Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mai szülők miért hagyják,...

A mai szülők miért hagyják, hogy már 4 évesen kocka legyen a gyerek? Én biztos nem fogom engedni a gyerekemnek! Utálni fog?

Figyelt kérdés

Nem bírom megszokni! Van a rokonok közt pár gyerek 4_12 év kor között, de már a családi ebédeken, kerti partikon a tabletet nyomogatják!

Jobban értenek hozzá mint én!

Milyen világ lesz, ha már a 4 éves nem bújócskázik, hintázik, hanem a telefonon játszik?

Én még ismertem a puzzlet, társas játékot, a játszó teret! játszottunk a téren, mentünk a mezőre, el voltunk! Már baj volt, ha esett az eső, és bent kellett maradni !

Ezek meg a hintát nem ismerik lassan...

Kitudja mi lesz 10-15 év múlva mire gyerekem lesz, de hogy en nem fogom hogy egy gépet nyomogasson az biztos!

Kizavarom a kertbe legózni!

Utálni fog a gyerekem?

18f

2014. jún. 22. 16:42
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
93%

Én olvasni tudó gyereknek nem vennék...majd ha iskolás lesz.

Van ismerős kisgyerek(párom fia,7 éves) aki tudja magáról h gépfüggő.Elvittük kirándulni,mig az enyém(5.5 éves) élvezte,ő az apját nyuzta hogy unatkozik,adja oda a telefont hogy játsszon vele.

2014. jún. 22. 17:00
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 4 éves a fiam, szokott játszani a gépen, de ismeri a hintát, rengeteget van szabadon és ha mondjuk a Balatonon a kezébe adnám a telefont, lerakná és menne sárvárat építeni a többi gyerekkel. A többi picin is ezt látom. Amit te írsz, az inkább már a nagyobbakra jellemző és sajnos szerintem amiatt lehet, hogy nincs kialakult társaság, szülőknek könnyebb, mert a gyerek szem előtt van és talán, mert elfoglaltak a szülők és nincs idejük a gyerekekre.
2014. jún. 22. 17:02
 13/40 Dionsyia ***** válasza:
97%

Akkor fog a gyereked utálni ha nem foglalkozol vele. Ezek a tabletek is azért kötnek ki gyerekkézben, mert "jé, találtam valamit amitől a gyerek csöndbe' van és nem nyúz" - mert lusta vele foglalkozni.

Én megyek a gyerekekkel kirándulni, sétálni, játszóterezni, sportolni, de néha muszáj mesét kapcsolni nekik laptopon ha házimunkát csinálok... de azt észrevettem hogy a sok villogó-ugráló kép egy idő után teljesen kisüti az agyukat, ingerültek lesznek, és kiesnek a való világból. Nem jó. Napi 1 óra mese-Tv oké. Nem lesz majd elég az iskolában-munkahelyen görnyedni a sok vacak informatika felett? dehogynem. És nem panaszkodni kell hogy gépezik a gyerek, hanem elvinni kirándulni, programot csinálni neki. Minél többször. Mert egy idő után már késő...

2014. jún. 22. 17:06
 14/40 anonim ***** válasza:
94%

Én is így gondoltam, ahogy most te, aztán született egy gyerekem. Most 4 éves, és imád kint lenni a szabadban, a hintáról úgy kell leimádkozni, sokat kirakózik és társasozni is szoktunk. De igen, odaül a géphez, és a neki való játékokkal játszik. Ezek között is van olyan, amelyik bizonyos képességeit fejleszti. Tudomásul kellett vennem, hogy ez már egy másik kor, a technika ma már fontos része az életnek, igen, a gyerekekének is. Sajnos, vagy nem sajnos, ez van. Azt gondolom, ha nem engedem egy bizonyos fokig, akkor le lesz maradva ilyen téren a kortársaihoz képest.

Mellesleg Törökországban az általános iskolában tabletet használnak a gyerekek.

Ha neked gyereked lesz, majd máshogy fogod látni.

2014. jún. 22. 17:08
 15/40 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen igazad van kérdező! Nem fog utálni a gyereked, hálás lesz, és az #5 téved. Azok a játékok jók, amelyek "félkészek", ahol az ő képzelete dolgozik a játék közben. A teremtő képzelet olyan, mint a beszédképesség- ha akadályozzák NEM FEJLŐDIK KI! Ha egy kisbaba nem beszélő emberek közt nő fel: nem tanul meg beszélni, holott a képesség születésekor adott volt. Ugyanígy van a teremtő képzelettel is: ha tv, video, gép akadályozza - hisz ömlik felé a "kész "kép" -,akkor elkorcsosul. Kattintások sorozata, ez hamar megvan, elég 9 év fölött kezdeni, pillanatok alatt megvan nekik, nem kell a kisebbeket lerohanni a technikával, ahol nem kell dolgozni a képzelőerőnek. Ágak, kövek, spárgák- kunyhóépítés! Agyag, festékek, kréták. Hangszerek, zenélés, éneklés. Mennyi mindent lehet közben felfedezni! videofilmek,mesék helyett: igazi nagy népmeséket meséljünk (Benedek E Illyés, Berze Nagy) miközben mesélsz, a gyerek képzelete kidolgozza a képeket! Ez 7 éves kor előtt ki kell hogy alakuljon -később nem tud! (mint ahogy a beszéd sem tanulható meg, csak töredékesen és nehezen, ha valami tragikus oknál fogva elmarad 7 éves kor előtt) JÓ lesz, vannak akik így nevelnek és már látják is : kreatív, értelmes, szabad gondolkodású, ALKOTÓ ember lesz, nem számítógépes rabszolga (amiből sok kell, de embertelen munka)
2014. jún. 22. 17:15
 16/40 anonim válasza:
58%

Azért, mert nincs idejük vagy ami még rosszabb, nincs kedvük a gyerekekkel foglalkozni. Egyszerűbb nekik így.

A gyereked egyáltalán nem fog utálni, sőt, ha felnő igenis nagyra fogja becsülni, hogy rengeteg időt töltöttél vele ahelyett, hogy a kezébe nyomtál volna egy tabletet, hogy játsszon azzal.

Sajnos egyre durvább eseteket látunk az utcákon is, múltkor egy babakocsit toló nőt figyeltem, a kisgyerek kb. 2 éves lehetett és egy tablettel a kezében ült a babakocsiban miközben mesét nézett, hihetetlen.

2014. jún. 22. 17:21
 17/40 anonim ***** válasza:
33%
5-ös vagyok! Nem tévedek, te viszont egy elképzelt világban élsz! A te dolgod! Csak ne próbáld másra is rákényszeríteni!
2014. jún. 22. 17:22
 18/40 anonim ***** válasza:
65%

Mindig voltak és lesznek, akik az idő kerekét visszafelé szeretnék forgatni! Szerencsére soha nem sikerült és a jövőben sem fog!

Gondolj csak a közmondásainkra! Járt utat a járatlanért el ne hagyj!

Mi lenne velünk, ha csak ezt az egyet mindenki betartotta volna!

Vannak akik haladnak a korral és vannak akiket a kor halad meg!

2014. jún. 22. 17:27
 19/40 anonim ***** válasza:
86%
Mert hála a médiának az terjedt el az anyukák agyában, hogy a világ egy rettenetesen veszélyes hely. A fűből kullancs mászik a gyerekbe, a napfénytől bőrrákot kap, a játszóterek tele vannak emberrablókkal stb... Amikor ovisok voltunk, a tesómmal, unokatesómékkal, és pár másik gyerekkel az utcából egész nap vagy a kertben játszottunk, vagy a tőlünk két utcányira lévő játszótérre mentünk, amíg az anyukáink otthon főztek, takarítottak. A mai anyukákkal elhitették, hogy ez mind életveszélyes, így aztán egyéb lehetőség híján a számítógép vagy a tévé elé ültetik le a gyereket, ha nincs idejük foglalkozni vele. Pedig ma sem veszélyesebb a világ. Az utcánkban is sokszor látok kisgyerekeket együtt az utcán játszani, mégis élnek és egészségesek. Labdáznak meg rajzolgatnak az aszfaltra. Zöldövezetben lakunk, itt nem nagyon van autóforgalom.
2014. jún. 22. 17:32
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Én nem nagyon értem ezt a végletességet: ha egy gyerek kezében laptop-ot/telefont stb látsz egy adott élethelyzetben, arról már azonnal meg lehet állapítani hogy a szülei elhanyagolják? Miért nem fér meg a két dolog egymás mellett?

Lehet hogy nekem van nagy mázlim vagy fura helyen élek, de nagyon szélsőséges dolgokkal még nem találkoztam.

2014. jún. 22. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!