt nagyon is igazad van.
Közöld vele, hogy vagy elköltözik, vagy otthon önállósodik, azaz nem takarítasz, mosol, fözöl neki és a költségelbe is be kell szállnia. EZT be is kell tartani, ez a legnehezebb.
NEKI természetesen kényelmes, hogy töled megkap minden kényelmet, ha nem teszed ezentúl, akkor vagy elkezd otthon résztvenni háztartásban - vagy ami valószínübb, megsértödik, és elmegy magától.
"attól mert nem főzök rá még nem fog önálló lenni"
Tévedsz, ha nem teszel minden elé, akkor kénytelen lesz saját maga megtenni.
"dolgozik,haza ad,miért ne főznék rá?mosnék rá?"
MERT EZÉRT nem akar semmit önállóan csinálni.
"az önállóságra akarás hiányzik,"
Miért hiányozna neki, ha semmi elönye nem lenne belöle, viszont hátránya annál több. Neki EZ kényelmes, miért változtasson rajta?
Na jó, akkor hagyjál minket békén.
Első teljesen jól összeszedte mi a gond.
Szerintem 23 évesen még nem olyan idős, hogy ne lakhatna otthon. Ráadásul úgy vettem észre, hogy a fiúknál később is jön el az önállósodás utáni vágy, mint a lányoknál.
Egyébként meg amíg otthon van, addig nyilván többet tud gyűjteni, spórolni a saját önálló életére, mintha már x éve albérletben lakna.
Ha normálisan elfértek, vagy tér mindkettőtök számára és nem zavarjátok egymást, akkor szerintem felesleges még ezen aggódni, hogy miért nem költözik el.
Valószínűleg akkor fog igazán vágyni a külön életre, ha lesz egy barátnője, akivel majd szeretne együtt élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!