Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek ilyen helyzetb...

Ti mit tennétek ilyen helyzetben, ha a gyermeketekről fejlődéséről lenne szó?

Figyelt kérdés
Külföldön élünk, a gyermekünk itt jár oviba. Az egyik kolléga is ki akarja hozni a családját. Megkértük hogy ne pont abba a faluba jöjjenek már ahol mi vagyunk, hogy a gyerekek ne egy oviba járjanak, mert az a mi gyermekünket visszavetné a nyelvtanulásban, az övé meg még nehezebben tanulná meg. Erre az volt a reakciója, hogy ő ezt lesz*rja, neki az a lényeg hogy a család kint legyen. És halljuk a többi kollégától, hogy nemcsak hogy abba a faluba akarnak jönni, hanem abba a házba is ahol mi lakunk. Olyan nagy kérés az hogy 7km-rel odébb költözzön???? Keressem meg esetleg az élettársát, hátha ő megérti az én gondom, mert úgy látszik nála igencsak süket fülekre találtunk.
2014. júl. 23. 13:05
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, teljesen mindegy, hogy mitől félsz, nincs jogod beleszólni abba, hogy egy másik ember hova költözteti a családját.

Azt meg, hogy a testvéredtől távol költöztél a "nyelv miatt", hadd ne kommentáljam.

2014. júl. 23. 13:48
 22/38 anonim ***** válasza:
68%

20-as,

Dehát a kérdező pont azt nem akarja, hogy a gyereke magyarul beszéljen! Ennek érdekében tiltaná meg minden magyarnak, hogy a közelébe költözzön.

Bocs, hogy ismétlem magam, de eszem megáll.

2014. júl. 23. 13:52
 23/38 anonim ***** válasza:
69%

Egyébként az óvodákban sem egy csoport van és azt sem tudjuk, hogy a gyerekek is pont egyidősek-e.

Szóval sokkal kisebb az esélye, hogy összekerülnek, mint annak, hogy nem.

:)

Egyébként szerintem is túlreagálod a dolgot kérdező.

Nagyon.

Kicsit még olyan színezete is lehet a dolognak, ha beszólogatsz, hogy féltékeny vagy a másik családra.

Mindenki foglalkozzon a saját életével, a saját családjával és nem kell generálni a konfliktusokat.

A gyermeked meg fogja tanulni a nyelvet normálisan (gondolom most is van a csoportjában rajtatok kívül is más nemzetiségű bevándorló, mégsem okoz problémát neki).

Ha nekem szabnád meg, hogy hová költözzek, nem biztos, hogy nagyon elegáns lenne, amivel elküldenélek egy kellemesebb éghajlatra, de bizony a kollegámmal (a férjeddel is) elbeszélgetnék, hogy tudja kit zaklasson a felspannolt felesége...

:)

2014. júl. 23. 13:59
 24/38 anonim ***** válasza:
60%

22-es, tudom, felfogtam, bár nem értem :-(

Pont azért írtam le, hogy létezik más alternatíva is.

Egyébként a szülőkre is kíváncsi lennék, szerintem pont azok a fajták, akik pár hónap kinti élet után már akcentussal beszélnek mikor hazajönnek és keresniük kell a megfelelő szavakat. De lehet csak előítéletes vagyok.

2014. júl. 23. 14:02
 25/38 A kérdező kommentje:
Egy kicsi faluban élünk az óvoda összlétszáma 15 fő körül van. Nem pár hónapja élünk itt, nem beszélünk akcentussal! Nem tudom miért kell átmenni ennyire bunkóba! Felfogtam, hogy akkor én látom rosszul a dolgokat, túl reagálom! Ennyi! De miért kell sértegetni? Örülök neki hogy ebben lelitek boldogságotokat, hogy rajtam köszörülitek a nyelveteket! Messze nem vagyok féltékeny arra a családra! Miért is lennék! De nem hiszem hogy rosszindulatú embereknek kéne magyarázkodnom! Egy kérdést tettem fel, kaptam rá választ. De miért kell ennyire belemászni a másikba????
2014. júl. 23. 14:19
 26/38 anonim ***** válasza:
73%

Itt te vagy az egyetlen, aki olvashatóan ideges és bele akar mászni mások életébe.

Csak tükröt tartott itt neked mindenki, nem tetszik, amit látsz, ennyi.

Egyébként érdemes egy ország lehet az a külhon, ha pár hónap (!) alatt akcentus nélkül, anyanyelvi szinten beszél a család minden tagja...azért túlzásokba ne essünk.

(...és én évekig éltem, sőt felsőoktatásban tanultam külföldön, még sem lenne akkora arcom, hogy azt állítsam, akcentus nélkül pár hónap alatt anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet)

Az elegancia, a nyugalom és a szerénység nem biztos, hogy károdra válna kedves kérdező :)

2014. júl. 23. 14:23
 27/38 A kérdező kommentje:
26os mielőtt kötekedsz értelmezd amit írtak! Azt írták biztos akcentussal beszélünk ha hazamegyünk!!!! Elfogadtam a válaszokat, a sértéseket nehezményezem, de akkor ez is hiba gondolom!
2014. júl. 23. 14:26
 28/38 anonim ***** válasza:
84%
Erdélyben román-magyar csoportben vagyok óvónő. A magyar gyerekek nagyon hamar megtanulnak románul a többiektől és sokszor már egymás közt is románul beszélnek. Nem fohja hátráltani a gyerek a nyelvtanulást, ilyenkor szivacs az agyuk, nagyon hamar megtanulja. Gondolj arra, hogy jót tesz majd a gyerekednek egy barát és te is inkább segíts a most költöző családnak, mindenkinek jót tesz egy kis társaság.
2014. júl. 23. 14:32
 29/38 anonim ***** válasza:
67%

csoportban

fognak

2014. júl. 23. 14:34
 30/38 anonim ***** válasza:
79%
Én a 4. válaszoló vagyok. Szerintem hagyjuk abba a kérdező csesztetését , mert azon ritka emberrel találkoztunk, aki BELÁTTA, LEJÖTT NEKI, hogy valószínűleg ő látja rosszul. Igen ritka az ilyen.
2014. júl. 23. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!