Férjem fel akar jelenteni, hogy nem engedem a gyereket hozzá, de ez nem igaz, mindig ajánlottam fel neki cserehétvégét. Hogy tudom bizonyítani?
igazából felajánlottam neki mindig
hol jött érte hol nem
lehet igazatok van és a bosszú is vezérel
de most már mindegy :(
Nem vagy reménytelen. :)
A bosszú emberi érzés.
Beszélgethetünk még, ha szeretnéd.
A csere megbeszélés kérdése normális esetben, nem ultimátum. Az apa valószínűleg már tervezett a kijelölt hétvégére, és a változtatásokra nem tud időben reagálni.
Más szempont: egy 6 éves gyereknek nem egy esküvőn való részvétel a fontos, hanem a rendszeresség, kiszámíthatóság. Máskor örülj, hogy kikapcsolódhatsz egy kicsit az esküvőn, nem kell hazamenni fektetni, hanem bulizhatsz nyugodtan. Egyéb családi programoknál (szülinap, rokonlátogatás) pedig alkalmazkodj az apás hétvégék időpontjához, ne pedig fordítva várd el.
Hidd el, évi 1-2 alkalom belefér simán, sokan vagyunk ilyen foltozott család résztvevői különböző szerepekben, és korlátozott számban ezek elnézhetőek. Viszont ha minden második hétvégén eljátszod, az már kiveri a biztosítékot egy nyugodt embernél is. Légy belátóbb, nézd a gyerek érdekét!
Ha minden második hétvége apás hétvége, akkor minden elmulasztott alkalom a soron következô nem apás hétvégén pótolható CSAK. Tehát ha pl. minden páros hétvége apáé, és pl. a hónap 12.-13. napja lenne apás, akkor az csak a következô hétvégén, 19.-20.-án pótolható. Ha ez elmarad, már feljelenthetô vagy, mert nem lehet hónapok múlva pótolni.
A kapcsolattartás kötelezô. Csak alapos indokkal maradhat el, és egymás után több alkalom az már feltételez némi szándékosságot. Ráadásul most van az ideje a nyári, rendkívüli kapcsolattartásnak is, ami általában kétszer két hét... Ennek ideje alatt sem lehet az elmaradtat pótolni.
Próbáljatok megegyezni, és igyekezz betartani amiben elôre.megállapodtok, mert ahogy apukának tartásdíj kérdésben, úgy anyukának a láthatás akadályozása miatt lehet kellemetlensége a bíróságon...
(Egyébként igaz, amit írtak. Elôször figyelmeztetnek, másodjára pénzbüntetést kapsz, de sokadjára akár perújrafelvétel is lehet a dologból a gyermek elhelyezését illetôen... és ott nagyon nem számít jó pontnak).
szintén egy exférj új párja vagyok
sziasztok
köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek :)
és remélem, hogy nem tartotok szar embernek...
"A kérdező kommentje:
és ha fizetni kell,akkor mennyit?
vagy a gyereket is berángatják?
amúgy 6 éves"
Nem tudom, miért érzem ezt olyan gusztustalan viselkedésnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!