Ti mit tennétek ilyen helyzetben, ha a gyermeketekről
fejlődéséről lenne szó?
Figyelt kérdés
Külföldön élünk, a gyermekünk itt jár oviba. Az egyik kolléga is ki akarja hozni a családját. Megkértük hogy ne pont abba a faluba jöjjenek már ahol mi vagyunk, hogy a gyerekek ne egy oviba járjanak, mert az a mi gyermekünket visszavetné a nyelvtanulásban, az övé meg még nehezebben tanulná meg. Erre az volt a reakciója, hogy ő ezt lesz*rja, neki az a lényeg hogy a család kint legyen. És halljuk a többi kollégától, hogy nemcsak hogy abba a faluba akarnak jönni, hanem abba a házba is ahol mi lakunk. Olyan nagy kérés az hogy 7km-rel odébb költözzön???? Keressem meg esetleg az élettársát, hátha ő megérti az én gondom, mert úgy látszik nála igencsak süket fülekre találtunk.
Szerintem keresd meg az élettársát. Ha én a helyében lennék kétféle képen fogadnálak: ha jó kedvem van kiröhögnélek, ha rossz pofán is vágnálak.
2014. júl. 23. 13:25
12/38 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva meglepett a reakciótok, hogy én ennyire rosszul látom a dolgokat. Kollégája a férjemnek, de nem egy városban dolgoznak. Ő innen 50kmre dolgozik. A cég nem fizeti se a lakást se az ovit. "lakhatási támogatást" ad. Nekem a tesómék is kint élnek, de költözéskor meg nem fordult a fejembe, hogy oda menjünk mi is pont a nyelv miatt. Nem akarom kisajátítani ezt a falut, hol vagyok én ahhoz, nem gondoltam, hogy ennyire rosszul látom. Én úgy gondoltam, hogy a gyerekem maga mellé kap egy másik magyar gyereket, akkor értelemszerűen vele fog többet játszani, rá fog jobban figyelni mint sem a többi gyerekre. Csupán az ő nyelvi fejlődése miatt aggódom. De akkor ezekszerint nem életszerű amitől félek...
2014. júl. 23. 13:26
13/38 anonim válasza:
Utolso,
Inkabb rohogjunk, mint pofozkodjunk. Ha a masodikat tennenk, nem lennenk kulonbek mint a kerdezo.
2014. júl. 23. 13:26
14/38 anonim válasza:
"Olyan nagy kérés az hogy 7km-rel odébb költözzön????"
Nem, ez nem egy nagy kérés, hanem teljesen elfogadhatatlan, hogy bele akarsz szólni abba, hogy egy másik ember hol éljen, vagy hol éljen a családja.
Komolyan úgy gondolod, hogy ehhez jogod van? Eszem megáll.
2014. júl. 23. 13:27
15/38 anonim válasza:
ne haragudj kérdezö, de te nem vagy normális.. és ha lesz tesoja gyereketeknek öt is majd külön -költözteted, nehogy a nagyobbiknak problémája legyen a nyelvtanulással, vagy esetleg ekezdeni ö is gügyögni ? :DDD
tán te vagy a falu elsö embere, aki megszabja ki és hova költözhet? :DD
2014. júl. 23. 13:29
16/38 anonim válasza:
Kerdezo,
Angol nyelvteruleten elek. Latom a magyar es mas nyelvu gyerekeket. Egymas kozott angolul beszelnek, nagyon hamar megtanulnak. Sot, sokszor szegyenlenek is magyarul beszelni masok elott, akikrol tudjak, hogy nem magyarok. Ez kb.12 evtol jon. Kesobb meg az lesz nagy vicc naluk, hogy tanitjak a tobbieket mindenfajta hulyesegre magyarul. Gyereked nem lesz visszatartva a fejlodestol, hanem lesz neki egy kis tarsa akit ismer/t, amolyan kis bizalmasa, aki szulei ismerosei.
Szerintem egyáltalán nincs közöd ahhoz, hogy a kolléga hol akar lakni. Nem neked kell eldönteni és beleszólni sem.
2014. júl. 23. 13:37
19/38 anonim válasza:
18-as vagyok. Nem akartalak megbántani a kommentemmel, lehet, hogy így jött le. Szóval szerintem semmi negatív hatással nem lesz a gyerekre a másik magyar gyerek. Szerintem ő sokkal hamarabb és jobban fogja megtanulni a nyelvet, mint ti felnőttek. :)
2014. júl. 23. 13:40
20/38 anonim válasza:
Én kifejezetten örülnék egy ilyen helyzetben, ha a gyermekemnek rajtunk kívül lenne más lehetősége is magyarul beszélni.
Unokatestvérem 3 éves volt mikor Ausztráliába költözött a szüleivel. A szülők mindig is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy magyar közösségbe vigyék. 25 év után ottani diplomával és kitűnő, szinte akcentus nélküli magyarral jött haza.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!