A saját gyerekem iránt ugye nem így fogok érezni? Szerintetek rossz anya leszek?
Szintén zenész. A nővéremnek van egy négy éves kislánya és egy 2 éves kisfia, mindkettőnél hetente ott voltam pici korban, aztán ezek a találkozások ritkultak (miattam).
Ugyanígy vagyok, szerintem azért van, mert a babák aranyosak, és csendben vannak, mármint sírnak, gügyögnek, de nem beszélnek. A 4 éves unokahúgom annyira unalmas történeteket tud elmesélni, hogy lefordulok a székről. Tényleg elképesztő, ezeknek a gyerekeknek mi számít érdekesnek, kicsit vicces is.
De szerintem a saját gyerek más, az végig a tied marad, majd érdekelnek a sztorijai, meg majd élvezed, ahogy fejlődik, más gyereke sose érdekes, hiába a rokonod.
27N
Nálam pont fordítva van. Mikor elkezdenek suliba járni, kérdeznek, lehet nekik magyarázni, azt nagyon szeretem, mert nagyon nyitottak.
Amikor meg kicsik, csak idegesítenek, hogy nem lehet velük kommunikálni. Lehet, hogy majd örökbe fogadok egy nagyobb gyereket.
A saját gyerek más, az anyai érzések mások, hisz nemcsak játszani akarsz velük, hanem gondoskodni róluk, ápolni, nevelni, terelgetni az élet útján.
De valamennyire érthető amit írsz, mert a gyerekek életkori sajátosságai minden életkorban más és más.
Nekem 4 gyerekem van, a legkisebb 1 éves, a nagy már 13, ég és föld. Ahogy nőnek a picik, egyre jobban leszakadnak rólad, másképp kell őket szeretni, foglalkozni velük. Pontosan 2-5 éves korukban lehet a legtöbbet játszani velük, de aztán egyre többet játszanak önállóan meg a kortársakkal, anyára egyre kevesebb szükség van játéktéren. Átalakul a kapcsolat, én is a picit még babusgatom, az ovisommal játszok, mesélek sokat, a két iskolással meg tanulunk, segítenek otthon na ők már tuti nem velem játszanak, csak a haverok, bár a nagyfiammal el szoktam menni futni meg biciklizni, hozzá már úgy viszonyulok nem int egy kisgyerekhez, hanem egy kamasz, teljesen más világ.
Majd meglátod, jó lesz az, biztos jó anya leszel, főleg ha ennyi tapasztalatot szereztél már idegen gyerekekkel való foglalkozás során, ez mind hasznodra válik majd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!