A mai szülők miért hagyják, hogy már 4 évesen kocka legyen a gyerek? Én biztos nem fogom engedni a gyerekemnek! Utálni fog?
Nem bírom megszokni! Van a rokonok közt pár gyerek 4_12 év kor között, de már a családi ebédeken, kerti partikon a tabletet nyomogatják!
Jobban értenek hozzá mint én!
Milyen világ lesz, ha már a 4 éves nem bújócskázik, hintázik, hanem a telefonon játszik?
Én még ismertem a puzzlet, társas játékot, a játszó teret! játszottunk a téren, mentünk a mezőre, el voltunk! Már baj volt, ha esett az eső, és bent kellett maradni !
Ezek meg a hintát nem ismerik lassan...
Kitudja mi lesz 10-15 év múlva mire gyerekem lesz, de hogy en nem fogom hogy egy gépet nyomogasson az biztos!
Kizavarom a kertbe legózni!
Utálni fog a gyerekem?
18f
A hangsúly itt is a mértékletességen van. Egyáltalán nem baj, ha 4 évesen megismeri a tabletet, és neki való dolgokkal játszik rajta, kb 20 percet naponta. Ilyen idősen az még bőven elég. Aztán játsszon offline.
Már meg ne haragudj, de miért a kertbe zavarnád ki legózni? A legózás is ülős játék, azt a szobában is lehet. A kertbe szaladgálni zavard ki. Ez most olyan volt, mintha a kertbe küldenéd ki nintendózni, annyi értelme van.
A propos, nintendo: a mi időnkben meg az volt az új kütyü. Akkor is szörnyűlködtek vajon az "öregek", hogy 6 évesen inkább joystikot nyomogatsz, minthogy fociznál?
Szerintem egy kicsit utálni fog a gyereked amíg gyerek lesz de utána talán meghálálja neked, hogy nem engedted a tabletját nyomogatni.
Azért fog szerintem egy kicsit utálni, mert ha kizavarod a játszótérre, akkor nem lesz ott senki akivel játszana, mert nagyon sokan ezeket a kütyüket nyomnák otthon.
Biztosan a társadalmi környezete is hatni fog rá, vagyis mindenki mesélni fogja, hogy ö neki milyen tabletje van és hogy mit játszik rajta és akkor talán kicsit rossz érzése lehet, hogy neki nem engedik a többieknek pedig igen.
Ezt szerintem nem lehet nagyon elkerülni, de amikor felnött lesz, talán megköszöni a tiltásokat neked, mert volt gyerekkora.
Persze,meg lehet tiltani neki hogy gépezzen,tabletet nyomogasson,de ettől csak még jobban fog akarni ilyenekkel játszani.A tiltás ilyen formában nem old meg semmit szerintem.Meg kell neki mutatni a puzzlet, a társasjátékot ,kell vele bújócskázni,de meg kell mutatni a számítógépet is, és így tudni fogja a határokat.De úgy hogy megtiltod neki mondjuk 8 éves koráig és aztán veszel neki egy gépet, akkor utána folyton csak azt fogja nyomkodni.
Vannak ilyen szülő ismerőseim, ők nem értenek ezekhez,eddig a gyereknek sem volt semmi ilyesmi, aztán most 8 évesen vettek neki egy laptopot,a gyerek persze egyáltalán nem ért hozzá, a szülők nem tudnak neki segíteni, de a gyerek barátoknál látja hogy xy havernak ilyen játéka is van yx barátnak olyan játéka is van, én raktam fel nekik párat és a gyerek mostmár folyton azokkal játszik.
Sokan ezt mondjak, de nem tesznek igy.
Remelem, te sem fogsz.
Van az utopia es egesz mas dolog a valosag...
A gyereked le fog maradni, kivulallonak fogja magat erezni, rosszabb esetben ki fogjak csufolni.
Attol, h "nyomogatjak" a tabletet, meg jatszhatnak a kertben, nem ez a ket veglet letezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!