Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg helytálló egy szülő...

Tényleg helytálló egy szülő részéről az a kifogás, hogy "Amíg az én kenyeremet eszed. "?

Figyelt kérdés

Átlag esetekre értem, nem pedig olyan emberekre akik drogoznak vagy neveletlenek.

Nekem is szokta anyám mondani sokszor, elhatároztam hogy akkor függetlenítem magam, akkor meg én vagyok a hálátlan meg a neveletlen, meg aki úgysem talál munkát. Holott nem vagyok neveletlen, sosem csináltam olyan dolgot, amiért ezt megkaphattam volna.

Szerintetek jogos az ilyen szólás, hogy "Amíg az én kenyeremet eszed..." ?

Mi a véleményetek?

2012. aug. 23. 11:05
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
97%
Jogos-nem jogos, nagyon sok családban ez a megszokott .
2012. aug. 23. 11:09
 2/38 anonim ***** válasza:
88%

Apám is sokszor mondta, hogy amíg az én házamban élsz, amíg az én tökömön pisilsz

Fárasztó szöveg, de én azt mondom, hogy nem kell tudomást venni róla a buta emberek mondanak ilyet

A lányomnak biztos nem fogok ilyet mondani, hogy amíg az én házamban élsz azt csinálod amit én mondok. Le kell ülni és megbeszélni a dolgokat nem fenyegetőzni, zsarolni meg tiltani

2012. aug. 23. 11:11
 3/38 anonim ***** válasza:
91%

Vannak esetek mikor ez a kijelentés helytálló,szerintem.

Nálunk otthon voltak szabályok és az szerint kellet élnünk,hisz anyuék tartottak el.Sokszor lázadtam én is tinikoromban és akkor megkaptam ezt a mondatot.Felnőttem és beláttam hogy igazuk volt,saját háztartást vezetek,saját magam ellátom és most már a saját szabályaim szerint élek mert megtehetem.

2012. aug. 23. 11:12
 4/38 anonim ***** válasza:
87%

Rengeteg szülő ezt az elvet vallja, nálunk is ez ment.

Csak egy valamit felejt el az ilyen anya/apa: A GYEREK NEM K É R T E AZ ÉLETET.

Általában ezt hívom uralkodási vágynak.

NEM fogom ezzel zsarolni a lányomat, az fix, mert tudom, milyen érzés.

2012. aug. 23. 11:14
 5/38 anonim ***** válasza:
47%
Amíg eltartanak, addig igen, van beleszólásuk abba, amit csinálsz. Függetlenedj tőlük, ha nem tetszik, akkor max. tanácsot adhatnak.
2012. aug. 23. 11:14
 6/38 anonim ***** válasza:
78%
A létező legundorítóbb dolgok egyike, amit egy szülő tehet. Az ilyennek azért kellett a gyerek, hogy kiélhesse a diktatorikus hajlamait.
2012. aug. 23. 11:16
 7/38 anonim ***** válasza:
67%

ez kicsit durva, de az a helyzet, hogy vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani otthon. Ha lesz saját otthonod, akkor ott csinálsz amit akarsz. És örülök, hogy már nem lakok a szülőkkel, szinte megfojtottak!!

A másik, hogy a szülő FELELŐS érted, azért is próbál irányítani, hogy bajba ne kerülj, mert esetleg a több élettapasztalatával csak jót akar. Vagy nem...

Amúgy meg vannak lázadó gyerekek és szőrszálhasogató szülők, akik tényleg túlzásba viszik az uralkodást a gyereken.

Normális kapcsolatban van kommunikáció, kompromisszum, és adunk némi szabadságot a másiknak. Ja, meg bizalom. De ez a szöveg...szerencsére ezt nem hallottam otthon, de igen rosszul esett volna. Nem igaz, hogy másképp nem lehet mondani, ami kevésbé alázó...

2012. aug. 23. 11:19
 8/38 anonim ***** válasza:
80%
3# válaszolóval értek egyet. Nem sokszor hangzott el otthon, lehet, hogy egy kezemen meg tudnám számolni az esetek számát, de ezzel fejezték ki, hogy vannak szabályok, amiket azért illik betartani. Nem uralkodtak vagy basáskodtak felettem vele. Nem lettem sérült és nem utálom a szüleimet érte.
2012. aug. 23. 11:20
 9/38 anonim ***** válasza:
89%
Attól függ, mibe és miért szól bele a szülő. Sokszor tényleg jót akar, félti a gyerekét, azért szól bele, hogy mit csináljon, és mivel a gyereke már tulajdonképpen felnőtt, ez az egyetlen mondat, amivel úgy gondolja, még hatni tud rá. Azt viszont én is elítélem, amikor a szülő a saját kényelmét helyezi előtérbe, és emiatt dirigál folyamatosan a még otthon élő gyerekeinek.
2012. aug. 23. 11:21
 10/38 anonim ***** válasza:
72%
Az egyik hozzászólónak igaza van. Nem a gyerek tehet arról, hogy azon az éjszakán nem használtak gumit a szülők. Ők akartak gyereket, ezáltal azt is vállalták, hogy amíg az nem tud saját lábra állni, addig eltartják. Szóval nem tartom jogosnak egyáltalán.
2012. aug. 23. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!