Ti mit tennétek ilyen helyzetben, ha a gyermeketekről fejlődéséről lenne szó?
Szerintem a 16. hozzászólónak nagyon igaza van. Nem tudom, hogy mióta él a kicsi külföldön, de inkább örülj neki, hogy lesz egy olyan társa is, aki onnan jött, ahonnan ő. Nem gondolom, hogy eddig kívülállónak érezte volna magát, de így még jobb lesz neki.
Szerintem még tartozol a kollégának egy bocsánatkéréssel, amiért belemásztál az életébe, tényleg nem volt hozzá jogod.
Ezüstpatak,
Én sem értem, dehát nem is kell nekem értenem. Sokan vagyunk sokfélék.
Az viszont felháborít, ha valaki úgy érzi, joga van megszabni egy másik embernek, hova költöztesse a családját, bármily indoka legyen rá.
Kérdező, szerintem még mindig nem érted.
Nem az a baj, hogy túlreagálod. Még csak az sem, hogy nem kívánsz más magyar kisgyereket a tiéd közelébe. Habár szerintem fura, de te tudod...
Az a baj, hogy te úgy gondolod, beleszólhatsz más életébe, más élettervébe. Mi lesz, ha később a gyereked más anyanyelvű gyerekkel akar majd barátkozni, mint ami szerinted az üdvözítő? Kiüldözöd a családot a faluból? Titeket befogadtak, az utánad jövők menjenek 7 km-rel arrébb, mert téged zavarnak?
35-os!
Tul van targyalva! Ugy nez ki kerdezo elfogadta, hogy lehet hogy o gondolkodta tul az egeszet.
Szerintem egyáltalán nem reális a kérésed, én nagyon kiakadnék rajta.
Mi amikor külföldre jöttünk akkor a gyerekek osztályában volt magyar, most egy másik suliban nincs, és nem látom, hogy a magyar osztálytárs bármelyiket is visszavetette volna. Ismerünk errefelé más gyerekeket is, van ahol a suliban iskolatársak, semmit sem jelent. Szóval ezen aggodalmaskodni teljesen fölösleges.
Ha a gyerekek jó barátok lesznek, akkor hosszabb távon sokkal jobb ha együtt játszanak, mert a magyar tudásuk sem kopik, tudtok egymásnak segíteni, ha szívesen alszanak néha egymásnál. Ti is elszabadulhattok egy-egy szabad estére a pároddal, ők is, miközben a gyerekek szórakoznak.
Ha pedig nem lesznek jóban - mert ilyen is van,hogy a két gyerek unszimpatikus egymásnak - akkor meg úgysem barátkoznak, nem fognak együtt játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!