"Amíg az én kenyeremet eszed. ". Most tényleg? O_o
Rengetegszer előkerül itt érvként, ellenérvként az "amíg a szüleid kenyerét eszed, köteles vagy azt tenni, amit mondanak" című történet.
Árulja már el valaki, hogy ennek mi a logikája? A szülőknek nem azért van gyereke mert szerettek volna valakit, aki boldogságban nő fel és valósítja meg önmagát általuk? És most itt nem arra gondolok, hogy drogfüggő, hisztis, 15 évesen 3 gyermekes gyereket hagyni kell "kibontakozni", hanem amikor előírják, hogy a gyerek mit tanuljon, hová mehet, kivel barátkozhat stb. Olyan furcsa, hogy egy bizonyos életkor fölött mintha a gyerek lenne a hibás hogy ott van. Komolyan nem értem mögötte a logikát. Nekem van pénzem szülőként (persze, hogy nekem van nem a 15 éves fiamnak), és akkor "zsarolhatom" vele érzelmileg a gyereket? "Azt csinálod, amit anyu mond, vagy nem kapsz enni!Ha meg nem tetszik el lehet költözni!" Értem én, hogy nehéz ma megélni, de ki vág ilyet a gyerekéhez?
Én is átéltem ezt, de bevallom a mai napig sem értem a rációt a dologban. Légyszi, magyarázza már el valaki.
Aki ilyennel képes visszaélni, azt én nem tartom szülőnek.
Gond nélkül lelépnék, ha bármiben korlátoznának. Aztán megb*szhatják a kenyerüket meg a családjukat.
Szóval könnyen lehet, hogy visszafelé sül el a dolog, aki ezzel fenyegetőzik, annak ezt is számba kell vennie.
A földművelés elterjedése utáni gazdasági állapotok által kitermelt kultúra megmaradt csökevénye. Egy kulturális műtermék ha így jobban tetszik.
"A szülőknek nem azért van gyereke mert szerettek volna valakit, aki boldogságban nő fel és valósítja meg önmagát általuk?"
A földművelés elterjedése után az agrártársadalmakban már csak azért kellett a (minél több) gyerek, mert kellett a munkaerő, viszont csak kevesen érték meg a felnőttkort a rendkívül alacsony életkörülmények és a silány táplálék miatt.
Joci20: JA! Egy halom nő jár kel az utcán akinek bekéne vonni a gyerekszülési engedélyét és a méhét. is. Sajnos bármilyen barom szülhet, sőt,van amelyik 4-5öt. Aztán sír h nem tudja eltartani... utána meg látom h huzza be hajánál fogva és rodenálén beszél vele közben. Ja. Bzmeg te is inkább sünt szültél volna elsőre. -de ez nem teljesen a kérdéshez kapcsolodik.. :D
Szóval nagyon buta dolog a gyerek érzelmi zsarolása.. azért csinálják ezek a szül-őők mert nemhogy ideje nincs átgondolni hogy mit tesz a gyerekével, de sajnos értelmileg sem üti meg azt a szintet hogy belegondoljon. .. én így szerettem volna felnőni?... ugráltam-e örömömbe amikor szüleim hasonlókat vágtak a fejemhez...
Az másik dolog, hogy ha jogosan koholja a gyereket, akkoris ő a hibás, mert a nevelés segítségével -ha értelmesen nevel- akkor annál kevesebb probléma adódik kettejük kapcsolatában. Pl ha este nem krvaanyázással küldi áagyba, hanem mesét olvas neki helyette -tudom h banális, ez csak egy példa-, biztosan értelmesebben tud vele leülni a késöbiekben és megbeszélni a problémát, mintha eleve kialakitunk egy olyan idegpályát benne, hogy minden 'kellemetlenség -pl egy apró megrovás is az..- ellen is zsigerből tüskéket kell mereszteni és védekezni.
Részeről az átjárogatok a páromhoz szexelni és együttlenni dolog akkor fejlődhet csak tovább,ha összeköltözök az illetővel.Addig amíg ez nem történik meg,bizony megreked ezen a szinten a párkapcsolat,hiába a sok egymásnál eltöltött idő,és különböző program.
De kinek a pap,kinek a papné.
Nagyon aljas dolog az érzelmi zsarolás. Nekem anyám él vele, de mostmár egyre ritkábban, mert már leállítom. Mikor kicsi voltam, napi szinten vágott a fejemhez szitkokat.
Ma ott tartok, hogy nem beszélek neki semmilyen gondolatomról vagy érzésemről. Ha sikerül a mostani sulim befejezése után munkát kapnom ('13-ban fogok végezni), akkor elköltözöm innen.
Ennek ellenére szeretem anyut, félek attól, hogy mi lesz, ha ő majd meghal, és tudom, hogy mert már öreg, nehezen viseli az egyedüllétet, de nem akarok totális idegronccsá válni.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!