Az előbb láttam, hogy egy kb.5-6 éves gyerek megütötte, megrúgta, majd leköpte az anyját. Hogyan fajulhat ez idáig?
Engem őszintén megdöbbentett, hogy egy ilyen kicsi gyerek hogy lehet ilyen agresszív. Ráadásul, ha jól értettem, az váltotta ki belőle ezt a viselkedést, hogy az anyja nem vett neki meg valamit.
Mégis, kinek a hibája ez? Ti mit tennétek, ha így viselkedne a gyereketek?
Nincs gyerekem, de ha az enyem lett volna, kapott volna a popojara rendesen.
A nevelestol fugg szerintem mindenfele viselkedes, vagy az hogy nincs vele foglalkozva, vagy hogy nagyon de nagyon kenyes.
És erre az anya mit csinált?
Gondolom ezt látja otthon...
Egyértelműen a szülő hibája ez a viselkedés. Nincsenek megszabva a határok, rá van hagyva.
Amúgy nagyon sok gyerek csak a szüleivel ilyen. Én tavaly táborban fogtam ki egy akaratos, kis erőszakos leányzót, de elég hamar lefektetettem a szabályokat és lejátszottuk a dolgot, nem is volt vele gond, viszont az anyjával ugyanúgy megtartotta ezt az erőszakos viselkedést.
"Ilyet nem örököl senki"
Nos, sogornomeknel harom gyerek van, harom fiú. A legidősebb ADHDs, 5 évesen ismertek fel nála, a masik kettő "normalis". A legnagyobb rendkívül agresszívan reagál, ha valami nem ugy tortenik, ahogy o azt elképzeli, meg most is, pedig mar 19 eves. Mindhárom gyerek ugyanúgy volt nevelve, soha nem volt kivételezés egyikkel sem. Az apa szinten ADHDs, enyhe Asperger szindromaval es az orvosok szerint bizony öröklés útján is előfordul a magatartás zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!