Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek igaza van anyámnak?

Szerintetek igaza van anyámnak?

Figyelt kérdés
Jelenleg külföldön vagyunk, de a fèrjem kapott otthon az okmányirodátóll egy levelet. Anyám szó nèlkül felbontotta, elovasta. Azóta már beküldte apámat az okmányirodába "intèzkedni"! Holott èrthetöen megmondtam neki, hogy èn megyek haza jövö hèten ès elintèzem. Ti nem lennètek mèrgesek rá?
2014. ápr. 3. 12:19
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
De, főleg, ha előre szóltam,hogy ne bontsák fel a leveleinket, de hogy még intézkedik is...
2014. ápr. 3. 12:23
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

És mit intézkedett? Más nevében csak úgy? Ezt nem értem, az okmányirodában elzavarják.

Mondjuk más levelét nem szoktuk felbontani, ezzel egyetértek, de a sztori sántít nekem egy kicsit.

2014. ápr. 3. 12:51
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Mérges lennek, de annyira nem aggódnek: se anyád, se apad, de meg a ferjed szulei se tudnak se a te, se a ferjed nevében semmit csinalni. Nyugi.
2014. ápr. 3. 12:52
 4/10 anonim ***** válasza:
65%
Hogy lehet mas neveben hivatalos helyen intezkedni?
2014. ápr. 3. 12:52
 5/10 anonim ***** válasza:
53%

Ugyan, falun nem nagyon foglalkoznak az ilyesmivel, hogy családtag helyett intézkedek...

Igen, mérges lennék, hogy helyettem intézkedik, mert úgy érezném, hogy ezzel is az irányítása alá akar vonni engem. (Persze lehet, hogy a te anyád pusztán jószándékból tette.)

2014. ápr. 3. 12:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Az intèzkedni idèzöjelben van :-). Nyilván nem tudja kifizetni a tartozást, nem is kell. De furcsa, hogy az okmányirodában szó nèlkül információt adnak ki akárkinek? Anyám nem jószándèkból tesz ilyesmiket hanem ennyire kiváncsi. Mindenbe beleszól.
2014. ápr. 3. 13:07
 7/10 anonim ***** válasza:
54%
Mondjuk, en megrangatnam a kisasszonyt, vagy f..szfejt, (termeszetesen csakis hivatalos uton) aki kiadott informaciot anyukadnak.
2014. ápr. 3. 13:31
 8/10 anonim ***** válasza:
79%
Anyukádnak semmi köze a férjed leveléhez. Jogilag ez levéltitok megsértésének minősül. Én is ki lennék akadva. Egyébként a férjed levelei miért anyukádékhoz mennek, nem tudná megváltoztatni a címét a szüleiére, vagy bérelni egy postafiókot?
2014. ápr. 3. 13:33
 9/10 anonim ***** válasza:
54%

Gondolom míg kint vannak, addig a család többi tagja megy néha a lakásukhoz levelekért, postaládát üríteni, vagy néha ellenőrizni a lakást, hogy minden rendben van-e.

Egyrészt, ha előre szóltál akkor igen, bunkóság más levelét felbontani, senkinek semmi köze ahhoz, hogy kitől kaptok levelet és miért. Lehet, hogy jót akart csak nektek, hogy mire hazaérsz legyen időpontod a okmányirodába és előrébb legyél, de kérés nélkül nem tennék ilyet. Az én szüleim ugyan ilyenek, bár szerencsére levelet eddig nem bontottak fel, de ha pl. elmondom nekik, hogy családi házat szeretnénk venni, és mit találtunk, milyen környéken ami NEKÜNK tetszik, rögtön oktatnak, hogy azért nem jó, a másik ezért, szerintük ide kéne, oda kéne költözni, ha hitel kell ne innnen, ne onnan vegyünk fel, és ne annyit amennyit mi megbeszéltünk stb...egyszerűen falra mászom az ilyen emberektől akik erőszakosan csak azért is, és nem tudják tiszteletben tartani a másik ember döntését, és magánügyeit...!

2014. ápr. 3. 13:42
 10/10 anonim ***** válasza:
70%

Nincs igaza. Igen, dühös volnék rá, a sajátomra is az voltam, amikor ezt merészelte (egyszer!) tenni, és alaposan helyretenném, mint ahogyan a sajátomat helyre is tettem. Semmi köze nincs hozzá, ha nem kapott erre felhatalmazást előzőleg tőletek.

Mellesleg tudtommal bűncselekmény is más levelének felbontása. Jobb, ha anyucika ezt tudja.

2014. ápr. 3. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!