A mai szülők miért hagyják, hogy már 4 évesen kocka legyen a gyerek? Én biztos nem fogom engedni a gyerekemnek! Utálni fog?
Nem bírom megszokni! Van a rokonok közt pár gyerek 4_12 év kor között, de már a családi ebédeken, kerti partikon a tabletet nyomogatják!
Jobban értenek hozzá mint én!
Milyen világ lesz, ha már a 4 éves nem bújócskázik, hintázik, hanem a telefonon játszik?
Én még ismertem a puzzlet, társas játékot, a játszó teret! játszottunk a téren, mentünk a mezőre, el voltunk! Már baj volt, ha esett az eső, és bent kellett maradni !
Ezek meg a hintát nem ismerik lassan...
Kitudja mi lesz 10-15 év múlva mire gyerekem lesz, de hogy en nem fogom hogy egy gépet nyomogasson az biztos!
Kizavarom a kertbe legózni!
Utálni fog a gyerekem?
18f
Én olvasni tudó gyereknek nem vennék...majd ha iskolás lesz.
Van ismerős kisgyerek(párom fia,7 éves) aki tudja magáról h gépfüggő.Elvittük kirándulni,mig az enyém(5.5 éves) élvezte,ő az apját nyuzta hogy unatkozik,adja oda a telefont hogy játsszon vele.
Akkor fog a gyereked utálni ha nem foglalkozol vele. Ezek a tabletek is azért kötnek ki gyerekkézben, mert "jé, találtam valamit amitől a gyerek csöndbe' van és nem nyúz" - mert lusta vele foglalkozni.
Én megyek a gyerekekkel kirándulni, sétálni, játszóterezni, sportolni, de néha muszáj mesét kapcsolni nekik laptopon ha házimunkát csinálok... de azt észrevettem hogy a sok villogó-ugráló kép egy idő után teljesen kisüti az agyukat, ingerültek lesznek, és kiesnek a való világból. Nem jó. Napi 1 óra mese-Tv oké. Nem lesz majd elég az iskolában-munkahelyen görnyedni a sok vacak informatika felett? dehogynem. És nem panaszkodni kell hogy gépezik a gyerek, hanem elvinni kirándulni, programot csinálni neki. Minél többször. Mert egy idő után már késő...
Én is így gondoltam, ahogy most te, aztán született egy gyerekem. Most 4 éves, és imád kint lenni a szabadban, a hintáról úgy kell leimádkozni, sokat kirakózik és társasozni is szoktunk. De igen, odaül a géphez, és a neki való játékokkal játszik. Ezek között is van olyan, amelyik bizonyos képességeit fejleszti. Tudomásul kellett vennem, hogy ez már egy másik kor, a technika ma már fontos része az életnek, igen, a gyerekekének is. Sajnos, vagy nem sajnos, ez van. Azt gondolom, ha nem engedem egy bizonyos fokig, akkor le lesz maradva ilyen téren a kortársaihoz képest.
Mellesleg Törökországban az általános iskolában tabletet használnak a gyerekek.
Ha neked gyereked lesz, majd máshogy fogod látni.
Azért, mert nincs idejük vagy ami még rosszabb, nincs kedvük a gyerekekkel foglalkozni. Egyszerűbb nekik így.
A gyereked egyáltalán nem fog utálni, sőt, ha felnő igenis nagyra fogja becsülni, hogy rengeteg időt töltöttél vele ahelyett, hogy a kezébe nyomtál volna egy tabletet, hogy játsszon azzal.
Sajnos egyre durvább eseteket látunk az utcákon is, múltkor egy babakocsit toló nőt figyeltem, a kisgyerek kb. 2 éves lehetett és egy tablettel a kezében ült a babakocsiban miközben mesét nézett, hihetetlen.
Mindig voltak és lesznek, akik az idő kerekét visszafelé szeretnék forgatni! Szerencsére soha nem sikerült és a jövőben sem fog!
Gondolj csak a közmondásainkra! Járt utat a járatlanért el ne hagyj!
Mi lenne velünk, ha csak ezt az egyet mindenki betartotta volna!
Vannak akik haladnak a korral és vannak akiket a kor halad meg!
Én nem nagyon értem ezt a végletességet: ha egy gyerek kezében laptop-ot/telefont stb látsz egy adott élethelyzetben, arról már azonnal meg lehet állapítani hogy a szülei elhanyagolják? Miért nem fér meg a két dolog egymás mellett?
Lehet hogy nekem van nagy mázlim vagy fura helyen élek, de nagyon szélsőséges dolgokkal még nem találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!