Hogyan állíthatnám le őket erről?
A helyzet az,hogy 18 éves vagyok(lány),teljes jogú magyar állampolgár,és emellett isten adta jogom lenne,ha eldönthetném,hogy én mit szeretnék és mit akarok csinálni.De nem tehetem,nem engedik!
Leérettségiztem,tegnap volt az érettségi+bizonyítvány kiosztás,és az érettségi zárás a bankettal.Lezártuk a 4 évet,lezártuk a 12 évet,és lezártam egy nehéz korszakot!
Tudom,hogy ez "csak egy érettségi",és igazából nem sokat érek még vele,de úgy érzem,hogy az eredményeimért megküzdöttem.Most OKJ-S szakmát akarok,és 2 évre még a suliba maradok.
Egy napig sem engedte anyám,hogy örüljek az érettségimnek,mert tavaly elkezdette(!) ő velem a jogosítványt,és nekem beleszólásom sem volt még 17 évesen.Aztán egyszer meghúztak az első forgalmi vizsgámon,és nekem az akkora kudarc volt,hogy hihetetlen.Bevallom,elég bénán parkolok,de vezetni azt biztonságosan tudok.Úgy gondoltam,hogy nekem ebből elég volt,az oktató is mindig bunkózott,miután már 2 alkalom után nem engedtem taperászni magam,és végig sem vezettem a 2 órát,hanem csak 1,5-et vezettem.Ez volt februárban.
Utána küzdöttem az érettségiért,az meg lett,mert tényleg mindent megtettem az eredményeimért.DE EGY PERCIG SEM LEHETTEM BÜSZKE MAGAMRA,mert elkezdte,hogy nekem kötelező befejezni ezt a r***** jogosítványt,mert ő azt gondolja,hogy én meghalok jogosítvány nélkül.Szerintem egy nőnek nincs akkora szüksége a jogosítványra,mert munkába tuti,hogy nem autóval fogok majd járni később,mert olyan gazdag nem leszek,akkor meg minek autó(ja és lehet,hogy majd később lesz egy biztos kapcsolatom,ahol pont olyan férfit fogok ki,akinek lesz jogsija meg autója).
A pénzt(200.000 Ft),amit rááldozott eddig az autókázásomra,azt tudom neki törleszteni szépen,ha lesz munkám,és nem felejteném el,nem akarnám elsunyizni a pénzt.TUDOM,HOGY TARTOZOK NEKI,EZT NEM KELL A FEJEMRE OLVASNIA!
De hogy kényszeríthet ennyire lelkileg valamire?Kényszerített a h*lye szavazásra,amivel aztán szerintem nem lesz az ország előbbre,mert eddig se voltunk semelyik kormánnyal előbbre,és nem az én egy darab szavazatomon fog múlni,hogy folytatódik a parlamenti semmittevés!
18 éves vagyok,mi az,hogy kényszerít bármire is?Normális ez?Hogyan állítsam le?Már próbáltam,de nem érti...
Szerinted egy nőnek nincs akkora szüksége jogosítványra?
Meg autó közelébe csak akkor kerülsz, ha pont olyan férfit fogsz ki, akinek van kocsija?
Hát tudod, szerintem anyukád nem csak a jogsi miatt szekál, én a helyében leülnék egy csendes sarokba, és elgondolkodnék mélyen, hogy nevelhettem ilyen, nulla ambícióval rendelkező, élhetetlen gyereket...
18 éves vagy, leérettségiztél, de agyilag gyerek maradtál. Anyukád a javadat akarja, azt szeretné, hogy felelősségteljesen gondolkozz, de úgy látom hiába.
Igen, anyukád normális.
De hát tudja ő is,hogy soha a bánatba nem tanulok meg normálisan parkolni egy b*rom mellett,aki folyamatosan bunkózik,meg taperászott...
És mióta nem engedtem,azóta volt meghülyült.
Agyilag gyerek maradtam?
Ha téged kényszerítettek volna olyanra,amiről tudod,hogy nem megy,akkor szívesen csináltad volna?
nem hiszem!
Nekem is fura sztori. Szorít a gyémántcipő?
Anyud helyébe, ha nekem most nemet mondanál, hagynám hogy törleszd.
Kíváncsi lennék, hogy ha nem kell most a jó, akkor később mit fogsz csinálni nélküle. Főleg törlesztés mellett.
Mert majd ha bújod Te kis "teljes jogú magyar állampolgár" az álláshirdetéseket a nagy OKJ után, akkor 10-ből 8-at kukázhatsz is, mert a B kategória ma már olyan alap mint minimum az általános iskola.
No de ha te felnőtt vagy, akkor majd ha egy gyártósoron leszel összeszerelő, mert kocsi nélkül mást igen nehéz találni, akkor törleszthetnél, és sirdogálhatnál a sarokba, hogy milyen eszméletlenül ostoba voltál, amikor anyudat hülyének nézted.
Köszönöm szépen!
Én nem akarom kényszerítve érezni magam,és utálok egy bunkóval 1,5 órát egy autóba tölteni!És ha valamit magamtól akartam abba az autóba megcsinálni,és nem tudtam,akkor rögtön ordított,és megijesztett!
Nem volt az én eddigi életem leányálom,ne aggódjatok...szekált keresztanyám,szekált anyám,egyszer azzal,hogy ilyen kövér vagyok,másszor,hogy vékony vagyok,harmadszor mg totál mással...
Egy dologtól vagyok nagyon ideges:HOGY KÉNYSZERÍTVE ÉRZEM MAGAM!
Lehet,hogy kedvem is lenne hozzá,ha menne és nem kényszerítenének...
Nézd, lehet nem tetszik, amit mondok, de egy jogsi sosem árt ha van. Sosem tudhatod, mikor kell, mikor hozza úgy az életed, hogy kelleni fog, vagy elvárás lesz.
A helyedben másik oktatót keresnék, aki nem bunkó és nem taperol.
A szavazásban igazad van, az tényleg felesleges.
De szerintem egy jogsi olyan, mintha hobbiból kitanulnál egy szakmát, amire lehet, hogy pár év múlva szükséged lesz. Most itt az alkalom, egy filléredbe nem kerül, lehet később már szeretnéd, de nem lesz rá pénzed.
Szerintem nem veszítesz vele ha meglesz, kevesebb sem leszel tőle, sőt!
Én így látom, de csinálj amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!