Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mikor veszi észre egy szülő,...

Mikor veszi észre egy szülő, hogy egyre nagyobb közte és a gyermeke között a szakadék?

Figyelt kérdés
észreveszik egyáltalán? ha észreveszik vajon tudják az okát vagy csak sejtik?

2014. jún. 25. 18:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Egészséges gondolkodású szülő esetében ez a szakadék ki sem alakul. Ha valami gond van velük akkor sajnos általában képtelenek az önkritikára.
2014. jún. 25. 19:09
 2/8 anonim ***** válasza:

Normális szülő odafigyel a gyerekére és nem hagyja, hogy kialakuljon vagy ha megindult akkor tesz a visszafordításáért.

Aki másmilyen az meg majd jó pár év múlva fog teperni, amikor már késő lesz... (Nekem apám ilyen, a mai napig próbálkozik és nem képes elfogadni, hogy ennyi, tök fölösleges minden).

2014. jún. 25. 19:31
 3/8 anonim ***** válasza:
...általában túl későn. Vagy még akkor sem. Tapasztalat.
2014. jún. 25. 21:27
 4/8 anonim ***** válasza:
Túl későn.....
2014. jún. 25. 22:32
 5/8 A kérdező kommentje:
és egy ilyen esetben ha a gyerek az aki ezt felismeri és szeretné rendbe hozni sikerrel jár, vagy még nagyobb lesz az a bizonyos szakadék?
2014. jún. 26. 00:05
 6/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Sokáig próbálkoztam, hogy normális legyen a kapcsolatunk legalább minimális szinten, talán nagyobb nem lett vagy ki tudja, de hogy kisebb sem az is biztos. Mikor erre ő is rájött onnantól megy a próbálkozás, csak, amit már a többiek is írtak, hogy túl késő...

2014. jún. 26. 06:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szülő vagyok, 17 éves nagylánnyal. Bizony nagyon oda kell figyelni arra, hogy a napi mókuskerék mellett is megmaradjanak a beszélgetések, egymásra figyelések. Néha azt veszem észre, hogy eltelt 2-3 nap és alig beszélgettem a lányommal. Ilyenkor még jobban törekszem arra, hogy legalább a hét végén bepótoljuk az elmaradt dumcsikat. Ha nem lenne így, egyre távolabb kerülnénk egymástól és én ezt nagyon nem szeretném.
2014. jún. 26. 15:47
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Keson.

Tapasztalat, nem foglalkoztak velem, nem ereklodtek mi bajom-- 0 a bizalmam bennuk, semmit nem mondok el nekik. :/ 13/f

2015. márc. 3. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!