Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Te mit tennél, ajándékoznál...

Te mit tennél, ajándékoznál ebben a helyzetben? Mi a véleményed erről?

Figyelt kérdés

Ismerősöméket nehéz alulmúlni, ha ajándékozásról van szó. Alkalmakkor (szüli,névnap ilyenek) összejövünk (az ő és az én családom), és meg szoktuk egymást ajándékozni.

Eleinte "igényesebb" dolgokat vettem ,ami tényleg ajándéknak való (de már próbálok hozzájuk hasonulni), ők meg olyanokat adnak, amit nekem nem lenne képem ajándékba adni... pl. 100 Ft-os táblacsoki.

Én mindig azt hallottam anyámtól, hogy amit nekem ajándékoznak, azt illik később visszaajándékozni (úgy értem, kb abban az összegben).

Nem marad sok pénzük nekik se, nekik is sok az adósság, de nem biztos, h több, mint nekünk...

Máskor meg dicsekednek, hogy miket vásároltak, mikre költöttek...akkor mi úgy látszik, nem érdemlünk többet, mint amit kapunk tőlük...:)

2012. ápr. 19. 17:43
 1/8 anonim ***** válasza:
49%
Ajándék lónak ne nézd a fogát.. ahogy a mondás is tartja.
2012. ápr. 19. 17:47
 2/8 anonim ***** válasza:
66%
konkrétan én olyan ajándékot vásárolnák amit a pénztárcám enged,mert hiába a drága ajándék és lehet mutatni hogy latcolaga van holott úsznák az adósságban és alig maradna pénzem.
2012. ápr. 19. 17:51
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Lehet az sem jó,ha te sokkal drágábbat veszel nekik, hisz akár ezzel kellemetlen helyzetbe is hozhatod,hogy ő nem tud nektek olyan drágát venni.
2012. ápr. 19. 17:55
 4/8 A kérdező kommentje:

jó, igazatok van, de nem éreznétek magatokat kellemetlenül egy 100 Ft-os táblacsokival?

Mármint én kellemetlenül érzem magam, ha egy illetőtől komolyabb dolgokat kapok, mint amit én adok neki?

2012. ápr. 19. 17:57
 5/8 A kérdező kommentje:

nem hozom őket kellemetlen helyzetbe, nem olyan fajták. :)

Csak másféle viselkedésükből is az jön le, hogy leértékelnek minket.

Én meg úgy vagyok, hogy szeretek az ajándékkal örömet okozni, és szívesen ajándékozni, és olyat, aminek én is örülnék.

De ezek után akkor én is csak turis cuccokat veszek az ő gyerekének, ami ráadásul olyan, hogy nem adnám rá a gyerekemre... mert én ilyeneket kapok.

De tudom ám, hogy ő se adja rá az ilyeneket a gyerekére... :)

2012. ápr. 19. 18:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt illene minden embernek érezni, mit illik ajándékba adni, és mi az, amit már nem. Nem burítom be az ajtón a szemeteskukát, hogy boldog szülinapot. Én egy olcsóbb bombont vennék nekik, hátha követik a példát.
2012. ápr. 19. 18:19
 7/8 anonim ***** válasza:
egy raffaello,vagy merci szerintem egy örök dolog,finom nem is drága. Tényleg ajándék lónak ne nézd a fogát. De kb illik annyit adni,pl volt,hogy elmentem egy alkalomra (szülinap) vittem neki igényes,normális,drágább ajándékot. És a születésnapomra vett egy bögrét meg egy plüssállatot. Azóta veszek neki egy csokit és boldogság van... Meg tényleg rosszul eshet,amikor kapsz egy 100 fts csokit,ami lehet,hogy finom ízű de azt az ízesítést amúgy se szereted. Na mindegy. Nekem az ajándékozással csak a nyűgöm van
2012. ápr. 19. 22:12
 8/8 Baranka ***** válasza:
Hát én mit ajándékoznák? Hát nem tudom. De ez gáz szerintem amit csinálnak.Erre egy jó példát mondani. A lányaink között két hónap különbség van. Nem is ez a lényeg. Megyünk hozzájuk ünnepelni az Ő lányuk szülinapját. Viszünk ajándékba popsitörlőt, játékot, kis inget pár dm-es kupont amit mi nem bírtunk felhasználni. Tényleg ami hasznos ajándék. Mikor mi ünnepeltük a mi lányunk szülinapját hoznak neki 3 dm-es kupont és egy max 400 forintos (szerintem) tök gagyi barbi babát. Na ezt is tök gáz volt szerintem. Inkább ne is hoztak volna semmit.
2012. júl. 30. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!