Igaza van anyámnak?

Figyelt kérdés

Már sajnálom azt hogy elmondtam neki ezt a helyzetet; az én vőlegényem Németországban dolgozik és nem saját autóval jár ki hanem hozzák viszik.Karácsony második napján már vissza kell érnie, ezért hajnalban el kellene őt vinni 150 km-re tőlünk, na és a párom azt mondta hogy ne én legyek az aki elviszi hanem a bátyám, neki nagyobb a rutinja, ő már megszokta a nagyobb utazásokat stb, kérjük meg őt hogy éjjel vigye már el.

Anyámnak említettem még csak, de őrjöngve nekem állt, hogy gondolja ezt xy, van az én testvéremnek elég gondja, még azon a héten fog ő is haza jönni, vezet ő eleget, nem fog tán éjszaka azért fel kelni.

Na meg mi az hogy csak a benzin költséget álljuk, adni kéne minimum 20 ezret na de olyan hangnemben hogy csak lestem.Páromnak is van autója (németországig ne bírná a strapát azért nem azzal megy) nem probléma elviszem én, na akkor szintén őrjöngve, nem mehetek sehová, mit gondol, xy (a párom) fing egyet és mindenki ugrik karácsony ünnep éjszakáján?

Az volna a kérdésem hogy igaza van-e, nem amit engem illet, hanem ami a bátyámról esik szó, szerintem nem anyámnak kellene itt akadékoskodni, hisz a bátyám 28 éves, igen csak el tudja dönteni.

2013. dec. 18. 15:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
79%
Ezt a bátyádnak kell eldönteni,sztem édesanyádnak említeni sem kellett volna.
2013. dec. 18. 15:53
 2/13 anonim ***** válasza:
79%
Valóban ez csakis a bátyád döntése.
2013. dec. 18. 15:54
 3/13 anonim ***** válasza:
69%
Bátyád döntése de ha ő is akkor érkezik és már aznap vagy előtte párórával sokat vezetett,akkor valahol anyukádnak igaza van, nem lehet tőle elvárni,mert persze hogy igent fog mondani.
2013. dec. 18. 15:56
 4/13 anonim ***** válasza:
47%

Mit jelent a "nekem állt"? Milyen nyelven van??

Anyud a fejére is is állhat, ha a bátyád igent mond!

2013. dec. 18. 15:57
 5/13 anonim ***** válasza:
52%

"ne én legyek az aki elviszi hanem a bátyám, neki nagyobb a rutinja"

Hú de megbízik benned. Én ezen akadtam volna ki. A barátom 3 napos jogsival is simán beült mellém, teljesen megbízott bennem.

2013. dec. 18. 16:00
 6/13 anonim ***** válasza:
80%

Kedves negyedik, a "nekem állt ezzel meg ezzel" szerintem egy szokásos szinonímája a leteremett, fel volt háborodva, kifejezte nemtetszését kifejezéseknek. Lehet, hogy a te családodban nem használják, nálunk nem ismeretlen ez a kifejezés (a Dunántúl déli részéről származik a családom).

Kedves kérdező, dehogyis van igaza anyukádnak, azt majd a bátyád eldönti, hogy mit szeretne. Az persze igaz, hogy a benzinpénzen felül illik azért valamit adni (olyasmire gondolok, mint egy tábla csoki vagy bonbon), hiszen elég nagy szívességet tesz nektek.

Ha anyukád amúgy normális, akkor lehet, hogy csak a karácsonyi stressz miatt volt - sajnos sokan nem tudják nyugodtan megélni az ünnepeket.

2013. dec. 18. 16:05
 7/13 anonim ***** válasza:
52%

Ahogy többen írták a bátyád majd eldönti.

Viszont valahol igaza van anyudnak, mert tényleg úgy jön ki, hogy a pasasod csinált a bátyádnak egy programot, úgy hogy meg sem kérdezte tőle, hogy van-e programja, lenne kedve karácsonykor vezetni. Abban is igaza van hogy ilyen hosszú útra (ami a bátyád esetében oda- vissza utat jelent) nem csak a benzint kéne fizetni, hanem + összeget még végül is az ő kocsija használódik..

Mondjuk én azt sem értem hogy miért nem a pasasod vezet a saját kocsijával ki?? Mert nem bírja a strapát?? Bátyádnál nem számít??? Azért Németországból hazajöhetne kocsival a pasasod, gondolom nem minden hétvégén vezet.. (mi Angliából tesszük meg az utat Németországon keresztül)

2013. dec. 18. 16:07
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

# 5/6

Szerintem a kérdezőt féltette, amikor hazavezet egyedül, ki tudja milyen időjárásban.

2013. dec. 18. 16:08
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is kellemetlenül érezném magam, ha ilyenre kérnének. Most azt tervezitek, hogy 2 ember összesen eltöltsön 6 órát utazással, a bátyád vezessen 300 km-t karácsony éjjel vagy hajnalban. Ahelyett hogy a barátod felülne egy vonatra, majd utána taxiba szállna, és odaérne mondjuk 3 de maximum 4 óra alatt.
2013. dec. 18. 16:14
 10/13 anonim ***** válasza:

A bátyádat kellett volna megkérdezni, nem anyukádat.

De, ha a bátyád nemet mond, azt is meg kell érteni.

Amúgy anyukádnak ehhez semmi köze.

2013. dec. 18. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!