Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Rosszul viselkedtem, de úgy...

Rosszul viselkedtem, de úgy érzem, hogy anyukám csak a babát szereti?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 14 éves vagyok és nemsokára megszületik a kistesóm. A hétvégén átmentem a barátnőmhöz, átjött másik 2 barátnőnk is és úgy volt, hogy hazamegyek 6-ra, de elmentünk és találkoztunk többiekkel. Mikor hívott anyu kikapcsoltam a telefont, de aztán visszakapcsoltam. Utána hívott anyukám barátja és felvettem, mondták hogy már 1 órája keresnek. Aztán összevesztünk kicsit a telefonban és eljött értem anyu barátja és hazavitt. Otthon eléggé összeveszett velem anya, hogy megbízhatatlan vagyok és már elege van belőlem. IGazából először csináltam ilyet, de jó idő volt és nem volt kedvem hazamenni 6-kor. Egyik barátnőm dohányzik és a ruháim kicsit olyan szagúak lettek, ezért is kiakadt anya és majdnem megpofozott, holott ezerszer elmondtam, hogy én még sosem cigiztem (kínáltak már csomószor, de nincs kedvem hozzá). Azóta nem mehetek sehova. Nem is csinálok semmi rosszat és mégis nagyon veszekszik velem folyton. Azt mondta, hogy nem fog velem foglalkozni, menjek apámhoz. Úgy érzem ezt azért mondja, mert új gyereke lesz és engem már megunt. Mit tegyek?
2014. okt. 15. 16:41
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
51%
Ne aggódj szeret anyud.amikor én voltam 14,14 éve még nem volt mobilom.(16 voltam mikor kaptam).anyunak az az egy feltétele volt felém mindig tudja hol vagyok.utcáról kártyás teloval haza vagy munkahelyre telefonáltam neki.ugy nem aggódott s megbízott bennem.egyszer volt h azt mondtam 17 évesen h Elmegyek barátnőm szalagavatójára s 9kor Max jövök.ekkor mar gagyi volt a telom hiaba töltöttem fel.lemerult fél nap alatt.baratnom meghívott a szalagavató utáni osztalybulira de anyu nem ért el.telom lemerült csaj hajnalban hazament.anyu egész éjjel ébren várt h hol vagyok .annyit mondtam neki vmikor megyek s a csaj telójan eler.de o hazament.én meg reggel az első busszal mentem haza.jol esett kikapcsolódni de szegény halálra aggodta magát.ezután kaptam új telót mert már a regi használhatatlan volt.igy mindig elért.
2014. okt. 15. 17:03
 12/32 A kérdező kommentje:
Ha nem csinálok semmi ilyet (nem megyek el sehova), akkor is mindig veszekszik velem. Kitűnő tanuló vagyok, tanárok is dicsérnek, de ő akkor is úgy viselkedik, mintha zavarnám...úgy érzem, nem szeret.
2014. okt. 15. 17:03
 13/32 anonim ***** válasza:
47%
ja most lepontozol hogy nem szidjuk a terhes anyukád??!!!
2014. okt. 15. 17:04
 14/32 anonim ***** válasza:
66%

Ha nem szeretne, akkor már rég apukádnál laknál.

Szeret, csak most legkisebb gondja is nagyobb, minthogy a kamaszkori lázadásod tűrje.

2014. okt. 15. 17:05
 15/32 anonim ***** válasza:
0%
11kor hazament a csaj,én meg reggel 6kor.
2014. okt. 15. 17:05
 16/32 A kérdező kommentje:
Nem pontoztam, értem mindenki válaszát. Köszönöm a tanácsokat
2014. okt. 15. 17:06
 17/32 anonim válasza:
92%

Anyukád biztos nagyon aggódott érted, azért lett mérges, mert nem vetted fel a telefont. Velem is volt már ilyen, persze én nem értettem, hogy ez miért olyan nagy baj, de, ha szeretsz valakit akkor ez vele jár. De ez fordítva is így van. Anyukám este nyolcig szokott dolgozni és, amikor még háromnegyed kilenckor nincs otthon akkor már hívom, hogy hol van és hogy miért nem jött még. :)

15/l

2014. okt. 15. 17:06
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Van szívünk és gyermekünk is! Képzeld el, hogy anyukád mindig hazaér időben, majd egyszer nem. Maj egyszer majdnem sikerül felhívnod, utána elérhetetlen lesz telefonon is. Mire gondolsz? Arra, hogy baja esett, vagy arra, hogy marha jól érzi magát? Te még csak nem is vagy terhes, ráadásul anyukád tényleg jobban tud magára vigyázni! Ez felelőtlenség volt tőled!

Egy germek aki egyedül nő fel, mindig középpontban marad a családban! Ha kistesó születik, meg kell osztani a figyelmet, törődést, csak a szeretetet nem! Egyformán fognak a szülők szeretni benneteket, de ti úgy érzitek, hogy csak fele annyi idő jut rátok. Sokszor a korkülömbség miatt, még annyi sem!

Tudomásul kell venned - főleg, ha elég nagynak érzed magad -, hogy ez kötelezettségekkel is jár! Például, ha megígérek valamit, betartom! Nem úgy működik, ahogy gondolod, hogy csak akkor vagy felnőtt, ha döntened kell és csak akkor vagy gyerek, ha rosszalkodhatsz büntetlenül...

2014. okt. 15. 17:09
 19/32 anonim ***** válasza:
52%

ÓÓ ne izgulj kár volt írnod h terhes mert így mindenkit csak az érdekel, az senkit h téged meg lesz@r. Hát nem melyik ilyen szép válaszoló gondolta volna 14 évesen mikor csak veszekedett vele az anyja h szereti. Te se csináltál szép dolgot de tőle se szép h nem foglalkozik veled mert terhes, a terhesség semmire se jó kifogás.

Még jó h mínuszba nem lehet pontozni :)

2014. okt. 15. 17:11
 20/32 A kérdező kommentje:
Hát igen, tudom, náluk volt olyan, hogy anyu egyik hétvégén a barátnőjénél volt és anyukám barátja "eltűnt" és nem tudtam hova lett, azt hittem valami baja van, de aztán előkerült. Szóval tudom, hogy emiatt haragudott, de először csináltam ilyet és mégis máskor is úgy viselkedik, mintha rossz lennék.Emiatt már nem nagyon szeretek itthon lenni.
2014. okt. 15. 17:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!