Már több éve elválam, a fiamat egyedül nevelem, az apja nem látogatta soha, most beteg lettem és nem szeretném ha hozzá kerülne a fiam ha én meghalok. A szülői felügyeleti jogot hogy szüntetem meg, hogy neki ne legyen beleszólása a fiam életébe?
Szerintem hivd fel a törvenyszeket. Vagy lehet van ingyenes online ugyvedi tanacsadas. Ha nem ragaszkodik az apa a gyamsaghoz akkor nagyon könnyu elvennitöle!
Csak alá kell irjon egy lapot. Sajnalom, hogy ilyen helyzetben vagytok, en is igy tennék a helyedben, ügyes vagy!
Milyen betegséged van?
És van olyan akihez kerülhetne ha te már annyira lebetegszel hogy nem tudod ellátni?
Hány éves a fiad?
Attól is függ hány éves a fiad, én a gyámhivatalnál halálom esetére gyámot jelöltem ki, tedd ezt te is.
Ha 3-4 éves a fiad akkor már meg fogják kérdezni, hogy kivel akar éllni. Pszichológus fogja vizsgálni, hogy rajtad kívül kihez kötődik a gyerek.
Ha az apját sohasem látta, kicsi esélye van, hogy az eljárás végén a gyámhivatal hozzá helyezze el. A te akaratodat figyelembe veszi agyámhivatal, de nem adja automatikusan oda a gyereket, vizsgálja a jelölt alkalmasságát és a gyerkkel való viszonyát. Ha a jelölted visszalép, akkor keresik az apát, utána első körben nagyszülő, utána testvér és egyéb oldalági rokon jöhet szóba, de lehet barát is.
Érdemes gyámot rendelni halálod esetér, mert ha meghalsz a gyámhivatal nem fog túlzottan nyomozni, hogy kinek kell a gyereked, hacsak nem lesz már annyi idős, hogy meg tudja mondani kivel akar élni. Ilyen eljárásnál elsősorban a gyerek akaratát nézik, hiszen az ő élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!