Anyám láncdohányos, mondtam neki jó lenne ha abba hagyná mert beteg leszek én is. Erre kiborult. Van joga hozzá?
Tehát nem akar leszokni a cigiről és ezen túlmenően még jól helyre is tett.
18/L
Mindenki a saját élete fölött rendelkezik. Anyukádnak kell meghoznia a döntést, hogy le akar-e szokni vagy sem.
Ha nem akar, kérd meg, hogy az erkélyen vagy olyan helyen dohányozzon, ahol téged nem ér a füst.
Mivel 18 éves vagy és vele élsz, valószínűleg ő tart el, esetleg fizeti az iskoládat!
Nem jó dolog, hogy szívnod kell, de megbeszélheted vele, hogy olyan helye tegye, ahol te nem vagy ott, de pl. ha bezárod a szobád ajtaját sokat segít! Nem szép, hogy azzal jössz rögtön, "van-e joga?", ő az édesanyád, aki segíti az életed és eltart!!
Ezt kellene a szemeid elé helyezni, nem azt, hogy esetleg van neki is hibája, mert emberből van és ez jogos-e?!
A legnagyobb hibája, hogy így elkényeztetett!!!
Ja és még egy gondolat - az utolsó voltam - , 18 voltam, amikor elköltöztem otthonról, anyagi dolgok miatt és a megélhetőség miatt! Tudod akkor az én gondom az volt, hogy sajnos a szüleim nem állnak úgy, hogy ne kelljen a saját lábamra állni és magamnak fizetni az iskolát! Akkor nem az anyukám cigaretta füstjét kellett szívnom, hanem az élet keserű ízét! Bár a helyedben lehettem volna....
És nagyon sok veled egyidős lány gondolja ezt most is így!
Örülj neki és legyél hálás, hogy ez a legnagyobb gondod - ami bár tényleg nem egészséges, de kiküszöbölhető!- !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!