Kitől tanulhatta ezt a magatartást a 6 évesem? Hogy lehet erről leszoktatni, mert már szörnyen idegesítő?
Egyszerűen nő! Ne gondolj emögé többet, csak rájött, hogy hogy tud könnyebben érvényesülni.
Szerintem ezzel semmi baj nincs, hiszen a bújás ellenére nem kell mindent megadni neki. Minden kisgyerek így működik.
Amikor bújik kérdez, puszilgat, te is öleld át, puszilgasd meg, és kedvesen mondd azt neki, hogy nem.
Én a fiaimon már csak röhögök, mert hiába nem érnek mindig célt, azért próbálkoznak. Mindig anyának hívnak, 15 évesek, viszont az anya akarok valamit jellegű megnyilvánulások így hangzanak.
Anyucikám.... erre mindig csak annyit kérdezek, mit szeretnél?
Lehet ezt kezelni, csak ne jellembeli hibának, hanem a saját érvényesüléséért tett próbálkozásnak tudd be. El ne küldd semmiképp, mert nem rosszat akar.
Teljesen mindegy, hogy kitől tanulta, ne firtasd. A kezelése pedig egyszerű: meg kell neki mondani, hogy szereted, ha odabújik, de ha csak azért bújik oda, mert valamit el akar érni, akkor ne tegye, mert úgysem ér el vele semmit. Nem hülye a gyereked, megérti ő ezt pontosan. Egy 6 éves gyerek ezt kiválóan megérti.
A részedről pedig a gyerek ilyen viselkedése esetén nem félni kell - nem is szabad!, mert a kisgyerek ezt ugyanúgy megéri, mint a kutya (= hatalma van feletted) - hanem minden ilyen esetben KONZEKVENSEN és nyugodtan ellentartani. A nem az legyen nem, bármit is csinál. Meglátod, hamar le fog szokni arról, hogy cirkuszoljon.
Ha apuval is ezt csinálja és nála beválik lehet attól. De ha mindketten elzárkóztok az ilyenfajta viselkedéstől akkor a nagyszülők és az óvoda lehet. A gyereke egymástól sok mindent eltanulnak,elég ha az egyikük elkezd vele büszkélkedni,hogy ő így kapja meg ha akar valamit. Óvónő vagyok, sajnos egyre többször látom az ilyet a csoportban is és a kollégáktól is hallom. Ilyenkor én is megpróbálom elmondani nekik,hogy ne azért szeretgessék anyut meg aput mert akarnak valamit.
Megértem,hogy miért zavar, én se szeretem ezt a viselkedést. Beszélgess sokat a lányoddal, csúnyán hangzik de ha végleg nem tudsz hatni rá mond azt,hogy elszomorít ha így viselkedik veled. Ez általában hatni szokott. Sok sikert kívánok,hidd el megoldódik:)
Maguktól is próbálkoznak ilyenekkel, nem kell ezt senkitől tanulni.
Tudasd vele, hogy NEM, és kész. Majd rájön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!