Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az, hogy a szegényeb...

Miért van az, hogy a szegényebb sorsú családoknál a szülő-gyerek kapcsolat sokkal szorosabb, ellenben a jobban élő családokkal szemben?

Figyelt kérdés
2014. jún. 28. 10:23
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
6%
Én sehol sem írtam azt, hogy drága játékot csak az vesz, aki nem akar a gyerekkel foglalkozni. Ha félre értettél, akkor elnézésedet kérem (és mindenkitől). Arra gondoltam, hogy a zenélős, pörgő-forgó, csúcs szuper játékokkal a gyerekek többet játszanak egyedül, mint azzal a játékkal, amihez segítség kell nekik. Ez teljesen természetes, hiszen ahogy fejlődnek, fokozatosan önállósodnak, amit egyedül is meg tud csinál, arra törekszik, hogy egyedül segítség nélkül csinálja. A szülőnek ez egy lehetőség arra, hogy ne a gyerekkel, hanem valami mással foglalkozzon. Természetesen szükség van arra, hogy a szülő "gyerekmentes" legyen (főzés, mosogatás, takarítás, fűnyírás vagy akár egy színház, mozi), de az már probléma, ha a második, harmadik... játék azért kerül megvásárlásra, mert az előzővel is jól el volt a gyerek és addig se kellett vele foglalkozni.
2014. jún. 28. 12:59
 32/41 anonim ***** válasza:
95%
Mert a szegény mit csinál? Aki nem segélyen él, az ugyan úgy egyfolytában dolgozik, főleg ahol megélhetésre kell a pénz. Komolyan itt néhány ember nem tudom hol él.
2014. jún. 28. 12:59
 33/41 anonim ***** válasza:
90%

Nincs igazad, ez nem ettől függ... és azokat sem értem, akik most itt pont az ellenkezőjét írják a szegényebb családok rovására.

Hogy lehettek ilyen csőlátásúak?

Ugyanúgy lehet jó, vagy rossz a szülő-gyerek kapcsolat egy szegény, vagy egy gazdag családban. Mindkettőben lehetnek nehézségek, ha nem anyagiak, akkor mások. A jó kapcsolat a családtagokon múlik és nem a családtagok anyagi helyzetén.

2014. jún. 28. 13:07
 34/41 anonim ***** válasza:
69%
Én pontúgy látom, hogy a szegény családoknál egymást sem becsülik semmire...a pénzen, nyomoron marakodnak, az emberi méltóságukat lejjebb adva. A gyerek igényei, érdekei nem számítanak, általában csak véletlenből születnek vagy unaloműzőnek...borzasztó! :(
2014. jún. 28. 13:19
 35/41 anonim ***** válasza:
Hallod-e kérdező, te sem jártál még kicsi, szegény falvakban, az úgynevezett "szegénysoron". Tedd meg, utána másként fogsz gondolkodni erről a témáról.
2014. jún. 28. 13:50
 36/41 anonim ***** válasza:
69%

Én most azt nem értem, hogy miért vannak azok a válaszok totálisan lepontozva, akik azt írták, hogy a szegény családok összetartanak, és miért vannak felpontozva azok, akik szerint mindegyik alkkholista, agresszív és marakodó. Mindkettő ugyanolyan általánosítás, sarkítás, és alapból a kérdés hülyeség.

én szegény családban nőttem fel, anyukám egyedül nevelt hármunkat. összetartó, egymásban bèkèben élő család voltunk és vagyunk. anyukámnak 3 munkája volt egyszerre, mégis szakított mindig arra időt, hogy tanuljuon,játszon velünk, hogy hétvégén ha nem is nagy kirándulásra, de mondjuk a Margit szigetre kimenjünk. És ha néha jött valami különleges, új ruha, színház, nyaralás stb. akkor azt nagyon tudtuk értékelni. Láttam olyan gazdag családot, ahol a gyerek mindent megkapott és semmit nem értékelt, undorítóan beszèlt a szüleivsl ès ők sem foglalkoztak vele. láttam olyan gazdag családot, ahol ez egyensúlyban volt. ès láttam olyan szegény családot, ahol elzüllöttek a gyereket, mert a szülők vállrándítással intézték el, h úgysem tudnak mindent megadni a gyerekeinek. mindenre vab pèlda...felesleges ítélkezni általánossàgokban. a szülőn múlik h akar-e foglalkozni a gyerekével vagy sem. ezt lehet nulla ft-ból és. ezrekből is kihozni. bocsánat, telóról vagyok

2014. jún. 28. 19:32
 37/41 anonim válasza:
Az ég világon semmi alapja ennek a kijelentésnek...
2014. jún. 28. 20:25
 38/41 anonim ***** válasza:
nulla százalék!!! hurrá. pontozzatok még. sajnálom, hogy csak ebben tudjátok kiélni magatokat
2014. jún. 28. 21:13
 39/41 anonim ***** válasza:

33-as vagyok, mi nem valami gazdag család voltunk, sőt most sem vagyunk azok. Szeretnék itt és most rácáfolni a sok idiótára, akik olyanokat írnak (csoda, hogy írni tudnak), hogy a szegényebb családokban az emberek nem becsülik egymást semmire, nincs méltóságuk és marakodnak a pénzen.

Köszönöm a tisztelt válaszolóknak, hogy kutyának néznek minket.

Olyan családban nőttem fel, aminek bárki példát vehetne az összetartásáról, az egymás iránti szeretetéről.

Túl vagyunk már komoly a komoly lelki problémáktól kezdve a rákos betegségen keresztül mindenen, mégis kitartunk egymás mellett, segítjük egymást a lehető legnagyobb szeretettel.

Tudjátok, egy családban a családtagok egymás iránti szeretete tényleg nem az anyagiakon múlik.

Természetesen ugyanezt egy gazdag család is elmondhatná magáról, mondom, ez nem pénz kérdése. Összetartás, szeretet szempontjából nem az a meghatározó, vagy valaki gazdag, vagy szegény. Ha az a meghatározó, ott már komoly bajok vannak.

Szóval, aki ilyeneket írt szégyellje magát!

2014. jún. 28. 22:26
 40/41 anonim ***** válasza:
Ez a feltételezés úgy hülyeség, ahogy van. Az én családom például szegény és az egész rokonságomból egy családot se tudnék mondani, ahol jó a szülő-gyermek kapcsolat. Szorosnak se nevezném. Ellenkező esetre is van példám, ugyanis akik régi osztálytársaim voltak és jobb körülmények között éltek, azok a családjukkal is jól kijöttek. Jobban mondva egy lány volt, akinek nagyon szemét volt az apja, de azóta elváltak a szülei.
2014. jún. 28. 22:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!