Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az előbb láttam, hogy egy...

Az előbb láttam, hogy egy kb.5-6 éves gyerek megütötte, megrúgta, majd leköpte az anyját. Hogyan fajulhat ez idáig?

Figyelt kérdés

Engem őszintén megdöbbentett, hogy egy ilyen kicsi gyerek hogy lehet ilyen agresszív. Ráadásul, ha jól értettem, az váltotta ki belőle ezt a viselkedést, hogy az anyja nem vett neki meg valamit.

Mégis, kinek a hibája ez? Ti mit tennétek, ha így viselkedne a gyereketek?

2014. júl. 21. 12:28
1 2 3 4 5
 31/41 zabmester ***** válasza:
50%
De mi az, hogy kapásból rávágják itt nagyon sokan, hogy az ANYA hibája? Miért, az apa felelőssége hol van? Ha nevelési hibáról van szó, akkor mindkét szülő ludas. Vagy mert mindkettő elősegíti ezt a magatartást, vagy mert az egyik magasról tesz rá, hogy mit csinál a gyerek. De jellemző, hogy a gyerek viselkedésével, nevelésével kapcsolatos felelősség reflexből az anya nyakába van varrva.
2014. júl. 21. 21:42
 32/41 anonim ***** válasza:
63%

dr. Benjamin Spock az mondta, ne fenekeljük el a gyerekeinket, ha rosszul viselkednek, mert a személyiségük sérül, és lerombolhatjuk az önbecsülésüket. (Spock fia később öngyilkos lett)

Nos, én sem vagyok az erőszak híve, de ilyen esetben egy atyai pofon biztos leesne.

2014. júl. 21. 22:02
 33/41 anonim ***** válasza:
71%

anyuka az első ilyen megnyilvánulásnál akkora levágna a gyereknek mint a szél, akkor ilyen nem lenne!

de ha otthon apuka köpködi anyut, akkor ezt látja

2014. júl. 22. 08:19
 34/41 A kérdező kommentje:

Valószínűleg igazatok van, hogy otthon ugyanezt láthatja, de azért az anya viselkedésével sem értettem egyet... Az, hogy egyszer-kétszer kicsit emeltebb hangon rászól, ilyenkor szerintem már kevés.

Köszi a válaszaitokat!

2014. júl. 22. 09:47
 35/41 anonim ***** válasza:
Erőszakra nem jó erőszakkal felelni, anyuka is üt, és akkor ott verekednek az utcán??? Különben igen, nem biztos, hogy anyuka hibája. Egy gyereket ezer féle hatás ér, nem csak anya meg apa. A dackorszak idején még sokszor tele vannak a gyerekek feszültséggel, és olyan gyerek is ülhet, aki otthon sosem látott ilyet. Nem, az agresszió nem csak tanult dolog, benne van az emberben. Tenni kell ellene, főleg otthon apával leulni közösen atbeszelni, büntetést kilátásba helyezni, ilyesmi.., de nem hiszem, hogy a visszautes a megoldás, mert akkor miben vagyunk különb mint a gyerek.
2014. júl. 22. 11:54
 36/41 anonim ***** válasza:

ja majd szépen rászólok, mikor belémrúg a gyerek.

otthon akkorát kapna, hogy a fal adja a másikat! sok "jaj ne üssük a gyereke, ne szóljuk rá" nevelési módszer következménye!!!

2014. júl. 22. 11:56
 37/41 anonim ***** válasza:
Jó hát akkor verekedjetek kölcsönösen, az a szép...
2014. júl. 22. 11:58
 38/41 anonim ***** válasza:
az első ilyen rúgásnál egy pofon és megtanulja, de az ilyen nyámnyila szülők meg is érdemlik, hogy majd a késsel fenyegetik őket ha nem kapnak elég zsebpénzt
2014. júl. 22. 11:59
 39/41 anonim ***** válasza:
Pofon kisgyereket alapból nem ütsz, mert rohadtul nem tesz jót az agyának csak úgy mondom...
2014. júl. 22. 12:01
 40/41 anonim ***** válasza:
51%

ja 6 éves nem 6 hetes!

akkor hagyd, hogy rúgdosson a gyerek, ha erősebb lesz, talán véresre is ver, ha nem ízlik neki a vacsora :D

2014. júl. 22. 12:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!