Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg helytálló egy szülő...

Tényleg helytálló egy szülő részéről az a kifogás, hogy "Amíg az én kenyeremet eszed. "?

Figyelt kérdés

Átlag esetekre értem, nem pedig olyan emberekre akik drogoznak vagy neveletlenek.

Nekem is szokta anyám mondani sokszor, elhatároztam hogy akkor függetlenítem magam, akkor meg én vagyok a hálátlan meg a neveletlen, meg aki úgysem talál munkát. Holott nem vagyok neveletlen, sosem csináltam olyan dolgot, amiért ezt megkaphattam volna.

Szerintetek jogos az ilyen szólás, hogy "Amíg az én kenyeremet eszed..." ?

Mi a véleményetek?

2012. aug. 23. 11:05
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
87%

még valami, aztán eldugulok :)

aki iskoláskorig nem tanítja meg a gyerekének az alapvető szabályokat, hogyan kell viselkedni, később már nehéz változtatni rajta!! Tehát nem 18 éves korig kellene nevelni, hanem inkább óvodáskor végéig. Nem vicc.

A szülő meg nem nevel 18 éves kor fölött, hanem BELESZÓL a másik életébe. Én már elköltöztem otthonról 14 éve, 100 km választ el minket, de még mindig kapom a tanácsokat, mit csináljak és hogyan. Ennek soha nincs vége...

2012. aug. 23. 12:25
 32/38 anonim ***** válasza:
62%

A 22-es hozzászólóhoz hasonlóan gondolkodom. Én is állandóan ezt hallgattam apámtól gyerekkoromban, meg azt is, hogy legyek hálás, hogy az ő házában lakhatom (akkor még kiskorú voltam). Aztán anya meghalt, egyedül maradt, én elvégeztem a sulit, dolgozni kezdtem, ő most nyugdíjas, nehezen jönne ki az anyagi támogatásom nélkül, én mosok rá, takarítom AZ Ő HÁZÁT. Nem várok tőle hálát, még bocsánatkérést sem, de azokat a szitukat eléggé utálom, mikor arról regél, hogy ő milyen jó apa volt, ő mindent megadott a lányainak.

Szóval ez a szólás nem jogos.

2012. aug. 23. 12:25
 33/38 anonim ***** válasza:
87%

soha nem hallottam ezt a mondatot édesanyámtól, pedig jóval 18 éves korom felett besegített anyagilag.

nagyon gonosz, zsaroló szöveg. ebből lesz aztán az, h a gyerek menekül bárhová, csak el az ősöktől, netán belemegy egy rossz házasságba. aztán azért is hallgathatja majd a szöveget.

sajnos mindkettőre láttam példát.

az ilyen szülő jutalma az, h soha életében többet felé se néz a gyereke.

2012. aug. 23. 20:29
 34/38 anonim ***** válasza:
90%
Ha ezt akkor mondják,amikor a nagykorú gyerekük rajtuk élősködik és nem akar dolgozni menni,akkor jogos.De egy gyereknek egyfolytában ezt hajtogatni lelkileg szegény emberekre vall.
2012. aug. 23. 21:20
 35/38 A kérdező kommentje:
És egy 18 éves elmúlott gyereknek aki egyetemre megy? mellette jó tanuló
2012. aug. 23. 21:23
 36/38 anonim ***** válasza:
73%
Ebben az esetben is elítélendő, mivel a te munkád a tanulás. Tehát, a te feladatodat jól végzed. Ha nem tanulnál, lógnál a suliból, dolgozni sem akarnál, na akkor lenne jogos. Így viszont nem!
2012. aug. 23. 22:52
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos esetekben helytálló. Nézz körül itt pár kérdésben, ahol a gyerek csinálni akar valami hülyeséget, és azzal biztatja az egész válaszoló közösség, hogy "elmúltál 18, azt csinálsz, amit akarsz", "már csak fél év van hátra a nagykorúságodig, akkor majd nem mondhatja, hogy nem mehetsz el a Szigetre", stb., csak azt felejtik el, hogy 18 fölött visszaengedni sem köteles a szülő az egy hétre elkóborolt gyerekét a lakásába, ha már ennyire felnőttet akar játszani...
2012. aug. 24. 00:59
 38/38 anonim ***** válasza:
Még nem olvastam végig a válaszokat, de a kérdés már önmagában eszembe juttatta, hogy apámnak ez volt a kedvenc szövege. Előre bocsájtom, hogy nagyon rendes, felelősségteljes ember volt, csak néhány dologban kissé vaskalapos. 16 éves voltam, mikor szerelembe estem egy fiúval, aki hát nem volt a lányos szülők álma. Aztán megszakadt a kapcsolatunk, majd később, 19 éves koromban ismét összejöttünk, de már komolyabban. És mást sem hallottam, mint nem mehetek ide-oda, (már dolgoztam, önálló keresetem volt), állandóan hazudoznom kellett, ha találkozni akartam vele. Addig szekáltak, meg üldöztek - és napi szinten elhangzott a kérdező által idézett mondat -, míg úgy döntöttem, hogy elmegyek albérletbe. A kedvesem velem jött, mert valahol érezte, hogy miatta van az egész. Az lett a vége, hogy összeházasodtunk, és oltári szar házasság volt, mert a szüleimnek volt igaza, hogy menekülnöm kellett volna tőle, de az, hogy otthon állandóan csesztettek, csak méginkább felé hajtott. 15 év után válás lett a vége, idegileg, anyagilag tönkretett. Szóval: igaz, hogy el kell fogadni az otthoni normákat, "amíg az én kenyeremet eszed és az én házamban laksz", de nem szabad minden területen ráerőltetni a gyerekre az akaratunkat. (3 hónap múlva 50 éves leszek, az első házasságomból született fiam 27 éves, és nagyon jó a kapcsolatunk, soha nem akartam uralkodni felette, és most van egy 7 éves kislányom, őt sem terrorizálom)
2012. aug. 25. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!