A mai szülők miért hagyják, hogy már 4 évesen kocka legyen a gyerek? Én biztos nem fogom engedni a gyerekemnek! Utálni fog?
Nem bírom megszokni! Van a rokonok közt pár gyerek 4_12 év kor között, de már a családi ebédeken, kerti partikon a tabletet nyomogatják!
Jobban értenek hozzá mint én!
Milyen világ lesz, ha már a 4 éves nem bújócskázik, hintázik, hanem a telefonon játszik?
Én még ismertem a puzzlet, társas játékot, a játszó teret! játszottunk a téren, mentünk a mezőre, el voltunk! Már baj volt, ha esett az eső, és bent kellett maradni !
Ezek meg a hintát nem ismerik lassan...
Kitudja mi lesz 10-15 év múlva mire gyerekem lesz, de hogy en nem fogom hogy egy gépet nyomogasson az biztos!
Kizavarom a kertbe legózni!
Utálni fog a gyerekem?
18f
Mint mindenben, ebben is az arany középút a jó, nem baj, ha megtanulja kezelni a gyerek, de nem kell, hogy egész nap azon lógjon.
Amúgy ezekkel a "majd én ezt vagy azt engedek a gyerekemnek" kijelentéssel vigyázni kell, én annak idején könyvet írhattam volna abból, amit elterveztem, ami megvalósult az egy post it sarkára ráférne.
Én 27 vagyok, és IMÁDTAM az ilyen régi számítógépes játékokat.
Nem mindenki tudott régen sem a szabadban játszani, engem és a tesómat anyu bevitt a munkahelyére - ott volt egyedül számítógép, otthon nem - annyit játszottunk Jill-el, Lion King-gel, operáltunk is, annyira be voltunk szarva, mert kb. 7-8 évesek voltunk, nem tudtunk még angolul, egy szót nem értettünk a játékból, és egyszer úgy vágtuk fel a pasas hasát, hogy nem altattuk el, és üvöltött.
Látod, én meg utáltam kint játszani, szerintem unalmas volt. Akkor már bent a szobában. És mi is tamagocsiztunk régen, csináltunk nekik kis ágyikót, meg basszus, varrtam neki zokniból ruhácskát, hogy ne fázzon. XD
Ráadásul nemcsak az évtized számít, hogy mikor élsz, hanem az is, hogy milyen vérmérsékletű a gyereked. Van, akit leraksz egy darab mesekönyvvel, és békésen elvan egész nap, van, akit 5 percig nem tudsz semmivel lefoglalni. És vannak természetesen introvertáltak, akiket nem a játékok tettek ilyenné, hanem ezt dobta nekik a gép. Nekik pont jók az ilyen játékok, mert így lassan, a saját tempójukban tudnak kapcsolatot építeni, nem pedig az van, hogy anyuka összeteszi egy csomó buta és erőszakos gyerekkel, hogy nesze b+, szocializálódj.
a mezőn futkosás mellett olvashattál volna néha, az segít a helyesírás alakulásában...
Egyébként meg igen, tényleg durva sok kisgyerek :(
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, csak a 8-ig jutottam, de a 8-as mindent összefoglalt.
A legózás és a tablet nem zárja ki egymást.
Ha ezeket tiltod tőle, nagyon nagy hátránnyal indul az életben, mert ezekre az eszközökre manapság igenis szükség van. Egy tanár ismerősöm mondta egyszer, hogy a jövő analfabétái azok lesznek akik nem kezelik a számítógépet, nem beszélnek idegen nyelveket és nincs jogosítványuk. Ezek nélkül nem lehet boldogulni (legalábbis nehéz)
Az én gyerekem is négyéves, simán bekapcsolja a számítógépet, elindítja a Firefoxot, csak annyi, hogy még nem tud mesét keresni a Youtube-on, de ha valamelyiket elindítom neki, utána az egérrel vagy a tapipaddal már tud következőt választani.
Ezen kívül van legója, van puzzle-je, és ma is hatalmasat bicózott a játszótéren kialakított pályán. Imád futkározik, imád fogócskázni és bújocskázni is. Esténként pedig választhat 3 Anna,Peti és Gergő mesét alvás előtt.
Nem lett kocka.
Én kifejezetten tanítom neki a számítógép használatát, persze keretek között.Nem mindegy mit néz, többek között ezért nincs tévénk.
Én ha most járnék iskolába kimondottan áldásnak tartanám ha az osztálytársaim a telefonjukon lógnának.
Megmondom h miért mert akkor legalább nem a másikat cseszegetik.
Na most amikor én jártam anno általános és közép suliba nekem pokoli rossz volt mind a 12 év mert a telefon helyett leginkább engem nyomogattak késsel fenyegettek és ahol csak tudtak megaláztak.
És az iskola nem tett semmit sem.
Remélem ebből a drasztikus példából leseik h az okos telefon függőség meg a kockulás, 0-24-es fb-n lógás a magamfajta szerencsétlenek számára azért kellemes hozadékkal jár.
És bár már egyetemre járok, de azokat sosem felejtem el amit velem tettek.
Szóval inkább legyenek telefon függök legalább a gyereked nem egy náci haláltábora jár majd be nap mint nap.
Am meg a tableteket hasznos dolgokra is lehet használni, mint pl nyelv tanulás, segít a tájékozódásban, könyvet is olvashatsz rajta...
Am meg ha tiltasz v mit azzal csak az ellenkezőjét éred el. Meg kell neki magyarázni h mire való mikor használja... alkoholista se lesz mindenki aki néha megiszik ezt azt.
Kérdező, én majdnem egyidős vagyok veled (augusztusban leszek 18), és szinte biztos vagyok benne, hogy ezt akkor is megkérdezték mások, amikor mi voltunk kicsik. Akkor is a legtöbb háztartásban volt már számítógép, volt internet, csak nem olyan gyors, mint most. Az én szüleim úgy voltak vele, hogy nem tartottak elzárva semmitől, "hadd érjék ingerek a gyereket" alapon gondolkoztak, ezért a számítógép működését is megismertem, és attól függetlenül, hogy játszottam néha rajta, ugyanúgy szerettem legózni, rajzfilmeket/bábfilmeket nézni, az udvaron szaladgálni, a barátaimmal játszani, társasozni, hintázni (utóbbi kettőt még most is :D ), stb., mint az összes többi gyerek. Mostanában is akkor ülök le a számítógép elé, ha valamit meg akarok nézni, vagy más dolgom nem akad, illetve most már kapcsolattartási eszköz is számomra, mert sajnos a legtöbb barátom, barátnőm messze lakik.
Azért nagyrészt a szülők intelligenciáján is múlik, hogy mennyire ismertető céllal mutatják be az eszközöket, nem pedig csak azért, mert ők nem akarnak a gyerekekkel foglalkozni, piszkálja helyettük a tabletet inkább. És aki nem különösen introvertált, vagy (legtöbbször előfordul, hála Istennek) meg van adva neki az a lehetősége, hogy játsszon valakivel, annak nem válik lételemmé. Illetve rengeteg oktató, interaktív programot is le lehet tölteni a különböző gépekre, ebből a szempontból még kifejezetten hasznos is lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!