Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai szülők miért hagyják,...

A mai szülők miért hagyják, hogy már 4 évesen kocka legyen a gyerek? Én biztos nem fogom engedni a gyerekemnek! Utálni fog?

Figyelt kérdés

Nem bírom megszokni! Van a rokonok közt pár gyerek 4_12 év kor között, de már a családi ebédeken, kerti partikon a tabletet nyomogatják!

Jobban értenek hozzá mint én!

Milyen világ lesz, ha már a 4 éves nem bújócskázik, hintázik, hanem a telefonon játszik?

Én még ismertem a puzzlet, társas játékot, a játszó teret! játszottunk a téren, mentünk a mezőre, el voltunk! Már baj volt, ha esett az eső, és bent kellett maradni !

Ezek meg a hintát nem ismerik lassan...

Kitudja mi lesz 10-15 év múlva mire gyerekem lesz, de hogy en nem fogom hogy egy gépet nyomogasson az biztos!

Kizavarom a kertbe legózni!

Utálni fog a gyerekem?

18f

2014. jún. 22. 16:42
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok.... bocsi apa.....
2014. júl. 5. 02:40
 32/40 anonim ***** válasza:
30-31 : te félreértetted, itt nem arról van szó,mit vegyek-ne vegyek - ez is fontos téma, de más. Itt arról van szó, hogy kockul a kisgyerek, hogy hamar függő lesz és hogy mindez kiszorítja a fejlődéséből olyan dolgokat, amelyek pedig nagyon fontosak lennének. (Az első 9 évről beszélek, főleg erre érvényes) Például a kreativitást (bambul egy kész dologra, mozdulatlanul) vagy a teremtő képzelet kibontakozását, amihez élő, eleven élmény kell, amiben ő alkotó módon van jelen. Ha egy jó tündérmesét mondasz neki (valóban jót, ami művészi képekben fejezi ki magát, Benedek E., Illyés Gy., Berze Nagy gyűjteményekben találsz ilyeneket): közben a képzelete dolgozik: képeket alkot. Ha mindig készen kapott képeket kap: ez a tevékenység nem fejlődik, elkorcsosul. A jó vers is képekben és jó ritmusban érkezik felé(Weöres, Bóbita) és ez HAT RÁ. A ritmikus rendszerekre is (légzés, keringés) hiszen minden fejlődik, alakul az első években elég nagy iramban.
2014. júl. 5. 08:11
 33/40 anonim ***** válasza:
Bocsi :-)ebben teljesen igazad van..... mert valoban igy van... nekem is van ismim nem 1 akit 8 eves es a szanutogepen kivul senni sem erdekli...mindig azt mondja mindenre tiszta hülyesg meg unalmas..... csak a gep jo neki...... itt viszont nevelesi ptoblenak ezek.... mert en sen fogom eltiltani a gyereket az internetezest.... de majd csak akkor ha tud irni olvasni..mes terneszetesen mertekel!!!! Nemm fogom gep elė ültetni csak azert hogy le foglalja magat es engem ne zavarjon!!!! Gyerek had jatszon mar....elvezze a gyerek korat!!! Meset akar nezni ??letoltom neki es neze tv......!! Majd ha megtanul irni olvasni... persze gepezhet jatszhat sot van rajta fejlodesi programok is... jatszva tanulhat! De csak mertekel
2014. júl. 5. 10:14
 34/40 anonim ***** válasza:

A hangsúly itt is a mértékletességen van. Egyáltalán nem baj, ha 4 évesen megismeri a tabletet, és neki való dolgokkal játszik rajta, kb 20 percet naponta. Ilyen idősen az még bőven elég. Aztán játsszon offline.

Már meg ne haragudj, de miért a kertbe zavarnád ki legózni? A legózás is ülős játék, azt a szobában is lehet. A kertbe szaladgálni zavard ki. Ez most olyan volt, mintha a kertbe küldenéd ki nintendózni, annyi értelme van.

A propos, nintendo: a mi időnkben meg az volt az új kütyü. Akkor is szörnyűlködtek vajon az "öregek", hogy 6 évesen inkább joystikot nyomogatsz, minthogy fociznál?

2014. júl. 21. 21:43
 35/40 anonim válasza:

Szerintem egy kicsit utálni fog a gyereked amíg gyerek lesz de utána talán meghálálja neked, hogy nem engedted a tabletját nyomogatni.

Azért fog szerintem egy kicsit utálni, mert ha kizavarod a játszótérre, akkor nem lesz ott senki akivel játszana, mert nagyon sokan ezeket a kütyüket nyomnák otthon.

Biztosan a társadalmi környezete is hatni fog rá, vagyis mindenki mesélni fogja, hogy ö neki milyen tabletje van és hogy mit játszik rajta és akkor talán kicsit rossz érzése lehet, hogy neki nem engedik a többieknek pedig igen.

Ezt szerintem nem lehet nagyon elkerülni, de amikor felnött lesz, talán megköszöni a tiltásokat neked, mert volt gyerekkora.

2014. júl. 21. 22:44
 36/40 anonim ***** válasza:
Utolsó: a tablet nem zárja ki a gyerekkort, ha ésszel van használva.
2014. júl. 22. 10:12
 37/40 anonim válasza:

Persze,meg lehet tiltani neki hogy gépezzen,tabletet nyomogasson,de ettől csak még jobban fog akarni ilyenekkel játszani.A tiltás ilyen formában nem old meg semmit szerintem.Meg kell neki mutatni a puzzlet, a társasjátékot ,kell vele bújócskázni,de meg kell mutatni a számítógépet is, és így tudni fogja a határokat.De úgy hogy megtiltod neki mondjuk 8 éves koráig és aztán veszel neki egy gépet, akkor utána folyton csak azt fogja nyomkodni.

Vannak ilyen szülő ismerőseim, ők nem értenek ezekhez,eddig a gyereknek sem volt semmi ilyesmi, aztán most 8 évesen vettek neki egy laptopot,a gyerek persze egyáltalán nem ért hozzá, a szülők nem tudnak neki segíteni, de a gyerek barátoknál látja hogy xy havernak ilyen játéka is van yx barátnak olyan játéka is van, én raktam fel nekik párat és a gyerek mostmár folyton azokkal játszik.

2014. aug. 29. 11:41
 38/40 anonim ***** válasza:
A mai szülők nem törődnek eleget a gyerekükkel, mondjuk ki az igazat! Múltkor sétáltam a játszótéren ahol régen is egy csomót játszottam, és mit látok? Az összes szülő a padon,telefonálnak, tableteznek és hasonlók, míg a gyerekek egyedül(!)játszanak. Egy normális szülő odamenne a gyerekéhez és játszana vele. Jobb is ha nem hagyod, hogy a gyereked kocka legyen. És ha eleve úgy neveled majd hogy nem a tablet és hasonlók a minden,akkor nem fog utálni.
2015. jan. 31. 16:17
 39/40 anonim ***** válasza:
Igen utálni fog, de jól is teszi. 10-15 év múlva a világ ku.vára megváltozik. Ha mindenki úgy gondolkodna, mint te akkor még mindig a fán ülnék és akkor te ki se tuttad volna írni ezt a këdést. Ha feltalálják valaha az időgépet remélem te nem tudod majd használni!
2015. febr. 21. 17:31
 40/40 anonim ***** válasza:

Sokan ezt mondjak, de nem tesznek igy.

Remelem, te sem fogsz.

Van az utopia es egesz mas dolog a valosag...

A gyereked le fog maradni, kivulallonak fogja magat erezni, rosszabb esetben ki fogjak csufolni.

Attol, h "nyomogatjak" a tabletet, meg jatszhatnak a kertben, nem ez a ket veglet letezik.

2017. jan. 15. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!