Csak szerintem szemétség, hogy a szüleim ezzel zsarolnak? Mit csináljak?
Ők azt szeretnék, ha a jogra mennék, én viszont nem oda akarok menni.
Erre ma Anya mondta, hogyha a jogra megyek, akkor olyan autót vesznek nekem, amilyet csak akarok, ha meglesz a jogsim és érettségi után választhatok magamnak bármilyen lakást Pesten és fizetik az egyetemet is.
Viszont ha máshová megyek, azt nem fizetik ki.
Apa meg csak hallgatott.
Én nem akarok a jogra menni, képtelen lennék elvégezni.
Engem az érdekelne, hogy miért a NK érdekel, és miért a jog van kizárva. tökugyanaz a kettő, csak a z NK-val szarabb elhelyezkedni. Az egy büfé szak a corvinuson.
Én azt hittem, képzőművészetire akarsz menni, vagy bölcsésznek. Ezekből kinézném, hogy nem képesek elvégezni a jogot. De egy NK-s simán. csak segg kell hozzá. az meg mindenkinek van.
Amúgy meg, ha egy jogi diplomáért kapnék egy lakást, meg egy verdát, Summa cum laude tenném le kb.
*előzők, akik csodálkoztak, miért ne vennék fel, ha egyszer saját bevallása szerint tanul és okos:
kb 2-3 éve durván megnyirbálták a jogász és közgazdász karokra felvehető állami támogatott létszámot, mivel túl sok Mo-n az ilyen képzésben részesült ember. Jogászképzés pl az egész országban csak a
corvinuson van támogatottan, nagyon kis létszámban, csak zsenik jutnak oda be.
Elnézést, ha valamiben tévednék, nem ilyen karra járok, de ezeket olvastam.
Kérdező, diákhitelt a helyedben nem vennék fel, még ha gazdag is a családod, nem tudhatod mit hoz a jö.
Tényleg nem vall értelmes emberre ez a zsarolás anyukád részéről.
Én úgy hallottam eddig, hogy a nemzetközi kapcsolatok egy viszonylag könnyebb kar (ugyebár a nehézség jelenleg nem áll egyenes arányosságban a bekerülés esélyével) szóval ha úgy érzed, erre képes lennél, szerintem állj a sarkadra. Bár a jogászképzés mellett szól, hogy ha apukád is az, nem lenne nehéz annyira elhelyezkedned egyetem után a családi bizniszbe.. Ezt is fontold meg, manapság szerinrem az egyik legfontosabb szempont kb ez Magyarországon.
Mivel semmilyen elképzelésed nincsen a jövőddel kapcsolatban a szüleidnek kell a sarkukra állniuk. Hallottál már pl. Pesten munkanélküli jogászról?
Lehet, hogy nem szép módszer a zsarolás de itt akár hatásos lehet.
Mindenben támogatnak, csak hogy észhez térítsenek.
Felesleges egy olyan szak választása, amivel közmunkás lehetsz. Utána marad a külföld.
Ez most komolyan probléma?
Ember, valaki autót/lakást dug a segged alá, hogy fizethesse a tanulmányaidat!
Hahó! Van odabenn valaki? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!