Én egy 11 éves lány vagyok. Nem vagyunk túl gazdagok, ezért szeretnék valahogyan segíteni a szüleimnek h a számlákat stb. betudják fizetni időben. Csak apukám dolgozik mert anyukám le van százalékolva (beteg). Mit tegyek?
Spórolj!
Ne használj több vizet, villanyt, mint amit feltétlenül szükséges!
Ne csinálj nagy telefonszámlát!
El tudjátok adni a fölösleges dolgokat, illetve kinőtt ruhákat a neten, és az árából tudsz venni újakat. (Ehhez kell felnőtt segítsége is, mivel még nem vagy nagykorú, nem regisztrálhatsz.)
A többi a szüleid feladata.
Nem mellesleg:
Legyél magadra büszke!
Ma több olyan veled egykorú (meg idősebb) kamasz van, akit csak saját maga érdekel, és nem érdekli, miből telik neki ruhára, cipőre, mint olyan, aki hozzád hasonlóan megérti a szülei gondjait, és segíteni akar!
:D
takarékoskodj
pl. mosdóvízzel le lehet a wc-t önteni
lehet állóvízben kezet mosni
nagyon különbözőek a mai magyar emberek lehetőségei.
Van, akinek az lenne a valami, ha nem spórolna így a vízzel, van, akit meg kergetni kell öreg korára, hogy tanulja meg már Katus anyus, hogy én vagyok a miniszterelnök, és nem kell lekapcsolni a villanyt abban a szobában sem, ahol nem vagyunk...
de ezt nem veszi észre, aki túl fiatal, meg aki túl buta
nem kényeztet ám el mindenkit az élet !!!
és ne tessék a hülye dumát nyomni, hogy csak akarni kell dolgozni ... Sokan akarnak, dolgoznak, és nem keresnek sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!