Az előbb láttam, hogy egy kb.5-6 éves gyerek megütötte, megrúgta, majd leköpte az anyját. Hogyan fajulhat ez idáig?
Engem őszintén megdöbbentett, hogy egy ilyen kicsi gyerek hogy lehet ilyen agresszív. Ráadásul, ha jól értettem, az váltotta ki belőle ezt a viselkedést, hogy az anyja nem vett neki meg valamit.
Mégis, kinek a hibája ez? Ti mit tennétek, ha így viselkedne a gyereketek?
dr. Benjamin Spock az mondta, ne fenekeljük el a gyerekeinket, ha rosszul viselkednek, mert a személyiségük sérül, és lerombolhatjuk az önbecsülésüket. (Spock fia később öngyilkos lett)
Nos, én sem vagyok az erőszak híve, de ilyen esetben egy atyai pofon biztos leesne.
anyuka az első ilyen megnyilvánulásnál akkora levágna a gyereknek mint a szél, akkor ilyen nem lenne!
de ha otthon apuka köpködi anyut, akkor ezt látja
Valószínűleg igazatok van, hogy otthon ugyanezt láthatja, de azért az anya viselkedésével sem értettem egyet... Az, hogy egyszer-kétszer kicsit emeltebb hangon rászól, ilyenkor szerintem már kevés.
Köszi a válaszaitokat!
ja majd szépen rászólok, mikor belémrúg a gyerek.
otthon akkorát kapna, hogy a fal adja a másikat! sok "jaj ne üssük a gyereke, ne szóljuk rá" nevelési módszer következménye!!!
ja 6 éves nem 6 hetes!
akkor hagyd, hogy rúgdosson a gyerek, ha erősebb lesz, talán véresre is ver, ha nem ízlik neki a vacsora :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!