Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, kamaszok! Jogos, hogy...

Szülők, kamaszok! Jogos, hogy felháborít, és nagyon rosszul esik az alábbi? (folyt. Lent)

Figyelt kérdés

Anyukám már nagyon règ meghalt,apával élűnk ketten,de van barátnője persze.2009 óta nem voltunk apával ketten nyaralni,2011 nyaràn voltunk apa baràtnőjèvel,annak lányával és annak baràtjával.Ott aztán mindenki nekem esett,apa sem állt ki mellettem,ráadásul mindenki költségét ő fizette,pedig amügy nem vagyunk gazdagok,és hitelünk is van.A lényeg az,hogy apa egészen 1 hónappal ezelőttig ígérgette,hogy most nyáron elmegyünk ketten,ahogy terveztük.Nagyon szerettem volna,ha így lenne,örültem is.Erre tegnap azt mondja,hogy jönne a barátnője is,a lánya és a barátja,mint anno.Azt mondta most nem ő fizetnè,de a múltbéli dolgok miatt nem hiszek neki,mert akkor is elhallgatták előlem,ès csak a nyaralàson jöttem rá.Meg amúgy sem akarok velük menni,nem vagyok jóban a baràtnője lányának baràtjával,mikor együtt voltunk nyaralni,ott jól összevesztünk.Mondtam,hogy akkor inkább nem megyek sehova vagy elmegyek egyedül.Azt mondja,hogy ő nem akar velem kettesben menni.

Nagy kérés egész èvben pár nap ketten az előre eltervezett programokkal?!Szerintem azért nem annyira...

Amúgy 18 éves vagyok,ha ez érdekel valakit,és lány persze.

2014. júl. 21. 11:56
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
34%
Ja, persze, utolso. Öngyilkos ne legyen azert, mert minimum 5 eve meghalt a felesége? Tudod az élet nem all meg, csak az ilyen elkényeztetett kis pitsak hiszik azt, hogy az egesz világegyetem körülöttük kell hogy forogjon.
2014. júl. 21. 12:40
 12/47 anonim ***** válasza:
11%
9.nek szántam, 11. voltam.
2014. júl. 21. 12:40
 13/47 anonim ***** válasza:
91%

1. megígérte

2."Azt mondja,hogy ő nem akar velem kettesben menni. " ? Akkor akarta, mikor megígérte?

jogos

2014. júl. 21. 12:43
 14/47 anonim ***** válasza:
25%

Megígérte? Egy hisztis kisgyereknek is megígéri a szulo, hogy majd holnap megveszi a jégkrémet, csak hagyja abba a nyivakolast.

Miért nem akar vele kettesben menni? Talán mert elege van abból, higy a kislány mindenért hisztizik.

2014. júl. 21. 12:45
 15/47 anonim ***** válasza:
42%

Édesapád sajnos két tűz közé került, és nem akarja felvállalni az ezzel járó konfliktusokat.

Egyrészt kapja az ívet a barátnőtől, és mivel nem akar egyedül maradni, inkább a kedvére tesz, csak ne hagyja el. Másrészt kapja az ívet tőled, és sajnos inkább a baránő felé húz. Abban biztos lehetsz, hogy már akkor tudta, hogy el fog jönni a barátnő és a lányáék is, amikor neked megígérte a kettesben nyaralást. Így megúszta a konfliktust veled is (hiszen örültél, vártad, nem cseszegetted), és megúszta a barátnőjével is, mert ő meg tudta, hogy el fognak menni együtt. Most pedig már úgy gondolta, hogy talán lesz egy kis balhé, de majd lecsendesedsz, és végül csak elmentek nyaralni.

Sejtem, hogy rosszul esik, és érthető is.

Helyre tudod billenteni a helyzetet (mert ugye nem az a cél, hogy szakítsanak és édesapád szomorú legyen, hanem hogy te is megkapd a neked szükséges figyelmet), de ahhoz türelemre és időre lesz szükséged.

Elég egyszerű a dolog: hagyj rá mindent mosolyogva édesapádra.

Most ezt a nyaralást majd eldöntöd, hogy elmész-e vagy nem, a helyedben én mennék, legfeljebb a sráchoz nem szólsz hozzá, és kész. De hátha lesz olyan helyzet, hogy néhány órát mégis tudtok külön tölteni apáddal, mondjuk a barátnőék inkább strandra mennének, ti meg közben várst néztek és később csatlakoztok.

A továbbiakban viszont mindent mosollyal fogadj. Oké apa, menjél, legyél a barátnőddel, mindenre helyeselj.

Így az általad teremtett "nyomás" megszűnik, és ha van lelkiismerete, akkor rá fog jönni mennyire kevés időt tölt veled és saját maga fog változtatni. Ha viszont nem így lesz, akkor meg felesleges pedálozni egy olyan szülő szeretetéért, aki minden helyzetben előbbre helyezi a barátnőjét, mint a saját gyermekét :(

2014. júl. 21. 12:52
 16/47 anonim ***** válasza:
9%
Jajmár, ne hisztizz. 21 vagyok, apukámmal soha nem voltam nyaralni, mert elhagyott minket és az új nőivel járt bárhová is. Mégsem sír a szám. Fel kéne kicsit nőni. Nem fogom azt mondani, ami pátyolgatja a lelkét, mert miért is tenném? Ez a valóság, tudom még fáj, mert burokban vagy, de majd idővel felnősz.
2014. júl. 21. 13:15
 17/47 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó, te gyakorlatilag ezek szerint nem is találkoztál többet az apáddal, nyilván nem is igényled a vele töltött időt, hiszen kiszúrt veletek.

A tiéd merőben más helyzet, mint a kérdezőé. A kérdező szeretne jó viszonyt az apjával, ezért "sír a szája". Ez pedig valljuk be jogos igénynek tűnik egy gyerektől a szülővel szemben.

2014. júl. 21. 13:19
 18/47 anonim ***** válasza:
36%
De találkoztam vele, mai napig néha találkozom vele. Kisgyerekként sokat sírtam hogy miért megy el, mai napig lelki gondjaim vannak a szeretethiány miatt, de nem hisztizek ilyenen. Csak saját magával szúr ki, ha nem próbálja meg reálisan felfogni, hogy miért történt és nem próbálja a másik oldalt megérteni, mert így csak a saját sértettségét érzi, úgy viszont talán megérthetné a kialakult helyzetet.
2014. júl. 21. 13:22
 19/47 anonim ***** válasza:
32%

Semmi lesz nem irtam, 16. Csupán arra akartam célozni, hogy egy felnőttnek -márpedig ha 18 eves, akkor annak számít, ugye- el kellene fogadnia, hogy a világ nem körülötte forog. Tragikus, hogy fiatalon elvesztette az anyjat. De ugy tűnik, nem érti meg, hogy ez nem a világ vege. Az apjának is van élete, vannak igényei es -eshet barmilyen rosszul- ezek nem merülnek ki abban, hogy heti het napon napi 24 órát csak a gyerekével van. Addig gyászol a kerdezo, ameddig csak akar, arra vágyik, amire csak akar: az apja szintén. Hogy a vágyaik nem egyeznek, az előfordul. Tudod a gyerekek előbb utobb kirepulnek....

Az ígér ettől meg: van nekem egy 10 eves gyerekem, aki szinten azt hiszi, hogy ha mondanak neki valamit, az mar rögtön ígéretének számít, az viszont, amit o mond, meg véletlenül sem az....

2014. júl. 21. 13:23
 20/47 anonim ***** válasza:
67%

Gondolom attol fuggetlenul neked ott volt az anyukad.

Ne probald mar megmagyarazni, a te eseted ossze sem hasonlithato a kerdezojevel.

Amugy eleg undorito vagy 70%-os, biztos te is vmilyen erzeketlen bno vagy:D

2014. júl. 21. 13:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!