Mesélnétek a 7 évesekről? Miről lehet velük beszélni?
gyerek iskola és környezet függő
és h lány vagy fiú
végül is bármiről el lehet velük a maguk szintjén
Az én kisfiam októberben volt 7 éves.
Nagyon szereti a "fiús" rajzfilmeket, ezekről lehet vele beszélgetni. (pókemberrel apa megfertőzte, ennek annyira nem örülök...)
De amúgy gyakorlatilag bármiről, nagyon "nagy" dumája tud lenni, néha nagyokat nevetek rajta, olyan jó beszólásai vannak.
Szeret focizni, kirakózni, színezni és nagyon szeret nekem mesét olvasni például. Azt szereti, ha mondjuk fürdéskor ő ücsörög a kádban én meg a kis sámlin ülök a fürdőszobában és ilyenkor megbeszéljük a nap közben történteket. Mindig nekem kell kérdezgetnem, amire ő válaszolgat. (kivel, mit játszott, mit tanultak az isiben, stb.)
Jan-ban volt 7 éves a nagyobbik fiam.
Gyakorlatilag már bármiről lehet velük beszélni, simán megértik a bonyolultabb összefüggéseket is, főleg egy kis rávezetéssel.
A fiúknál nagyon menő a Star Wars, az Angry Birds és a Transformers minden formában.
A fiam nagyon szeret focizni, biciklizni, rollerezni, görkorizni, kirándulni, ugrálni, hintázni, meg tulajdonképpen minden mozgást, de szeret rajzolni, színezni, kirakózni, társasozni, autózni, építeni, Legózni stb.
Szerencsére a számítógépes játékok nem vonzzák annyira, időnként fél órát játszik, kb. heti 1x, de annyi elég is neki, mert annál mozgékonyabb, ill. jobban szereti a saját fantáziájára bízni a játékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!