Tényleg helytálló egy szülő részéről az a kifogás, hogy "Amíg az én kenyeremet eszed. "?
Átlag esetekre értem, nem pedig olyan emberekre akik drogoznak vagy neveletlenek.
Nekem is szokta anyám mondani sokszor, elhatároztam hogy akkor függetlenítem magam, akkor meg én vagyok a hálátlan meg a neveletlen, meg aki úgysem talál munkát. Holott nem vagyok neveletlen, sosem csináltam olyan dolgot, amiért ezt megkaphattam volna.
Szerintetek jogos az ilyen szólás, hogy "Amíg az én kenyeremet eszed..." ?
Mi a véleményetek?
még valami, aztán eldugulok :)
aki iskoláskorig nem tanítja meg a gyerekének az alapvető szabályokat, hogyan kell viselkedni, később már nehéz változtatni rajta!! Tehát nem 18 éves korig kellene nevelni, hanem inkább óvodáskor végéig. Nem vicc.
A szülő meg nem nevel 18 éves kor fölött, hanem BELESZÓL a másik életébe. Én már elköltöztem otthonról 14 éve, 100 km választ el minket, de még mindig kapom a tanácsokat, mit csináljak és hogyan. Ennek soha nincs vége...
A 22-es hozzászólóhoz hasonlóan gondolkodom. Én is állandóan ezt hallgattam apámtól gyerekkoromban, meg azt is, hogy legyek hálás, hogy az ő házában lakhatom (akkor még kiskorú voltam). Aztán anya meghalt, egyedül maradt, én elvégeztem a sulit, dolgozni kezdtem, ő most nyugdíjas, nehezen jönne ki az anyagi támogatásom nélkül, én mosok rá, takarítom AZ Ő HÁZÁT. Nem várok tőle hálát, még bocsánatkérést sem, de azokat a szitukat eléggé utálom, mikor arról regél, hogy ő milyen jó apa volt, ő mindent megadott a lányainak.
Szóval ez a szólás nem jogos.
soha nem hallottam ezt a mondatot édesanyámtól, pedig jóval 18 éves korom felett besegített anyagilag.
nagyon gonosz, zsaroló szöveg. ebből lesz aztán az, h a gyerek menekül bárhová, csak el az ősöktől, netán belemegy egy rossz házasságba. aztán azért is hallgathatja majd a szöveget.
sajnos mindkettőre láttam példát.
az ilyen szülő jutalma az, h soha életében többet felé se néz a gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!