Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan állíthatnám le őket erről?

Hogyan állíthatnám le őket erről?

Figyelt kérdés

A helyzet az,hogy 18 éves vagyok(lány),teljes jogú magyar állampolgár,és emellett isten adta jogom lenne,ha eldönthetném,hogy én mit szeretnék és mit akarok csinálni.De nem tehetem,nem engedik!

Leérettségiztem,tegnap volt az érettségi+bizonyítvány kiosztás,és az érettségi zárás a bankettal.Lezártuk a 4 évet,lezártuk a 12 évet,és lezártam egy nehéz korszakot!

Tudom,hogy ez "csak egy érettségi",és igazából nem sokat érek még vele,de úgy érzem,hogy az eredményeimért megküzdöttem.Most OKJ-S szakmát akarok,és 2 évre még a suliba maradok.

Egy napig sem engedte anyám,hogy örüljek az érettségimnek,mert tavaly elkezdette(!) ő velem a jogosítványt,és nekem beleszólásom sem volt még 17 évesen.Aztán egyszer meghúztak az első forgalmi vizsgámon,és nekem az akkora kudarc volt,hogy hihetetlen.Bevallom,elég bénán parkolok,de vezetni azt biztonságosan tudok.Úgy gondoltam,hogy nekem ebből elég volt,az oktató is mindig bunkózott,miután már 2 alkalom után nem engedtem taperászni magam,és végig sem vezettem a 2 órát,hanem csak 1,5-et vezettem.Ez volt februárban.

Utána küzdöttem az érettségiért,az meg lett,mert tényleg mindent megtettem az eredményeimért.DE EGY PERCIG SEM LEHETTEM BÜSZKE MAGAMRA,mert elkezdte,hogy nekem kötelező befejezni ezt a r***** jogosítványt,mert ő azt gondolja,hogy én meghalok jogosítvány nélkül.Szerintem egy nőnek nincs akkora szüksége a jogosítványra,mert munkába tuti,hogy nem autóval fogok majd járni később,mert olyan gazdag nem leszek,akkor meg minek autó(ja és lehet,hogy majd később lesz egy biztos kapcsolatom,ahol pont olyan férfit fogok ki,akinek lesz jogsija meg autója).

A pénzt(200.000 Ft),amit rááldozott eddig az autókázásomra,azt tudom neki törleszteni szépen,ha lesz munkám,és nem felejteném el,nem akarnám elsunyizni a pénzt.TUDOM,HOGY TARTOZOK NEKI,EZT NEM KELL A FEJEMRE OLVASNIA!

De hogy kényszeríthet ennyire lelkileg valamire?Kényszerített a h*lye szavazásra,amivel aztán szerintem nem lesz az ország előbbre,mert eddig se voltunk semelyik kormánnyal előbbre,és nem az én egy darab szavazatomon fog múlni,hogy folytatódik a parlamenti semmittevés!

18 éves vagyok,mi az,hogy kényszerít bármire is?Normális ez?Hogyan állítsam le?Már próbáltam,de nem érti...

2014. jún. 26. 14:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
15%

Még valami:

Ennyire agyatlan vagy hogy nem tudod hogy lehet oktatót is váltani?Esetleg másik iskolát? :)

2014. jún. 26. 15:30
 22/31 A kérdező kommentje:
TÉVEDÉS AZ,HOGY NEM MONDTAM EL,mert igen is elmondtam.Vállrándítás volt rá a válasz.És ez tényleg így volt.
2014. jún. 26. 15:33
 23/31 A kérdező kommentje:

Egy idegen embert nem nevezünk agyatlannak,mert nem ismerjük.

Egyébként tudom,csak most még nincs rá lehetőségem,és ha anyám azt mondja,hogy nem,akkor nem,mert én ezt így nem csinálhatom meg,mert nem engedik.(Utána meg azért menne a hiszti,mert hogy mertem megcsinálni.)

2014. jún. 26. 15:35
 24/31 anonim ***** válasza:
15%

16-os: senki nem mondta, hogy elnézné. Értelmezd is amit olvasol! Azt írták itt többen, én is, hogy váltson oktatót. Nem írtuk utána, hogy akkor is, ha ez a muternak nem tetszik. Úgy gondoltam ez tök egyértelmű, fölösleges odaírni...hát nem. Belátom, vétkeztem, miattad kellett volna leírnom.

Amúgy csak az elejét olvastam a válaszodnak, bocsi.

2014. jún. 26. 15:44
 25/31 anonim ***** válasza:
63%

Azt nem lehet megoldani hogy oktatót válts? Anyukádnak mondtad hogy próbált taperolni az oktató és bunkózik is mióta nem hagytad magad?

Amúgy megértelek, velem ugyanez volt.

és persze nagyon sok szülő van aki csak jót akar a gyerekének de mindezt nagyon fura módon tudják kifejezni. Próbálnak zsarnokoskodni, kioktatnak hogy kell és mindent megmondanak. lehet hogy ők segíteni akarnak de nem fogják fel, hogy ezt egy 18 éves épp hogy érettségizett lány fojtogatónak érez. Beszéld meg anyukáddal, hogy egy szeretnéd kicsit élvezni a nyarat, hogy megvan az érettségi, és hogy még úgyis tanulsz tovább.

A jogsi meg...Ha anyukád annyira ragaszkodik hozzá mond neki hogy megpróbálod még egyszer de ha nemsikerül akkor szeretnéd szüneteltetni a dolgot, és ha találsz munkát egyből visszaadod neki azt a pénzt amit a jogsidra költött, már csak a forgalmi vizsga hiányzik akkor azt egy hónap alatt megtudod csinálni, persze egy normális oktatóval aki segít mindenben és nem fogdos. Ha meg nem sikerül, akkor majd megint megpróbálod, ha te akarod és nem akkor amikor anyukád szeretné.

nekem is mondja anyu már 2-3 éve hogy jogsi, de én félek a vezetéstől valamiért és nem vagyok hajlandó belekezdeni.

Másik példa : A páromnak van jogsija 5 éve, de mióta megszerezte nem is vezetett, neki is csak azért van, mert anyucija erőltette és fizette...erről ennyit, és ha eleinte nem is lenne keret egy autó fenntartására akkor tényleg felesleges, főleg ha meg is szerzed és utána évekig nem vezetsz.

Amúgy ha te tényleg nagyon- nagyon nem akarod kényszeríteni nem kényszeríthet, az autóig csak nem rugdos el ha te nem akarsz menni, max megkapod hogy milyen hálátlan vagy.

De ha így áll hozzád, lehet hogy tényleg keresni kellene valami munkát és ha más nem társbérletbe költözni és akkor már nem lennél ráutalva, nem kényszeríthetne semmire.

2014. jún. 26. 15:48
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, a 72%-os.

Inkább vállald be anyád hisztijét, meg a durcit, mintsem hagyd magad egy vén kéjenctől fogdosni!

Egy "kis" kiabálás még mindig elviselhetőbb, mint egy esetleges nemi erőszak...mert az ilyen taperoló vén kakasok arra is vetemedhetnek....

2014. jún. 26. 15:50
 27/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen minden válaszolónak a tanácsot,főleg Carmennek!

Mondtam most anyámnak higgadtan,hogy csak úgy vagyok hajlandó folytatni a jogosítványt,ha oktatót váltunk.Mondtam,hogy csak 1,5 órát enged vezetni,és most is mondtam,hogy bunkó,mint a föld.

A fogdosást tényleg mondtam,és nem háborodott fel miatta már akkor sem,nem érdekelte semennyire.Erről nem én tehettem,hogy 4 alkalmon keresztül nemt udtam határozottan utasítani az oktatót arra,hogy hagyjon békén!Nagyon féltem tőle,hogy valami durvát csinál,mondjuk ad egy pofont,vagy esetleg meg is akart volna erőszakolni.

Én a legkegyetlenebbnek tartom azt a helyzetet,mikor egy gyengébb ember ki van szolgáltatva egy erőszakos,erősebb embernek.Bár amellett,hogy én 18 éves lány vagyok,amellett,ha mérges vagyok,meg félek,és hirtelen kell intézkednem,akkor nagyon erős tudok lenni,és hirtelen haragú is vagyok(ami nem tart sokáig).

Eddig tartott.Elmondtam anyámnak,hogy mit csinálunk,ha nem vált,akkor nézze meg magát,a második vizsgát is úgyis megfognak buktatni,mert egyrészt parkolni nem fogok megtanulni emellett a vénember mellett,másrészt meg a közlekedési hatóság nagyon pénzéhes.

Ott vannak a szigorú szabályok a parkolásnál:ugyanakkora hely kell legyen a két autó mellett,nyílegyenesen kell parkolni,ha túl közel parkolok,akkor nem engednek előre se menni,ha messze parkolok,akkor meg javítani is csak egyszer engednek.Egy javításból meg nem lesz meg az a parkolás tökéletesen.

Úgyhogy nem tudom,hogy most mit értem el anyámnál,de remélem elgondolkozott.

2014. jún. 26. 15:59
 28/31 anonim ***** válasza:
83%

Nincs valami pasid akivel tudnál gyakorolni?

Amúgy a tanfolyamnak a vezetőjéhez nem fordultál ezzel a problémával mert lehet hogy magugtól raknak melléd másik oktatót!

2014. jún. 26. 16:05
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

1. Nem tudhatod, mikor lesz hasznos, hogy megvan a jogosítványod. Én a helyedben végigcsinálnám.

2. Nem muszáj ennél az iskolánál maradni. Én is iskolát váltottam, amikor az első vezetés órán az oktató megütött. Pár hetet kihagytam, és aztán találtam egy nagyon jó oktatót.

2014. jún. 26. 16:25
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Örülök hogy segíthettem:):):)
2014. jún. 26. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!