Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kérjem meg finoman a...

Hogy kérjem meg finoman a párom, hogy ne hozza el a fiát, ha beteg?

Figyelt kérdés

11hetes terhes vagyok. Elhozta láthatásra a gyereket,aki meg van fázva,nem kicsit.

Bunkó lennék,ha megkérnék,hogy legközelebb így ne hozza el?

2014. szept. 13. 15:00
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
31%
Ha beteg, menj te át a másik szobába.
2014. szept. 13. 22:23
 52/79 *Victorique* ***** válasza:
66%

Miért kéne neki átmennie másik szobába? Elvégre az ő ágya. 9 éves gyereket ki kell már tenni, amíg vissza tudja sírni magát, addig mindig sírni fog és ott alszik közöttetek. Az meg az überpláne, hogy még oda is pisil. Komoly lelki problémája van annak a szerencsétlen gyereknek, és az sem normális dolog, hogy állandóan az apja nyomában van, néhány évesen sem, nemhogy 9 éves gyereknél. Pszichológus.

ÉS hiába pontozott le valami gyökér, akkor is azon a véleményen vagyok, hogy szólnék a páromnak, mert a közös gyerekünk is ugyanolyan fontos, és ha korábban is volt probléma a terhességeddel, még fokozottabban oda kell figyelni a magzatra. Nekem is volt olyan, hogy egy szimpla náthából jó kis arcüreg gyulladás lett, (gyerekek között dolgozok) , úgyhogy nem feltétlenül szabad ezt elbagatellizálni, a szervezet ellenálló képességétől is sok függ.

2014. szept. 13. 22:43
 53/79 A kérdező kommentje:

A párommal beszèltünk,azt mondta,majd megoldjuk... Sajnos màr volt,hogy hazavittük olyankor,ès hetekig nem volt hajlandó jönni,a párom teljesen kikèszült..

Este összebújtunk,addig furakodott,hogy közènk feküdt.

Miután hasbarúgott àlmában,inkább átmentem aludni..

2014. szept. 14. 07:54
 54/79 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező,

nem bántásból, de nagy balek vagy. :( Vagy túl jótét lélek, én nem tudom. De ezt ne hagyd már! Mondjuk már szívás, hoyg várod a közös babát, mert ez erős kötelék. De ha az nem lenne, akkor én elhagynám, mint a szél...

2014. szept. 14. 09:37
 55/79 anonim ***** válasza:
68%

9 évesen bepisil? Meg mi az, hogy nem hajlandó a szülőktől másfél méternél messzebb lenni? Iskolába hogyan jár? Vmelyik szülő kíséri és mellette ül a padban?

Ne engedd, hogy veletek aludjon. Ezt a párodnak is meg kell érteni, hogy nem normális dolog. Ne foglalkozz vele, ha hisztizik este. Majd belefárad és elalszik.

Az anyja nem tilthatja el az apjától. A láthatás jár neki.

És jogos, hogy fertőző beteg ne menjen terhes nő közelebe. Ha elkapod, és gyógyszereket kell kell szedned, az nem tesz jót a babának. És sokmindent nem is szedhetsz terhesen. Főleg az első 12 hétben.

2014. szept. 14. 10:26
 56/79 anonim ***** válasza:
70%

Most biztos le leszek pintozva, de nálunk alap, hogy a párom nem hozza el a gyerekét, ha beteg, amióta terhes vagyok. Nem kellett megkérnem rá, ő magától gondolkodik így. Pont azért, mert a második gyereke is ugyanolyan fontos, mint az első, és nem teszi kockára az egészségét.

Aki azt írja, hogy de ha együtt élnétek a gyerekkel, stb, annak bocs, de nagyon nincs igaza. Mert nyilván abban a helyzetben kivédhetetlen lenne a dolog, de így nem az.

Emiatt a párodnak nem kell lemondania a láthatásról, mi úgy oldotuk meg, hogy ha a gyerek beteg, akkor a hétvégét nem itt töltik az apjával, hanem a nagyszülőknél.

Így én sem vagyok kitéve fertőzésveszélynek és ők is tudnak együtt lenni.

2014. szept. 14. 11:15
 57/79 anonim ***** válasza:
70%

Ezt hívják lelki terrornak, amit a párod szépen meg is evett. Ismerős, ebben éltem, mert az én férjemet is megetette az ex.

Egyetlen egy megoldás létezik: következetesség

1, Állapodjatok meg a pároddal a nálatok érvényes szabályrendszerben. Olyan nincs, hogy egy 9éves gyereknek ne legyenek betartandó szabályai. Ennyi erővel majd később, ha nem tetszik valami szájon vágja majd az apját, mondván lehet? (szándékosan sarkítottam)

2, A felállított szabályokat el kell szépen magyarázni a gyereknek és az édesanyjával is közölni kell, hogy márpedig ezeket a szabályokat be kell tartani, mert nálatok ez a rend és ha nem akarja ő megnehezíteni a saját gyereke sorsát, akkor elkezd partner lenni. A láthatás pedig jog, nem opció, így ezzel hiába zsarol.

3, A kialkudott szabályrendszer mellé, ki kell alakítanotok a büntetés rendszerét is. Pl. ha nem fogad szót pl. 3-dik figyelmeztetésre sem, akkor tv kikapcs, ha szemtelen akkor pl 3perc sarokban állás és ezt következetesen betartani, a hisztinek nem engedni.

4, A hisztinek nem szabad engedni. Ha hiszti van (és nem a pl fájdalom sírásra gondolok amikor mondjuk elesik) akkor emlékeztetni kell rá, hogy nem fogja elérni a célját, minél inkább hisztizik annál inkább nem a válasz. Ha előáll azzal, hogy 'de anya ezt vagy azt engedi' akkor mehet a válasz, hogy de nincs itt anya, itt a mi szabályaink érvényesek.

Röviden és nagyon általánosítva ennyi.

Ha a párod rövid időn belül nem veszi tudomásul, hogy nem csak szeretni kell a fiát, hanem nevelni is, akkor rövidesen ennél is nagyobb és súlyosabb problémáitok lesznek. Azzal, hogy nem tanítjátok meg a fiúnak a tiszteletet, a viselkedést és egyéb a ti életetek szerint elfogadott dolgokat, akkor azzal csak annyit fogtok elérni, hogy majd max pénzzel akarja majd lehúzni az apját, de őszintén szeretni sosem fogja, csak használni. Ha a hiszti működik (márpedig nálatok működik), akkor a gyerek arra fogja használni, hogy a céljait elérje.

Tudom miről beszélek, átéltem.

Mutasd meg ezt a kérdést és az adott válaszokat a férjednek.

Ezúton üzenem neki, hogy: egy család már felbomlott, nem engedje, hogy a gyerek nevelési problémái tönkretegyenek mégegyet. Azzal, hogy neveli a gyereket még nem szereti kevésbé. Az exet pedig ne engedje beleszólni, hogy nálatok mik a szabályok!

2014. szept. 15. 08:29
 58/79 anonim ***** válasza:
62%

Ja és, hogy a kérdésre is válaszoljak: ha nagyon beteg én sem örülök, hogy elhozza. Ha lázas beteg (és nem pl. csak az orra folyik), akkor nálunk sincs elhozva az idős szüleim miatt, mert nekik sem hiányzik egy szép influenza pl.

Amit el lehet kerülni, azt jobb elkerülni. Lehet hétvégét cserélni is és nem mellesleg egy beteg gyereknek is jobb otthon.

2014. szept. 15. 08:31
 59/79 anonim ***** válasza:
10%

bocs, off...

Ma 08:29-es vagyok, és látom, hogy nagyon le lettem pontozva és csak érdekelne, hogy miért. Nem a pontozás érdekel, mert azt gyerekesnek tartom, csak kíváncsi lennék, hogy mások szerint hol hibádzik a gondolatmenetem. Köszönöm.

2014. szept. 15. 11:11
 60/79 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem teljesen jó a gondolatmeneted.
2014. szept. 15. 13:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!