Te mit tennél, ajándékoznál ebben a helyzetben? Mi a véleményed erről?
Ismerősöméket nehéz alulmúlni, ha ajándékozásról van szó. Alkalmakkor (szüli,névnap ilyenek) összejövünk (az ő és az én családom), és meg szoktuk egymást ajándékozni.
Eleinte "igényesebb" dolgokat vettem ,ami tényleg ajándéknak való (de már próbálok hozzájuk hasonulni), ők meg olyanokat adnak, amit nekem nem lenne képem ajándékba adni... pl. 100 Ft-os táblacsoki.
Én mindig azt hallottam anyámtól, hogy amit nekem ajándékoznak, azt illik később visszaajándékozni (úgy értem, kb abban az összegben).
Nem marad sok pénzük nekik se, nekik is sok az adósság, de nem biztos, h több, mint nekünk...
Máskor meg dicsekednek, hogy miket vásároltak, mikre költöttek...akkor mi úgy látszik, nem érdemlünk többet, mint amit kapunk tőlük...:)
jó, igazatok van, de nem éreznétek magatokat kellemetlenül egy 100 Ft-os táblacsokival?
Mármint én kellemetlenül érzem magam, ha egy illetőtől komolyabb dolgokat kapok, mint amit én adok neki?
nem hozom őket kellemetlen helyzetbe, nem olyan fajták. :)
Csak másféle viselkedésükből is az jön le, hogy leértékelnek minket.
Én meg úgy vagyok, hogy szeretek az ajándékkal örömet okozni, és szívesen ajándékozni, és olyat, aminek én is örülnék.
De ezek után akkor én is csak turis cuccokat veszek az ő gyerekének, ami ráadásul olyan, hogy nem adnám rá a gyerekemre... mert én ilyeneket kapok.
De tudom ám, hogy ő se adja rá az ilyeneket a gyerekére... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!