Mesélnétek nekem három éves gyermeketekről?
Mennyire önálló öltözködésben, vetkőzésben, evésben, ivásban, wc használatban, orrfújásban stb.?
Mennyire beszél tisztán, mekkora a szókincse?
Milyen "idegesítő" szokásai vannak éppen most?
Mivel szeret játszani?
Rajzolás, gyurmázás során mire képes már?
És szülinapi ötleteket is írhattok!
Köszönöm!
Már 4 éves kislányom, de leírom milyen volt 3 évesen :-).
Önállóan evett, ivott, öltözött-vetkőzött használta a bilit, az orrfújás még most sem az igazi. Beszédben le volt maradva, csak szavakat mondott, ez 1 év alatt az óvodai logopédusnak és a közösségnek köszönhetően sokat fejlődött.
Nagyon akaratos ez az idegesítő szokása volt már akkor is.
Szerepjátékokat szerette, konyhába főzni, fodrászkodni, babáit tologatni, etetni, stb.
Gyurmázni jól tudott, rajzolni csak firkált, most már az is megy :-).
Szülinapjára gyöngyfűzőt, play-doh gyurmakészletet, golyóvezetőt és moncsicsit kapott.
Te kicsid milyen?
Szia! Az enyém elég aktív fajta és nem is lövölöd le típusú gyerek :)
2,5 éves, próbálkozik az öltözéssel és vetkőzéssel, de még nem megy neki segítség nélkül. Egyedül eszik, iszik, wc-t is egyedül használja, ha van sámlija akkor a kézmosást is megoldja. Orrfújást gyűlöli, de kis segítséggel megcsinálja.
Beszélni nagyon "rég" óta beszél, tiszta a kiejtése, néha az r betű nem akar menni, de már az is alakul és 10-ből 4 sikerül is. Szókincse a védőnő szerint egy 5 évesével vetekszik.Ezért már 2 évesen óvoda érettnek lett nyilvánítva. Betűket pár darab kivételével felismeri, egymás mellé rakott betűket "elolvas", de még nem érti, így nem rakja össze szónak.
Idegesítő szokása, hogy bármi ökörséget csinál rá néz arra aki éppen rászól és közli vele: Rossz vagy! Hagyjál békén!
A könyveket szereti, főzőcske, kirakó, építő játékok, orvosos szerepjáték..nyilván mindig ő a doki :D
Rajzolni szeret, felismerhető napot, házat rajzol, normálisan tartja a ceruzát, nem marokban fogja. Gyurmát pár napja kapot, elég esetlenül, de használta. Kígyó, cseresznye és körte ezeket még föl is ismerhetően, a többi egy nagy márványos valami lett :)
Szülinapra valószínű biciklit kap.
Szia!
A kisfiam májusban múlt 3 éves. Nagyon okos gyerkőc (mi mást is mondhatna egy anya :) )Rengeteg mondókát, dalt tud, nemcsak magyarul, hanem angolul is. Ez utóbbi nyelven tudja az abc-t is. Németül és angolul elszámol tízig, magyarul húszig.
Szülinapjára biciklit kapott. Tíz perc alatt megtanult kerékpározni. Örökmozgó, víg kedélyű fiúcska.
Idegesítő szokás? Most van bőven. :D Elkezdett dacoskodni, és féltékenykedni a most 8 hónapos húgára.
A bilizést 3 hete kezdte el. Tavaly nyáron nem hordott pelust, de egyszer bepisilt, és attól kezdve nem volt hajlandó anélkül létezni. :) Egészen idáig.
Öltözködés? Hát...... a vetkőzés megy, mert lecibál magáról mindent. :D Az öltözködés hellyel-közzel, de van még mit tanulni.
A szókincse hatalmas. A védőnő azt mondta, a három éves gyermekek szókincs 1000 szó. A mi bogyókánké legalább 1500. Néha még én is meglepődőm azon, hogy milyen választékosan fogalmaz. (Ennek oka nagy valószínűséggel az, hogy író van a családban)
Kedvenc elfoglaltság? Imádja a kreatív dolgokat. Rajzolás, festés, ragasztás, origami stb.
Mesélj nekünk Te is a gyermekedről. :)
Májusban múlt 3 éves,lány.
Levetkőzik,önállóan próbál felöltözni több kevesebb sikerrel,egyedül eszik-iszik,wc-t ügyesen használ,de kakilás után én törlöm neki ki.Orrát jobban kifújja mint az orrszívó,de sajnos sokat volt beteg ősszel-télen,nem csoda ha megtanulta...
Tisztán beszél,nagy szókincse van,de nekem már 18 hónaposan két három szavas mondatokat mondott.
Idegesítő szokás a hiszti az akaratosság,de gondolom ez a kor ezzel jár.Már valamivel jobb mint 2 évesen egyébként.
Most inkább a kinti játékokat preferálja,kis medence,homokozó,hinta,motor.
Rajzolni nagyon szeret,gyurmázásban még annyira nem ügyes,de nem is köti le hosszú időre.
Április végén lett 3,
1. kérdésedre a válasz,hogy 99%ban önálló,pl a harisnyában,vagy bonyolultabb nadrág kapocsnál segítek,de ezeket már több,mint egy éve tudja,orrot fújni 1,5 éves kora óta tud enni 16 hónapos kora óta eszik teljesen egyedül,inni meg már nagyon piciként 8-9 hónaposan is tudott,a fenekét még én törlöm ki,bár már próbálta és nagyon büszke volt magára,de rövid még a keze.
2.Nagyon jól beszél, az R, a H, L betű még nem tiszta sőt H-t még nem is mond, nagyon nagy a szókincse,választékosan beszél,rendesen ragoz,jól használja a névmásokat 21 hónapos kora óta.
3.Idegesítő,hogy nagyon makacs is sok a hiszti,az is idegesítő,ha nyávog,parancsolgat,vagy ha be nem álla szája és már a gondolataimat sem hallom,még az,hogy ha valakinél kaja van bárhol vagyunk egyből indul oda,nagyon ciki szerencsére időben elviszem,de nem értem miért,hiszen nem éheztetem vagy ilyesmi.
4.Szeret gyurmázni,építőzni,repülővel,autókkal játszani,kirakózni,szerelni,könyvet nézegetni,kint imád lenni ott homokozni,medencézni motorozni,a futó biciklit most tanulja,nem túl magas így később vettünk csak neki,kis konyhájában játszani,vagdos,nekünk segíteni a főzésben,takarításban,sütésben,apjának a szerelésben.
5.Gyurmázással rendszeresen süteményeket készít, amivel meg is kínál, rajzol fát,napot emberke,cica fejet,hajót, autót,csigát,felhőt persze ezek még nem tökéletes rajzok de nagyon felismerhetőek,rendesen fogja a ceruzát.felismeri az A,P mint Apa betűket.
nagyon eleven gyerek egésznap pörög védőnő szerint 4-5 éves szinten van sok mindenben ezért is vittem át oviba 2,5 évesen,mert nem elégítette ki már az igényeit.
Szülinapra egy nagy repülőt,Verdás tortát,papucsot,legót,futóbiciklit és könyvet kapott persze ezt nem csak tőlünk :)
Az én fiam márciusban volt 3 éves.
Önállónak szinte teljesen önálló. Öltözni tud egyedül, vetkőzni a belebújós pulcsi, póló kivételével tud. Evésben, ivásban is önálló, de pl a lekváros kenyeret nem szereti magában enni, mert nem szereti, ha psizkos lesz a keze. :) Szobatiszta 1 éve és ágytiszta kb 2 hónapja, a wc-t önállóan használja, de el kell kísérni, és megvárni míg végez. Orrot fújni 2 évesen tudott, aztán fél évig nem volt náthás, és úgy elfelejtette ezt az tudományt, mint aki sosem tudta. Mostanában már szerintem tudja, de szerencsére nem igazán van lehetősége gyakorolni, mert nem szokott beteg lenni annak ellenére, hogy 1 évig bölcsis volt, január óta pedig ovis.
Az "r" hang kivételével teljesen tisztán beszél, és nagyon nagy szókincse van.
Idegesítő szokás a hiszti, de lassan lecsengőben van ez a korszak, úgy látom.
Imádja az állatokat, leginkább a dinókat, van egy csomó műanyag dinója, ezekkel sokat játszik. A másik imádata a puzzle, ebben nagyon ügyes, 100 db-osat simán kirak egyedül (ha dinót ábrázol, különben nem annyira érdekli:)).
Rajzolni nem tud egyáltalán, gyurmázni szeret, de max palacsintát, labdát és kígyót tud alkotni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!