Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek anyámnak igaza van?

Szerintetek anyámnak igaza van?

Figyelt kérdés

Itthon voltam nyári szünetben hazaért ,mondta ,hogy mosogassak el ,mondom rendben elmosogatok ,aztán mondom neki ,hogy "Lemegyek biciklizni jó?" erre azt ordítja "NEM ,nem jó mert mindent nekem kell csinálnom miközben te itthon vagy egész nap. A szatyrokat is egyedül hoztam fel." Én "Felhoztam volna hogyha szólsz ,meg minden mást is ,ha szólsz." ő (Még mindig ordítva) "Igen? Neked meg 14 évesen lehetne annyi eszed ,hogy felhívsz és megkérdezed ,mit kell segíteni!" Ezen a hülyeségen elvesztettem a türelmemet mondom: "Most mi bántja úgy a segged mi?! Az ,hogy én pihenhetek neked meg melóznod kell ,hát igen sajnálom ilyen az élet ,de ezért ne velem ordítozzál már ,mert gondolom a munka helyen mélyen kussolsz a kollégák előtt itthon meg csak rinyálsz folyton ,mintha a soron lennék ,azt meg ne várd el tőlem ,hogy gondolat olvasó legyek ,mert te se nagyon szoktál odajönni hozzám spontán ,hogy nem segíthetsz-e valamiben!" Aztán megint elkezdett ordítani olyanokat ,hogy "Szíjjá verlek" meg "Ellehet innen menni" mondom jól van észérvek nem használnak nála ,hát én bezárkóztam a szobámba ,nehogy már egy ilyen ripaccsal töltsem az időmet

Másik dolog meg ,hogy az én szobám vezet a ház teraszára ,ahol a virágok vannak és folyton beront. Mivel nincs kulcsom az ajtóhoz és mellette van az ágy azt szoktam elé tolni ,hogy ne tudjon bármikor bejönni. És folyton rám nyit azt mondja beszélni akar ,kérdezem miről ,amit persze az istenért sem mondana meg csak szajkózza ,hogy nyissam ,kinyitom és egy mondatban lerendez valami hülyeséget. Hát mondom ezért kár volt kinyitni. Amikor meg rákérdezek ,hogy miért kellet ehhez kinyitni ,ágyat tologatni ,azt mondja "Mert én nem fogok egy lyukon át beszélni." Ja értem ez nincs rendben ,de a túloldali szobából való átkiabálás mert lusta felemelni a valagát az rendben van ,természetesen. ÉS már ezerszer mondtam neki ,hogy "Jól van nem tolom be az ágyat ,de akkor kopogj." Erre ő meg "Hát már pedig én nem fogok kopogni a saját ajtómon." Mondom neki "Érdekes az amerikai filmekben a szülők általában kopognak a gyerekük ajtaján ,de ha te nem fogsz kopogni akkor én meg odafogom tolni az ágyat." ő "Különben is miért tolnád oda ,ott maszturbálsz?" mondom "Miért szerinted hol kéne a WC-ben vagy a nappaliban? De ,ha ennyire rá vagy kattanva akkor nem tolom el az ágyat és nyugodtan nézegesd ,ahogy kielégülök!"

Na ekkor már elkussolt. Biztos kellemetlen helyzetbe akart hozni a témával ,de végül a saját mérgét itta meg.

2014. júl. 1. 16:46
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Igen én azt hittem igazam van ,illetve nem voltam benne biztos ,ezért kérdeztem ,de egyébként én is minden nap takarítok (porszívózok ,mosogatok ,felmosok ,kimosom a kádat és a csapot ,meg havonta egyszer én csinálom a WC-t.) és mindig megcsinálom ,amit kér tőlem ,csak nem értem miért kezd el rögtön üvöltözni ,amikor úgyis tudja ,hogy megcsinálom. És tényleg miért nem mondja el mondjuk akkor reggel ,hogy mit kell csinálni vagy ír ki egy listát. Én is a nap elején túl lennék rajta és aztán nem lenne gond. Egyébként volt már nem egyszer ,hogy mondjuk leejtettem egy tányért és ő meg rögtön "Hogy lehetsz ekkora balhere ,na húzzál innen hülye gyerek." Közbe meg épp felakartam takarítani.
2014. júl. 1. 17:17
 12/43 anonim ***** válasza:
47%

Azért álljon már meg a menet, "kedves" válaszadók! Nem ok nélkül, a semmiből lesz ilyen egy gyerek! Vajon mennyit foglalkozott szerencsétlennel az anyja? Egyszer is megkérdezte tőle, hogy vagy kislányom?! Beszélt hozzá bármikor is szeretettel?

Az én anyám ugyanilyen (volt), mindig csak házicselédnek tekintett minket a húgaimmal, a kedvességet hírből sem ismeri, és szerinte az az élet értelme, hogy szenvedsz a melóhelyen, és otthon meg balhézol.

Sajnállak, kérdező, és abszolút átérzem a helyzeted:(

2014. júl. 1. 17:27
 13/43 A kérdező kommentje:
De én fiú vagyok.
2014. júl. 1. 17:28
 14/43 anonim ***** válasza:
84%
Anyukádnak igaza van, de ettől függetlenül őt is elítélem, hogy ennyire képtelen tiszteletre nevelni a gyerekét.
2014. júl. 1. 17:36
 15/43 A kérdező kommentje:
Jó bunkó voltam elismerem ,de ha ezt a részét nem nézzük ,hanem a puszta érveket akkor jogos ,amit kérek nem?
2014. júl. 1. 17:38
 16/43 anonim válasza:
97%

Szerintem részben jogos a dolog,de amellett baromi bunkó vagy.

Vágom, idegesít anyukád, hidd el, én is frászt kapok néha az enyémtől, de ha ilyeneket mondanék neki akkora pofont kapnék hogy nem tudnék felkelni. Be kell ismerned, hogy igaza van, mert simán tudnál csinálni ezt-azt amíg ő gürizik a munkahelyén, ahelyett hogy növeszted a segged. Abban meg neked van igazad, hogy nem tudhatod miben kell segíteni, ha nem tudod mit csinál. (De ez ilyen íratlan szabály: ha nem mondja akkor is tudjuk hogy fáradt és jól jönne ha segítenénk)

A kopogással teljesen egyetértek! (Az ágyeltolós-maszturbálós résszel NEM) Nekünk is jár a személyes tér. Ezt meg lehet értelmesen is beszélni.

És nem, nem csináltad jól. Nem attól leszel nagy arc, ha oltod anyádat.

De az sem szentírás hogy a szülőknek mindig igaza van.

14/L

2014. júl. 1. 17:46
 17/43 anonim ***** válasza:
Anyudnak tény nem ebben a stilusbna kellett volna mondanai ezeket az elején, de amit te mondtál az kritikán aluli. Szégyeld magadat. Egy nagy pofon nem ártana hogy észhez térj. Csak egy kis 14 éves csitri vagy.
2014. júl. 1. 17:47
 18/43 anonim ***** válasza:
53%

Igen, igaza van!

Ha ahhoz elég nagyfiú vagy, hogy úgy beszélj anyukáddal, mint akit a fenekéből rántottak ki, akkor ahhoz is legyél nagyfiú, hogy kiporszívózz, elmosogass vagy éppen pakold el a ruháidat vagy bármi.

Anyukád azért dolgozik, hogy neked legyen mit enni, meg legyen miből fizetni a netet, amit ahogy látom te is igencsak használsz, meg a gönceidet, meg az egyéb dolgaidat.

Talán becsülni kéne. Egyáltalán nem nagy elvárás, hogy 1-2 dologba besegíts neki.

Ő nem a munkahelyi stresszt vezeti le, hanem szerencsétlen egész nap dolgozik és jólesne neki egy pár perc szusszanás otthon, míg neked egész nap jut. Tudod neki nincs nyári szünet, mint neked! Erre hazamegy és a fia, aki már nem kisfiú, mert aki ilyen ocsmányul tud beszélni, az minden, csak nem kisfiú, az meg egész nap mereszti otthon a valagát és ennyire nem képes!

Inkább ásd el magad!

2014. júl. 1. 17:48
 19/43 anonim válasza:

Bibikeke

A korod ellenére meglepően érett és értelmes a válaszod, ez tisztelendő! Ment a zöld ;)

2014. júl. 1. 17:53
 20/43 anonim ***** válasza:

Egyikötöknek sem kellene îgy beszélnie.Lenne egy tanácsom, elfogadod? Bird ki, hogy egy szót sem szolsz rosszat. csak prôbaképp úgy egy -két napig. ha akkor is veszekszik akkor a szemére vetheted. de ne szólj vissza

. teszteld

2014. júl. 1. 18:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!