Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek mi a véleményetek az...

Nektek mi a véleményetek az "amíg az én kenyeremet eszed" szülői felfogásról?

Figyelt kérdés
Ez alatt azt értem, hogy amíg otthon lakik, addig úgy irányítják, mint egy 16 évest és ugyanazok a szabályok igazak. Beleszólnak, hogy mikor fekszik, mikor kel, mit csinál otthon és társai. Az ilyen gyerekek szerintetek is későn érnek? Engem így neveltek és úgy érzem, még most se vagyok teljesen felnőtt és önálló, mindig mások segítségét keresem. Pedig már nagykorú vagyok.

2014. aug. 20. 21:46
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
8 Abban, hogy lelkileg még mindig tini. Nem tud önálló lenni és állandóan reflexből engedélyt kér másoktól. Én például már vesztettem el ezért munkahelyet. Önállóságot vártak, de tök béna voltam.
2014. aug. 20. 22:03
 12/26 anonim ***** válasza:
81%
Nem hiszem hogy ennek ez az oka. Lehet hogy ez a munkakor nem all kozel a szemelyisegedhez ez viszont nem feltetlenul a szuleid hibaja. Ismerek olyan embert akit a szulei fizikailag bantottak es igazan meg kellett nekik felelni es egy szigoru fonok aki jol birja az ilyen munkakort.
2014. aug. 20. 22:07
 13/26 A kérdező kommentje:
Igaz, nem is állt közel a személyiségemhez, de érzem, hogy az önállósággal gondok vannak.
2014. aug. 20. 22:11
 14/26 anonim ***** válasza:
34%
Annak, hogy a szuleid iranyitasa szerint elsz es annak, hogy gyava vagy egy hamburgert kerni, nincs koze egymashoz.
2014. aug. 20. 22:21
 15/26 anonim ***** válasza:
78%
Amíg a szüleidnél laksz addig szerintem teljesen elfogadott hogy alapvető dolgokat elvárnak bár a lefekvés talán kicsit durva de mondjuk ha éjfél után szólnak hogy azért menj már aludni az egy kicsit érthető. Az meg hogy nem mersz valamit kérni a te hibád és nem a nevelés kérdése. Vannak dolgok amiket önmagunktól kell megismernünk ilyen pl az önálló élet. Nem várhatod azt hogyy nagykorúként kezeljenek ha még ott tartasz hogy más vegyen meg valamit helyetted mert te félsz kérni.
2014. aug. 20. 22:25
 16/26 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem a hamburgerkérős ügy is nevelés kérdése. Kicsi korban egy gyerek önértékelése nagyon nagy mértékben függ attól, hogy a szülők mekkora teret engednek az önállóságnak, illetve mennyi odafigyelést kap. Egy ember nem lesz önálló, ha nincs lehetősége dönteni és mindent helyette oldanak meg.
2014. aug. 20. 22:41
 17/26 anonim ***** válasza:
65%

Nem tudom, én egész másként értelmezem a kérdést, mint itt sokan. Hogy egy 16 évesnek megmondják, hogy hova mehet és kivel az egy dolog. De felnőtt emberről van most szó, nem? Én is nagykorú vagyok már bőven, viszont egyetemista, de sajnos már csak az órarendem sem engedi meg, hogy dolgozhassak, és akkor még nem tanultam semmit. Tanulmányi ösztöndíj meg nálunk kimerül 10-20ezer forintban, így érthető, hogy nem tudok itthonról elköltözni. Képzeljük csak el, ilyen is van! Nálunk emgy ez az "amíg az én kenyeremet eszed" c. történet, de nem ilyenekben, hogy lefekvés meg hasonlók. Inkább olyanban, hogy egy fogékszert nem rakathatok fel, mert szüleimnek az nem tetszik, bizonyos könyveket nem olvashatok el, mert zsidó írta, nem tanulhatok franciául, mert apám utálja a franciákat, nem járhatok el bulizni, mert vidékiek vagyunk, busz már nem jár haza, taxira pénzem nincs, apám nem jön értem, de amúgy is hogy gondolom, mert nekem a tanulással kell foglalkozom. Tavaly őszi félévben 4 bulin vettem részt, barátnőmnél aludtam, mindegyik után megkaptam, hogy tanulok is, vagy csak bulizok? Nem, nem tanulok, azért vagyok ösztöndíjas hallgató egy orvosi karon...És folytathatnám a sort.

Ennek ellenére kifejezetten önálló típus vagyok, mert édesanyám 7 éves korom óta sz*rik a fejemre, mindenhova egyedül jártam, iskolába bejártam faluról városba egyedül, orvoshoz egyedül, a saját szülői értekezletemre én mentem el, mert szüleim arra nem voltak képesek. Csak itthon olyan nagy a szájuk :)

Hogy mi a véleményem? Mindent megteszek, hogy ne ilyen szülő legyek és nem kívánok majd a jövőben, ha saját életem lesz egyszer, kapcsolatot fenntartani velük. Ezek hitvány emberek, akkor is, ha a szüleim.

2014. aug. 20. 23:12
 18/26 anonim ***** válasza:
85%
#17, nagyon hasonló cipőben járunk, bár nekem attól leesik az állam, hogy nem olvashatod zsidó író könyvét és nem tanulhatsz franciát (apád valami xenofób hobbinácinak hangzik ezek alapján), én is szeretnék kiköltözni, de a nappali képzésem mellett ezt csak egy kétmilliós diákhitel mellett tudnám megtenni, így mérlegelnem kell ezt a döntést.
2014. aug. 20. 23:28
 19/26 anonim ***** válasza:
74%

"de érzem, hogy az önállósággal gondok vannak"

Akkor meg mit vársz tőlünk??

Teljesen önállótlan vagy, naná, hogy irányítanak a szüleid.

Ha így haladsz, akkor ki fogod ide írni ezt a kérdésedet 30 évesen is...

2014. aug. 20. 23:47
 20/26 anonim ***** válasza:
82%
Nem eszek kenyeret otthon csak azért, hogy ne tudják ezt a fejemhez vágni.
2014. aug. 21. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!