Kitől tanulhatta ezt a magatartást a 6 évesem? Hogy lehet erről leszoktatni, mert már szörnyen idegesítő?
"Amit még most elkezdett az az, ha valaki ismerősünk jön hozzánk direkt kellemetlen helyzetbe hoz. Ne nagy dolgokat képzeljetek el, apróságok de minta direkt le akarna égetni az ismerősök előtt. "
Nem vagy te túl szigorú egy 6 évessel? Lehet hogy rosszul látom, de túl szigorúan ítéled meg ezt a szegény gyereket. Mi az, hogy kellemetlen helyzetbe hoz egy 6 éves főleg apró dolgokba. Ő még nem tudja, hogy mi az amit elbír a társasági élet és mi az amit nem. Nekem ez fura, szerintem túl merev vagy.
"Semmi baj egyébként vele, a világ legjobb kislánya, szófogadó, kedves stb. de ha jön valaki kis gonosz lesz velem szembe, élvezi hogy kinevethet ilyenkor. Hiába szólok rá ilyenkor, abban a pillanatban meghúzza magát, de ha legközelebb jön valaki ugyanúgy próbálkozik."
Az előbb írta valaki, hogy végre egy szülő aki nem úgy nevel gyereket, hogy majd lesz valahogy.
A kislányod szerintem inkább tart tőled, mintsem hogy önfeledten önmagát adva szerethetne, és kapná a szeretetet.
Rettenetesen leszabályozod, ami egy bizonyos szintig szükségszerű, viszont abból amit írsz nekem úgy tűnik, hogy ez nálatok végletekig nyúlik.
A kislányod csendes szófogadó /mert ezt várod tőle/ majd meghúzza magát ha véletlenül nem az elvárásaid szerint viselkedett.
Nem tűnik túl boldognak ez a gyerek, és kiegyensúlyozottnak sem. Túl sok az elvárás olyan dolgokban is, amikre kora miatt még nem alkalmas.
Ez a bújós kérés is annyira túl van misztifikálva.
Kicsit több humorral kellene hozzáállnod a lányodhoz, több megértéssel, kicsit kevésbé mereven. Keresd meg a középutat, mert amit csinálsz, ideig óráig fog működni. A lázadó korszaka annál durvább egy gyereknek, minél több dolog van ami ellen lázadni akar.
Figyelj az ő igényeire is, ne csak a saját elvárásaidra.
"de amikor itt van valaki teljesen elereszti magát."
Többször kéne hagynod, hogy eleressze magát. Nem a hadseregbe fog menni ha nagy lesz, ne arra készítsd föl.
Amúgy kizárólag a határokat feszegeti, nevezd kiskamaszkornak. Ez ennél csak rosszabb lesz felkészítelek.
Lehet, hogy érdekember lesz belőle, de örülj neki.
Az ilyenek viszik a legtöbbre az életben.
A gyereked sikeres lesz. Minden szülő örül ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!