17 éves fiam napszámba akar járni apósomhoz. Engedjem neki?
szerintem pár hét belefér, legalább jobban fogja becsülni a pénzt :)
Mi lesz, ha a gyerek nem fogja bírni a meleget és az iramot?
- gondolom nem rabszolgatáborba küldöd, nem bírja szól.
Mi lesz, ha rosszul lesz a melegtől?
-szerintem nagyszülők azért tudnak vigyázni rá, meg miért lenne rosszul? ha esetleg nem bírja az ilyet akkor viszont ne menjen, egyébként meg ott se a tűzőnapon dolgoznak egész nap, szerintem dél körül szoktak pihenni illetve folyadék!
17 évesen félteni? Nem gondolod komolyan... Milyen felnőtt lesz belőle? A mai világban az érvényesül, aki dolgozik, aki kiáll magáért, akinek van szája és tehetsége! Még szép, hogy hagyni kell, ez nem kérdés.
Nem is fogja bírni elsőre, mert nem szokott hozzá, majd tekintettel lesznek rá kicsit, semmi gond nincs ezzel. Ha rosszul lesz, majd kipiheni. Ha a széltől is óvod, akkor egy korrekt munkahelye sem lesz, meg komoly párkapcsolata sem. Ráadásul életében nem fogja magát felnőtt férfinek tekinteni. A pénz meg kell a fiúnak, meg egy kis erőnlét sem árt. Semmi baja nem fog esni. A fiúkat pont az életre kell nevelni, sőt, még a lányokat is!
Hagyd, hogy bizonyítson saját magának, szinte már egy felnőttről beszélünk! Ne hagyd, hogy a mai tehetetlen, buta, gyereklelkű, beszari ember váljon belőle!
Úgy jobban hangzik, hogy megy dolgozni a nagyapjához nem?
A munka mint tudjuk nemesít. A munka még nem ölt meg senkit, persze nincs garancia rá, hogy nem is fog. Mégis azt javasolnám, hogy ne tanítsd arra, hogy ne kockáztasson.
A fiad már nem kicsi. Örülj neki, hogy elvállalta. Gondolom a pénz jól fog jönni neki, valamint becsülni is fogja, hiszen megdolgozott érte.
Engedd el, és ne aggódj. A nagypapa figyelni fog rá.
Nekem párom járt ki az egyik ismerőshöz segíteni egyetem elején a kertbe pénzért. Élvezte, mert panel gyerek volt és életében nem látott volna kerti munkát. Estére megvolt hajolva, de reggelre kialudta magát és nem volt semmi baja.
Én nő létemre nyaranta építkezéseken voltam kint a 40 fokban. Vinni kell fejfedőt, meg védőitalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!