Szülők! Ti mit reagálnátok, ha kiderülne gyermeketekről, hogy meleg vagy biszexuális?
Nem örülnék. Biztosan átmennék egy hatalmas lelki krízisen, de elfogadnám, hogy ő ilyen.
Gondolom neki sem egyszerű, akkor legalább a szülők álljanak mellette a szeretetükkel.
Szülőként mondom (20 éves fiam, 18 éves lányom van)
Fogalmam sincs mit tennék,mert nem vagyok ebben a helyzetben.
Lehet hogy most azt írnám, hogy teljesen megértő lennék, de az is lehet hogy a valóságban kiakadnék, és képtelen lennék elfogadni. Én még úgy nőttem fel, hogy ez nem normális dolog..
Lehet hogy azt írnám hogy ez nem a természet rendje így 100%-ban elutasítanám, és tombolnék az idegtől.. De lehet hogy ennek ellenére teljes mértékben a gyerekeim mellé állnék és támogatnám őket..
Ezért nem is tudom a választ. Az ember könnyen mond bármit is, de a valóságban messze nem úgy reagálunk ahogy korábban kijelentjük.. Erre csak az tudja a választ aki benne is van. Akinek a gyereke elé állt ezzel a problémával és részese az életüknek..
Én sem lennék kifejezetten boldog, de elfogadnám. Attól még a gyerekem maradna, és szeretném megismerni a választottját is, legyen bármilyen nemű. Semmiképp sem akarok haragot, keserűséget. Ami miatt zavar, az az, hogy utóda valószínűleg nem lesz, és hogy mégiscsak természetesebb, ha a fiam egy lányt, a lányom egy fiút hoz haza bemutatni, és nem fordítva.
Az, hogy bi, az nem érdekel egyáltalán, a biszexuálisok legtöbbje családapa, családanya, csak néha összejönnek egy rövid időre azonos neműekkel is. Ez kizárólag az ő dolga.
Ha csak a saját neméhez vonzódik, az viszont magával hozza azt is, hogy nyilván saját nemű emberrel fog együtt élni, akit mi is fogunk, vagy szeretnénk ismerni.
Először fel kellene dolgoznom nekem is,de minden erőmmel azon lennék,hogy segítsem abban,hogy boldog és teljes életet élhesen a másságával együtt is.
Egy percig nem bántanám érte,hiszen nem tehet róla és bizonyára sokat rágódott magában amíg felém bizalommal fordulni mert és őszintén elmondta nekem.
Engem nem döbbentene meg. Én úgy nőttem fel, hogy ez is egy létező, normális dolog, előfordul és kész. Van meleg, leszbikus és biszexuális ismerősöm, barátom is. Senkinek nem érdekel a szexuális orientációja, mert a magánügyük, hogy kivel mit csinálnak az ágyban.
És még az sem izgatna, hogy "jajj akkor nem lesz kisunokám", mert ki tudja? Egyre több országban engedélyezik pl. a béranyaságot meleg párok számára is, szóval a jövőben minden lehetséges.
Én a gyermekem mellett állnék, mert így született, nem tehet róla, és semmi jogom emiatt megvetni vagy hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!