Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek erről, mit tennétek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés
Adott egy család: anya, apa, 3 gyerek, 2 pici és egy 19 éves lány, aki most menne egyetemre. Az apa a nagyobbik lánynak nem a vérszerinti apja. Kb. 1 éve kiment külföldre dolgozni, az anya és a nagylány egyedül maradt a gyerekekkel. Azóta nincs a lánynak élete: a rendes középiskoláról esti sulira váltott, hogy többet besegíthessen. A barátaival nem tudott találkozni, egy régi többéves baráti kapcsolata rá is ment erre, mert csak akkor látták a lányt a barátai ha felmentek hozzá. A régi sulis barátaiból maradt egy, a barátnője. Bulizni attól kezdve vagy délutáni dumálgatásra nem mehetett. Ehelyett pelenkázott, játszott a gyerekekkel egész nap, tanulni nem volt ideje. Most itt az érettségi, amire szintén nem tud felkészülni mivel nappal nem lehet a gyerekek miatt, ha éjszakázik, akkor is fel kell kelnie reggel mihelyt a gyerekek felkelnek. Bele van esve egy srácba, de inkább meg sem közelíti a fiút, mert fél, hogy rámenne a kapcsiolat mivel a fiú is csak akkor látná ha felmenne hozzá. Ez egy éve megy így és a lány kezd teljesen kikészülni ebbe, hogy ilyen fiatalon 0-24be gyerekeket kell nevelnie és konkrétan nincs élete. Ti mit tanácsolnátok neki?

2014. máj. 28. 18:43
 1/10 Őszödi Ferenc ***** válasza:
94%
Anyuka és apuka maguknak vállalták a gyerekeket, nem pedig a nagyobbik testvérnek. Nem érdemes elrontania az életét a szülei (itt: anyukája) miatt.
2014. máj. 28. 18:48
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idősek a kicsik? Anyud hol van ilyenkor?

Mert az, hogy segítesz anyukádnak, az még rendben lenne, de amit leírtál az olyan mintha neked lenne 2 gyereked, és nevelnéd.

Bár egy kicsit meglep, hogy ennyire nincs semmire sem időd a kicsik mellett. Én 20 évesen szültem az ikreket, nem volt segítségem, de valahogy mindenre volt időm. Amikor a srácok másfél évesek lettek, és egyre élénkebbek, még arra is volt időm, hogy estin leérettségizek. Pedig én főztem, mostam, takarítottam a srácok mellett..

De továbbra is azt mondom, hogy nem a te dolgod a kicsik nevelése..

2014. máj. 28. 18:51
 3/10 anonim ***** válasza:
Kedves Második! Engedd meg, hogy gratuláljak, hogy ilyen talpraesett vagy, de nem mindenki ilyen típus, mint Te. Amikor én érettségiztem két tantárgyból emelteztem és előkészítőre jártam. Reggel 8-tól az éjszakába nyúlva tanultam, nem volt időm másra. Se barátok, se buli, se esti sörözés, volt, hogy enni is elfelejtettem. Kedves Kérdező! Nagyszülők, bölcsi? Nem igazán értem Édesanyádat. Nyilván sok ez neki, de meg kéne értenie, hogy N eked most a tanulás az első. Próbáltál erről beszélni Vele?
2014. máj. 28. 19:00
 4/10 A kérdező kommentje:
igen próbáltam de szerinte ez a normális
2014. máj. 28. 19:05
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha jól értem nem izgatja, hogy tanulnod kéne?
2014. máj. 28. 19:06
 6/10 anonim ***** válasza:

Az anyuka hol van?? Mert róla nem sok szó esik.. 4 gyerekkel vagyok egyedül itthon a férjem külföldön, és megtudom oldani, nem fogom a nagylányom segítségét kérni..pláne nem hagynám hogy ő nevelje a 3 kisebb testvérét!

Ez felháborító és nagyon szomorú, hogy ilyen anyukátok van!

2014. máj. 28. 19:40
 7/10 anonim ***** válasza:
És az anya mit csinál? Miért a lányé minden felelősség?
2014. máj. 28. 19:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Én otthagynám a kicsiket az anyjukra és elmennék tanulni.
2014. máj. 28. 19:43
 9/10 izisz14 válasza:
Mindenkinek a saját életét kell élnie,nem szabad áldozattá válni. Nem természetes, hogy a gyerek oldja meg a szulok problémáját. persze segíteni lehet, de ha a segítség már kihasználásba megy át, le kell ulni anyuval és apuval megbeszélni a dolgot.Ha ráunsz a " babázásra ", konnyen lehet, hogy majd a saját gyermekvállalásnál is félelem vesz rajtad úrrá. Gyonyoru dolog a kistestvér, de nem saját gyerek, s nem a Te feleloséged. Minél tovább halogatod a beszélgetést anyuval, annál jobban hozzászokid ahhoz, hogy te mindig kéznél vagy, s végul természetessé válik számáa ez a helyzet. Ěld a saját életed
2014. máj. 28. 20:18
 10/10 anonim ***** válasza:
19 éves vagy. Én a helyedben elmennék otthonról. Menj el te is külföldre (pl. bentlakásos babysitterként kezdhetnéd aztán ha már ott vagy, keresel jobban fizető melót) tanuld meg jól a nyelvet és utána irány az egyetem (akár itthon, akár kint). Van kollégium, diákhitel, diákmunka,levelező szak rengetegen végzik el nulla szülői segítség nélkül. Sok sikert, drukkolok nagyon! De mindenesetre semmi értelme, hogy otthon maradj és elpazarold a fiatal éveid a semmire. Apukádhoz nem költözhetsz esetleg?
2014. máj. 28. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!