Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » "Amíg az én kenyeremet eszed....

"Amíg az én kenyeremet eszed. ". Most tényleg? O_o

Figyelt kérdés

Rengetegszer előkerül itt érvként, ellenérvként az "amíg a szüleid kenyerét eszed, köteles vagy azt tenni, amit mondanak" című történet.

Árulja már el valaki, hogy ennek mi a logikája? A szülőknek nem azért van gyereke mert szerettek volna valakit, aki boldogságban nő fel és valósítja meg önmagát általuk? És most itt nem arra gondolok, hogy drogfüggő, hisztis, 15 évesen 3 gyermekes gyereket hagyni kell "kibontakozni", hanem amikor előírják, hogy a gyerek mit tanuljon, hová mehet, kivel barátkozhat stb. Olyan furcsa, hogy egy bizonyos életkor fölött mintha a gyerek lenne a hibás hogy ott van. Komolyan nem értem mögötte a logikát. Nekem van pénzem szülőként (persze, hogy nekem van nem a 15 éves fiamnak), és akkor "zsarolhatom" vele érzelmileg a gyereket? "Azt csinálod, amit anyu mond, vagy nem kapsz enni!Ha meg nem tetszik el lehet költözni!" Értem én, hogy nehéz ma megélni, de ki vág ilyet a gyerekéhez?

Én is átéltem ezt, de bevallom a mai napig sem értem a rációt a dologban. Légyszi, magyarázza már el valaki.

2011. okt. 21. 17:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem van egy csomó szülő aki saját álmait, vágyait akarja a gyerekbe bele nevelni és le se sz*rja hogy ehez a gyerek mit szól...(aztán persze ha a gyerek ellenáll jön az érzelmi zsarolás hogy itt laksz, vagy akármilyen hasonló)A gyerek meg gyerek ha csak nem gondolkodik értelmesen...és nem hagyja ezt.Minden esetre érdekes hogy egy kocsihoz jogosítvány kell, de egy gyereket csak úgy a világra hozzhat akármilyen elmebeteg állat.XD
2011. okt. 21. 17:40
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
Sokan nem látják, hogy a tiszteletlenség, visszapofázás, kihasználás illetve a teljes meghunyászkodás, vak engedelmesség között van egy csomó átmenet. Ennyi.
2011. okt. 21. 17:42
 3/11 anonim ***** válasza:
85%
kb ha ilyen a szitu, nincs rendes kapcsolat a gyerek és a szülő között.az már más ha néha veszekedésnél a gyerek fejéhez vágja.
2011. okt. 21. 17:49
 4/11 anonim ***** válasza:
38%
Nálam is ugyanez ,és 23 éves vagyok..külföldön szeretnék dolgozni ,és anyám beszól ,h itthon is lehet dolgozni..mondom 80 ezerért? ő meg mondja ,akkor mehetek ki ha ő is jöhet..:D hát basszus,nem 1dül mennék ki,ismerőseimmel,őket ismerem,nem hülye munkára mennék. ez már érzelmi zsarolás számomra,olyan mintha nem hagyja békén engem ,h mit csináljak én,mondtam is neki,h ne szóljon bele én életemben és van felelősség tudatom is..én már szeretném önálló életet élni,és nem anyuci nyakában élni..semminek nem tud örülni,csak rosszra gondolni hülyeségekre.és ez rossz nekem.tudom,h félt engem,de akkor is ne tiltson meg nekem,h mit szabad és mi nem..semmi köze,felnőtt vagyok saját döntésem..sose értem meg szülőket,h miért jó zsarolni gyerekét,elvárás..stb..elhiheted,h én anyám is megmondta,h mit tanulnak..tény ez zavaró volt nekem..nem támogatott,amit szerettem volna tanulni.pl,most tanulok műkörmösnek,és szokott mondani,h kikérdezi anyagból,h mit tudok..mondom nem te fizeted ki a tanfolyamot :D ez már mi???én nem kértem anyut,h hozzon világra engem..
2011. okt. 21. 17:50
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Aki ilyennel képes visszaélni, azt én nem tartom szülőnek.

Gond nélkül lelépnék, ha bármiben korlátoznának. Aztán megb*szhatják a kenyerüket meg a családjukat.

Szóval könnyen lehet, hogy visszafelé sül el a dolog, aki ezzel fenyegetőzik, annak ezt is számba kell vennie.

2011. okt. 21. 17:52
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A földművelés elterjedése utáni gazdasági állapotok által kitermelt kultúra megmaradt csökevénye. Egy kulturális műtermék ha így jobban tetszik.

"A szülőknek nem azért van gyereke mert szerettek volna valakit, aki boldogságban nő fel és valósítja meg önmagát általuk?"

A földművelés elterjedése után az agrártársadalmakban már csak azért kellett a (minél több) gyerek, mert kellett a munkaerő, viszont csak kevesen érték meg a felnőttkort a rendkívül alacsony életkörülmények és a silány táplálék miatt.

2011. okt. 21. 17:52
 7/11 anonim ***** válasza:

Joci20: JA! Egy halom nő jár kel az utcán akinek bekéne vonni a gyerekszülési engedélyét és a méhét. is. Sajnos bármilyen barom szülhet, sőt,van amelyik 4-5öt. Aztán sír h nem tudja eltartani... utána meg látom h huzza be hajánál fogva és rodenálén beszél vele közben. Ja. Bzmeg te is inkább sünt szültél volna elsőre. -de ez nem teljesen a kérdéshez kapcsolodik.. :D

Szóval nagyon buta dolog a gyerek érzelmi zsarolása.. azért csinálják ezek a szül-őők mert nemhogy ideje nincs átgondolni hogy mit tesz a gyerekével, de sajnos értelmileg sem üti meg azt a szintet hogy belegondoljon. .. én így szerettem volna felnőni?... ugráltam-e örömömbe amikor szüleim hasonlókat vágtak a fejemhez...

Az másik dolog, hogy ha jogosan koholja a gyereket, akkoris ő a hibás, mert a nevelés segítségével -ha értelmesen nevel- akkor annál kevesebb probléma adódik kettejük kapcsolatában. Pl ha este nem krvaanyázással küldi áagyba, hanem mesét olvas neki helyette -tudom h banális, ez csak egy példa-, biztosan értelmesebben tud vele leülni a késöbiekben és megbeszélni a problémát, mintha eleve kialakitunk egy olyan idegpályát benne, hogy minden 'kellemetlenség -pl egy apró megrovás is az..- ellen is zsigerből tüskéket kell mereszteni és védekezni.

2011. okt. 21. 18:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Részeről az átjárogatok a páromhoz szexelni és együttlenni dolog akkor fejlődhet csak tovább,ha összeköltözök az illetővel.Addig amíg ez nem történik meg,bizony megreked ezen a szinten a párkapcsolat,hiába a sok egymásnál eltöltött idő,és különböző program.

De kinek a pap,kinek a papné.

2011. okt. 21. 18:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Nagyon aljas dolog az érzelmi zsarolás. Nekem anyám él vele, de mostmár egyre ritkábban, mert már leállítom. Mikor kicsi voltam, napi szinten vágott a fejemhez szitkokat.

Ma ott tartok, hogy nem beszélek neki semmilyen gondolatomról vagy érzésemről. Ha sikerül a mostani sulim befejezése után munkát kapnom ('13-ban fogok végezni), akkor elköltözöm innen.

Ennek ellenére szeretem anyut, félek attól, hogy mi lesz, ha ő majd meghal, és tudom, hogy mert már öreg, nehezen viseli az egyedüllétet, de nem akarok totális idegronccsá válni.

21/L

2011. okt. 22. 19:15
 10/11 anonim ***** válasza:
nagyon igaza van Joci20-nak az első válaszával! nálunk itthon ugyanez a helyzet. amikor visszaszólok, meg elküldöm a p.-ba őket, hogy kösz, de az én életem, majd eldöntöm én mit akarok! erre jön az, hogy amíg itt laksz és az én pénzemen élsz, bla,bla,bla. jóformán elküldeni se tudom őket addig amíg nem lesz saját lakásom. persze anyám ezt is ellenzi, mert nehogy már a "kisfia" (aki 23 éves) elköltözzön otthonról, és soha ne láthassa. pedig ez lesz, gyűjtök pénzt, elköltözök, és elküldöm a jó k. a.-ba mindkettőt. kedves szülők, ha ezt olvassátok! a gyereket nem elnyomni kell, hanem tudatosan, következetesen tanítani! hagy bontakozzon ki magától!
2011. nov. 11. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!