Rossz anya vagyok ha szeretném ha 23 éves fiam a saját lábára álljon?
Hát nem tudom, huszonévesen otthon lakok, és nem azért, mert jó poén, vagy teljesen konfliktusmentes lenne az élet. De sok értelmét nem látjuk, hogy fizessek egy albérletet vagy hitelt, miközben itthon kb üresen állna a ház majdnem ugyanennyi rezsivel. Addig legalább többet tudok félrerakni egy saját lakásra - ha nem is teljesen hitelmentesen, de jóval kevesebből megúszhatom később. Persze más lenne, ha más városba kellene mennem vagy komoly párkapcsolatom lenne épp, de így nincs értelme csak azért elköltözni, hogy külön legyek.
Nem lehet, hogy a fiad is hasonlóan gondolkozik? Beszéltetek már a terveiről? Mert kommunikáció nélkül nehéz lesz.
Persze az nem gond, ha azt szeretnéd, hogy önálló legyen és tanuljon az életről, de ha beszáll a közösbe, takarít, akkor mégis mivel lenne előbbre máshol? Ha tanítani akarod, nem gond, otthon is ráhagyhatod néha a kaját - legalább neked is egy gonddal kevesebb, odaadhatsz neki néhány csekket, hogy megtanulja mi mennyi és hogyan kell. Elküldheted ügyeket intézni vagy megjavítani/megjavíttatni ezt-azt, ha elromlik. De ha nincs rá más, komoly indokod, nem biztos, hogy azonnal ki kell dobni.
Tudom, az előző generáció számára elképzelhetetlen szinte, hogy huszonévesen otthon éljen valaki, de az más világ volt. Manapság sokaknál kitolódik későbbre a fészekelhagyás, legalábbis én így tapasztalom.
De mindenképp üljetek le és beszélgessetek a dologról.
szánalmas, hogy az zavar valójában, hogy éjszaka jön haza és este későn mikrózik!
hát persze,mivel éhes! miért zavar ez téged? nem önállóságra akarod nevelni,hiszen írtad, hogy rendet tart maga körül és haza ad pénzt is,kajáját megcsinálja!
te azt akarod, hogy elköltözzön, hogy ne zavarjon titeket a kis lakásban .... nekem legalábbis ez jött le abból,amit írtál!
nem volna egyszerűbb mondani neki, hogy ne mikrózzon éjszakánként, hanem készítsen be a szobájába előre ételt magának későbbre?!
hidd el, ha majd tud pénzt gyűjteni,el fog majd költözni,illetve ha lesz egy barátnője,akivel összeköltözhet
én nem vagyok tini, felnőtt vagyok, és normálisan válaszoltam
el kell fogadni, hogy nem mindenkinek egyezik a véleménye a tiéddel
az is fura, ha valaki nem akarja elengedni a gyerekét, de ez már a másik véglet
Most ha gonosz lennék, akkor mondhatnám, hogy minek kellett több gyerek.
Egyébként meg gondolom, a munkaideje miatt van fent éjjel, nem pedig bulizik minden éjjel.
Hát, ha kényszerből kellene mennie, az nem éppen ideális.
Miért nem rak félre, ha keres, és otthon lakik? Önállósodjon persze, de ne kényszerből menjen, mert nyűg otthon. Azért nehogy rábeszéld, hogy vegyen fel hitelt lakásra, még akkor sem, ha te az apja után járó részt kifizetnéd neki, és ahhoz kellene. Inkább spórolásra kellene ösztönöznöd. Az meg, hogy nem egyforma az életritmusotok, életkori sajátosság részéről. Fiatal, mikor járjon szórakozni, ha nem most? Egyébként szerintem ráér egy fiatal akkor külön költözni, amikor komolyabb párkapcsolata lesz, és összeköltözni akarnak. A leírásod alapján nem az önállóságával van baj, hanem titeket zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!