Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek mi a véleményetek az...

Nektek mi a véleményetek az "amíg az én kenyeremet eszed" szülői felfogásról?

Figyelt kérdés
Ez alatt azt értem, hogy amíg otthon lakik, addig úgy irányítják, mint egy 16 évest és ugyanazok a szabályok igazak. Beleszólnak, hogy mikor fekszik, mikor kel, mit csinál otthon és társai. Az ilyen gyerekek szerintetek is későn érnek? Engem így neveltek és úgy érzem, még most se vagyok teljesen felnőtt és önálló, mindig mások segítségét keresem. Pedig már nagykorú vagyok.

2014. aug. 20. 21:46
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
79%
Ugyanebben a cipőben járok. Bár csak egyszer vágták ezt így a fejemhez, de még mindig ők irányítanak, és nyögöm is a következményeit rendesen. Egy hamburgert kérni problémát okoz...
2014. aug. 20. 21:49
 2/26 anonim ***** válasza:
22%
Nincs összefüggés a kettő közt.
2014. aug. 20. 21:50
 3/26 anonim ***** válasza:
48%
Igy felnottkent azt gondolom hogy van benne igazsag. Az amit a tinik beleszolasnak gondolnak mikor kelj pl hasznos dolog es nem rossz szandekbol csinaljak. Ezzel probalnak egy normalis eletvitelt kialakitani az emberben.
2014. aug. 20. 21:50
 4/26 A kérdező kommentje:
3 Ez jogos, viszont ha úgy látják, hogy a gyerekük még huszonévesen is tizenéves, ott nincs valami probléma?
2014. aug. 20. 21:56
 5/26 anonim ***** válasza:
54%
Az a véleményem hogy bár inkább kotont vettek vona az ilyen szülők...
2014. aug. 20. 21:56
 6/26 anonim ***** válasza:
84%
Vannak különböző fokozatai ezeknek a dolgoknak. Pl. az már túlzás, ha beleszól a szülő, hogy mikor feküdjön le a "gyerek". Azonban amíg otthon lakik elvárható, hogy normálisan viselkedjen néha segítsen otthon ne legyen tiszteletlen a szülővel szemben stb.
2014. aug. 20. 21:57
 7/26 anonim ***** válasza:
46%

Autoriter, zsarnok, önző alakok. Azt érdemlik vénségükre, hogy a kutya se ugassa meg őket. TV-t kellett volna nézniük gyerekcsinálás helyett - de akkor hol lennél te, emberke? :)Szegényebb volna a világ, mert te nem élnél köztünk.

A többit egy nagyon hasonló témájú és hangvételű kérdésben az előbb már leírtam.

2014. aug. 20. 21:58
 8/26 anonim ***** válasza:
86%
Mire gondolsz hogy huszonevesen olyan mint egy tizeneves? Miben mutatkozik ez meg?
2014. aug. 20. 22:00
 9/26 anonim ***** válasza:
49%
Az ilyen gyerek nagy eséllyel érzelmileg sérült lesz. Csak arra jó a szülői szigor, deformálni a személyiséget úgy, hogy esélytelen legyen a normális életre a gyerek.
2014. aug. 20. 22:00
 10/26 A kérdező kommentje:
6 Átlagos esetekben értem, amikor a gyerek segít otthon és kiveszi a részét a házimunkéban, mert van beosztás. Szerintem a legtöbb családban van.
2014. aug. 20. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!