Hogyan állíthatnám le őket erről?
A helyzet az,hogy 18 éves vagyok(lány),teljes jogú magyar állampolgár,és emellett isten adta jogom lenne,ha eldönthetném,hogy én mit szeretnék és mit akarok csinálni.De nem tehetem,nem engedik!
Leérettségiztem,tegnap volt az érettségi+bizonyítvány kiosztás,és az érettségi zárás a bankettal.Lezártuk a 4 évet,lezártuk a 12 évet,és lezártam egy nehéz korszakot!
Tudom,hogy ez "csak egy érettségi",és igazából nem sokat érek még vele,de úgy érzem,hogy az eredményeimért megküzdöttem.Most OKJ-S szakmát akarok,és 2 évre még a suliba maradok.
Egy napig sem engedte anyám,hogy örüljek az érettségimnek,mert tavaly elkezdette(!) ő velem a jogosítványt,és nekem beleszólásom sem volt még 17 évesen.Aztán egyszer meghúztak az első forgalmi vizsgámon,és nekem az akkora kudarc volt,hogy hihetetlen.Bevallom,elég bénán parkolok,de vezetni azt biztonságosan tudok.Úgy gondoltam,hogy nekem ebből elég volt,az oktató is mindig bunkózott,miután már 2 alkalom után nem engedtem taperászni magam,és végig sem vezettem a 2 órát,hanem csak 1,5-et vezettem.Ez volt februárban.
Utána küzdöttem az érettségiért,az meg lett,mert tényleg mindent megtettem az eredményeimért.DE EGY PERCIG SEM LEHETTEM BÜSZKE MAGAMRA,mert elkezdte,hogy nekem kötelező befejezni ezt a r***** jogosítványt,mert ő azt gondolja,hogy én meghalok jogosítvány nélkül.Szerintem egy nőnek nincs akkora szüksége a jogosítványra,mert munkába tuti,hogy nem autóval fogok majd járni később,mert olyan gazdag nem leszek,akkor meg minek autó(ja és lehet,hogy majd később lesz egy biztos kapcsolatom,ahol pont olyan férfit fogok ki,akinek lesz jogsija meg autója).
A pénzt(200.000 Ft),amit rááldozott eddig az autókázásomra,azt tudom neki törleszteni szépen,ha lesz munkám,és nem felejteném el,nem akarnám elsunyizni a pénzt.TUDOM,HOGY TARTOZOK NEKI,EZT NEM KELL A FEJEMRE OLVASNIA!
De hogy kényszeríthet ennyire lelkileg valamire?Kényszerített a h*lye szavazásra,amivel aztán szerintem nem lesz az ország előbbre,mert eddig se voltunk semelyik kormánnyal előbbre,és nem az én egy darab szavazatomon fog múlni,hogy folytatódik a parlamenti semmittevés!
18 éves vagyok,mi az,hogy kényszerít bármire is?Normális ez?Hogyan állítsam le?Már próbáltam,de nem érti...
Ó, mit nem adtam volna, ha nekem is kifizeti anyám a jogsit, a te korodban, te jó ég. Még a bankettet is a nyáron keresett pénzemből tudtam elmenni (nem azért mert nem akartak adni, hanem mert nem volt miből...)
Én is megcsináltam a jogsit érettségi környékén DIÁKHITELBŐL. (2006-ban 150 ezer forint volt a jogsi, egy féléves diákhitelem rá is ment) Ami a mai napig fizetek, pedig már 29 vagyok. Nagyon is jó, hogy megcsináltattam, mert soha nem lehet tudni, hová sodor az élet, nekem is úgy hozta, hogy kb. 5 év után lett autónk. Már saját családom van. Egy-két év alatt rendszeres vezetéssel rutint lehet szerezni.
Az a helyzet,hogy magát a jogosítványt én is szeretném,de nem egy ilyen bunkó mellett.A régi oktatóm sokkal jobb volt,csak tőle meg azért mentünk el,mert rengeteg tanulója volt,és elhúzódott volna az isten tudja,hogy meddig!
És most meg az van,hogy lett ez a bunkó,akivel egyáltalán nem jöttem ki azóta jól,miután nem engedtem magam fogdozni.Ez egy 64 éves ember,aki úgy próbált vezetni tanítani,hogy közben fogdozott.
Anyám többször nem enged oktatót váltani,merthogy ha ennél úgysem ment,akkor a következőnél sem fog.
És tudom jól,hogy ha másodikra sem fog sikerülni,akkor megint ott lesz a kudarc érzése.Tudom azt is,hogy a kudarcokat el kell viselnünk ahhoz,hogy egy esetleges SIKERT elérhessünk,na de...
Ha egyszer nem tud ez az ember megtanítani parkolni,és a második vizsgán is meghúz a vizsgabiztos,akkor mit csináljak?Mégiscsak több pénzt törleszthetek...,nem 200 ezer forintot,hanem többet.
Azt mondta továbbá anyám,hogy még egyszer próbálkozok.De viszont én addig akarnám ezt csinálni egyedül,ameddig nem lenne meg,ami ugye tudjuk,hogy az ötödik alkalom.
Az meg szégyen lenne,ha az ötödikre sem menne,mert akkor valami gáz van,amit nem szeretném,hogy kiderülne.Szerintem a PÁV nem jó szórakozás...
Én inkább csinálnék nyelvvizsgát,meg az OKJ után főiskolát.Sokkal értelmesebbek szerintem a tanulmányi célok.Nem?
Tizennégyes, de jó, hogy nemcsak nekem tűnik fel... Senkit nem zavar, hogy a kérdezőt konkrétan fogdosni akarta az oktatója? Ti visszaültetnétek erőszakkal a lányotokat egy perverz fickó mellé, aki a combjához vagy a melléhez nyúlkál, mert majd egyszer mennyire kapóra jön neki a jogsi?
Kérdező, próbálj kompromisszumra jutni anyukáddal - hogy megcsinálod, de másik oktatót kérsz. Attól nem leszel szegényebb, ha megcsinálod, utána akár el is felejtheted, hogy van jogsid (bár nekem sincs, és nem zavar, hogy tömegközlekedem). De a fogdosós pasihoz ne ülj vissza a kocsiba. Általános érvényű tanács: a felnőtt nem dacol (jó esetben), hanem érvel és kompromisszumot köt. Sok sikert kívánok neked hozzá.
18 vagy és fiatal...
Nos rád költöttek 200 ropit hogy legyen jogsid.Ez egy ajándék!Ha most nem csinálod meg akkor 200 ezer ft kuka... Tudod milyen érzés az mikor ennyi pénzedet más kukába teszi?
Tudod sosem tudhatod hogy mikor veszed hasznát,de ha már elkezdted akkor fejezd is be és ne legyél hálátlan! Tudod érezd magad szerencsésnek hogy ilyenekben tudnak támogatni,tudod más ezért keményen megdolgozik.
Ami a választásokat illeti,ha teljes jogú állampolgárnak érzed magad akkor kutya kötelességed elmenni szavazni.Lehet hogy a te szavazatod nem számít,de tudod ha sok ember tojik rá akkor soha nem is lesz változás,még akkor is ha csak színház az egész.Amíg ezen a földön laksz,vannak kötelességeid!Ez közéjük tartozik,mint az is hogy a Himnuszunkat végig tudd állni normálisan!
Visszatérve a jogsira ,te mentél bele,mert ha annyira nem akartad volna akkor el sem kezdted volna.Ami meg a parkolást illeti,nyugi,egy jó oktató megtudja neked tanítani!
Amúgy lehet hogy azt gondolod hogy betöltötted a 18-at és egyből azt csinálsz amit akarsz...Nos ez nem így működik,amíg otthon laksz,amíg nem dolgozol meg azért hogy magadat eltartsd addig igen is a szüleid diktálnak,mert te addig eltartott leszel,ha nem tetszik akkor menj nyugodtan a híd alá vagy ahol van hely,vagy menj el dolgozni és keress albérletet vagy akármi mást.
Én is ebbe a cipőbe vagyok 22 évesen,pont 1 éve kezdtem a jogsit és én is a parkolással szenvedek.DE:
Nagylánynak érzed magad,közbe "anyu nem enged oktatót váltani". Bemész az autósiskolába és megmondod nem jössz ki a mostani oktatóddal szeretnél másikat,vagy akár egész sulit is válthatsz csak át kell vinni papírokat semmi költség nélkül. Nekem is anya ajándékozta a jogsi lehetőségét és nekem se engedi abbahagyni pedig 3x buktam,de addig szenvedek és gyakorlok míg menni fog az az Istenverte parkolás..Törlesztés ugyanmár,megkapod a fizetésed aztán csengedheted le,rohadt szar lesz úgy dolgozni hogy a semmit fizeted ki. Plusz 2 év a kresz illetve az eü-i érvényessége,utána kezdheted előlről az lesz inkább sok pénz. Nekem is kudarc volt,rengeteg lenéző bunkó vizsgabiztos akinek ha nyújtom a kezem flegmán rámnéz és kiröhög,meg miután megbuktatott utolsó 5 percbe röhögve száll ki a kocsiból.. De megemésztem és újult erővel vágok bele,oktatóm meg mindenbe támogat,én is váltottam mert nem hagytam hogy egy férfi úgy beszéljen velem (vagyis inkább ordítson) mint első oktatóm. Ha tudsz kérj meg egy barátot,rokont ha anyud nem tud segíteni hogy menjetek el gyakorolni a parkolást és az ingyen is van nem kell óraszámot fizetni,nekem is párom segít bár még friss jogsis ő is. Tehát fel a fejjel,nem te vagy az első és nem is az utolsó aki megbukott vagy rossz oktatót választott, ez egy szolgáltatásnyújtás te vagy a vevő ilyen szempontból ha nem tetszik panasz és csere. Kifogsz egy jó oktatót élmény lesz az óra,mi is végig beszélgetjük az egészet, és nagyon türelmes. Hülye lettem volna a bunkó mellett tanulni :)
Nem csak,hogy fogdosni akart,de meg is tette.4 alkalom után leállítottam normálisan,mert anyám nem volt képes intézkedni,sőt el sem vártam,mivel már akkor is tudtam,hogy 18 éves vagyok,és muszáj talpraesettnek lennem,ha a körülöttem lévők mindenbe belenyugszanak.
DE AZ UTOLSÓ VÁLASZOLÓNAK,SŐT MINDEN VÁLASZOLÓNAK IGAZA VAN!
NEM VISELKEDTEM FELNŐTT ember módjára,még nem nőtt be a fejem lágya.18 évesen nem pampognom kéne idegességemben,hanem érvekkel meggyőznöm anyámat,hogy nekem arra van szükségem,hogy levezessem a két órát egy olyan oktató mellett,aki fiatal,rugalmas és nem a fogdosás a lényeg nála,ja meg,nem a bunkóság.
Én nem fogok tudni tökéletesen parkolni soha a büdös életbe,mert egyszerűen oké,hogy mondja,hogy így tekerem a kormányt meg úgy tekerem,meg nézzek arra,nézzek erre,és ÉN CSINÁLOM,de ha egyszer nem tökéletes?
Nem tudom csinálni...
Nem fogja engedni,hogy oktatót váltsak.Egyszerűen nem!Muszáj lesz elviselnem ezt a b...,különben anyámnak nem lesz jó.
Nem tudom miért félek ennyire a kényszerítéstől,de ez hozta ki belőlem az indulatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!