Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az előbb láttam, hogy egy...

Az előbb láttam, hogy egy kb.5-6 éves gyerek megütötte, megrúgta, majd leköpte az anyját. Hogyan fajulhat ez idáig?

Figyelt kérdés

Engem őszintén megdöbbentett, hogy egy ilyen kicsi gyerek hogy lehet ilyen agresszív. Ráadásul, ha jól értettem, az váltotta ki belőle ezt a viselkedést, hogy az anyja nem vett neki meg valamit.

Mégis, kinek a hibája ez? Ti mit tennétek, ha így viselkedne a gyereketek?

2014. júl. 21. 12:28
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
65%
Nem tudom, az én unokahúgaim, unokaöcséim soha nem viselkednek / viselkednének így a nővéreimmel. Szerintem ez nevelés kérdése, a gyerek biztos nem magától lett ilyen...
2014. júl. 21. 12:33
 2/41 anonim ***** válasza:
46%
ez nem a világ hibája hanem az anyukáé meg is érdemelte miért nem neveli meg
2014. júl. 21. 12:34
 3/41 anonim ***** válasza:
64%

Nincs gyerekem, de ha az enyem lett volna, kapott volna a popojara rendesen.

A nevelestol fugg szerintem mindenfele viselkedes, vagy az hogy nincs vele foglalkozva, vagy hogy nagyon de nagyon kenyes.

2014. júl. 21. 12:35
 4/41 anonim ***** válasza:
40%
Ez egyértelmüen az anya hibája. Talán sokszor kapott a kezére a gyerek kicsi korában, ha rosszat csinált, és a gyerek ezt szokta meg, hogy csapkodni kell, ha valami nem tetszik. Egy 5-6 éves már nagy, megérti, hogy mit lehet és mit nem, meg lehetne szelíditeni sok-sok türelemmel, és sok beszélgetéssel, büntetés és játékmegvonás bevezetésével. Eleve így kellett volna már nevelni pici kora óta.
2014. júl. 21. 12:35
 5/41 anonim ***** válasza:
64%
3as vagyok, nem kedvelem az eroszakos viselkedest, de nalunk igy senki sem viselkedik.
2014. júl. 21. 12:36
 6/41 anonim ***** válasza:
37%

És erre az anya mit csinált?

Gondolom ezt látja otthon...

2014. júl. 21. 12:36
 7/41 anonim ***** válasza:
68%

Egyértelműen a szülő hibája ez a viselkedés. Nincsenek megszabva a határok, rá van hagyva.

Amúgy nagyon sok gyerek csak a szüleivel ilyen. Én tavaly táborban fogtam ki egy akaratos, kis erőszakos leányzót, de elég hamar lefektetettem a szabályokat és lejátszottuk a dolgot, nem is volt vele gond, viszont az anyjával ugyanúgy megtartotta ezt az erőszakos viselkedést.

2014. júl. 21. 12:39
 8/41 anonim ***** válasza:
67%
Lehet nevelesi hiba, lehet magatartás zavar, amin nem segít a neveles. Nem kellene azonnal elítélni az anyukat. Nyilván o sem ilyen gyerekrol álmodozott es nem tudhatod, hogy mit próbált mar, min ment keresztül.
2014. júl. 21. 12:43
 9/41 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem is anyuka hibáája, ilyet nem örököl senki, de ha hergelik, amikor idegs, vagy em úgy kezelik, ahogy kellene adott gyereket konkrétan, hanemm, ahogy elképzelik, akkor még rosszabb lesz.
2014. júl. 21. 12:46
 10/41 anonim ***** válasza:
78%

"Ilyet nem örököl senki"

Nos, sogornomeknel harom gyerek van, harom fiú. A legidősebb ADHDs, 5 évesen ismertek fel nála, a masik kettő "normalis". A legnagyobb rendkívül agresszívan reagál, ha valami nem ugy tortenik, ahogy o azt elképzeli, meg most is, pedig mar 19 eves. Mindhárom gyerek ugyanúgy volt nevelve, soha nem volt kivételezés egyikkel sem. Az apa szinten ADHDs, enyhe Asperger szindromaval es az orvosok szerint bizony öröklés útján is előfordul a magatartás zavar.

2014. júl. 21. 12:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!