Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek nem pofátlanság...

Szerintetek nem pofátlanság ez anyám részéről?

Figyelt kérdés

Értesítettek a munkügyről, hogy indul a tanfolyam amire jelentkeztem, menjek felvételizni. 50000 Ft-ot kapnék érte havonta. Anyám kijelentette, hogy abból az övé lesz 40000 Ft. Megmondtam neki, hogy akkor el se megyek a felvételire sem. Még ő van kiakadva. Most ápolási segélyen vagyok a papámmal annak a pénznek is anyám kapja a nagyobb részét, én abból is csak 10000-ret kapok. Nem fogom finanszírozni anyám cigarettázását. Minden nap elszív egy dobozzal, és minden élelmiszerből a legolcsóbbat, a legrosszabbra veszi, mert az a lényeg, hogy cigi az

legyen. Meg se próbál leszokni róla. Én leszoktam az antidepresszánsról, szóval tudom, hogy milyen nehéz a leszokás, de csak akarat kérdése. Ráadásul amíg a tesóm is itt lakott tőle nem kért pénzt pedig lényegesen többet keresett 50000 Ft-nál, mert ő egyből talált munkahelyet. Mikor fogok én így elköltözni egyáltalán? Havi 10000 Ft-tal? Annyira felidegesített, hogy még most se tudok aludni. Az elírásokért bocsánat, telefonról vagyok.

2014. jún. 15. 02:41
1 2 3 4 5 6 7
 61/62 anonim ***** válasza:
77%
Istenem mennyi agyament van! Van 2 gyerekem, hatalmas családi házban lakunk, nem kis költségekkel! Az egyik 22 éves, a másik már 2 éve elköltözött és családos ember! Mindkettejüknek fizettük az egyetemet, persze ők is vállaltak diákmunkát, nyáron soha nem tudtak munkába állni, mivel a környéken semmi munka nem volt, én is utána érdeklődtem, telefonáltam, de nem vették fel őket sehova! Egy Isten háta mögötti faluban élünk! Nem álltunk soha jól, soha nem mentünk el nyaralni, sem étteremben, jöttek a halálesetek, betegségek! Alig jöttünk ki minden hónap végén a pénzből, de a gyerekeimtől SOHA NEM KÉRTEM pénzt! Mindig mondtam nekik, hogy én vagyok a szülő, az én dolgom őket FELNEVELNI, majd ÚTNAK INDÍTANI! Én tisztában vagyok vele, hogy nem olyan ez már, mint régen, hogy 18 éves korban már család meg saját ház, munka! Sajnos ezt ma nem tehetik meg a fiatalok, több év kell még hozzá! Egy kikötésem volt: Mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy ők jobban éljenek, mint mi, legyen diplomájuk, mi mindent kisajtolunk magunkból! 5 éve letettem a cigit, mert fontosabbnak tartottam, hogy a gyerekeim járhassanak iskolába! Anyukád az elszívott cigi pénzét nyugodtan odaadhatná Neked, én is ezt tettem, amikor már nagyon számított minden egyes kis pénz! Vagy abból a pénzből jobb élelmiszereket vehetne! Én azt ajánlom Neked, hogy nézegess egy városban albérleteket és gyűjts össze egy havi albérletre valót, ahol többen is elférhettek (tőlünk kb. 50km-re, ahol a fiamék voltak, havonta 20-at kértek el rezsivel/fő, mindennel együtt és nagyon aranyos, felújított lakás volt, 4 emberes), plusz kaja pénz (kb. 50E Ft) és ha távolabb találsz munkát, fel is vettek, munkába tudsz állni és lesz albid is! Ha eltudsz menni rendes munkába, akkor már onnantól kezdve simán mennének tovább a dolgok, látogathatnád papádat is! Majd meglátná az öreglány, hogy egy ápolási nem babapiskóta, sajnos a testvérem megtapasztalta! Anyukád nagyon önző ember, én a helyedben ezt tenném, amit leírtam! Sok sikert és ne törődj a többi ember véleményével, aki mást ír, ha mi átvészeltük így, akkor másoknak is menni fog kevés pénzből! A többi csak nyavalygás!!! Ha tényleg kell még pénz, mert már szó szerint kenyérre se telne, akkor megérteném, de a cigipénzből lenne rá keret! Költözz el otthonról, majd megtanulná a rendet, egyen cigit!
2014. júl. 30. 20:02
 62/62 anonim ***** válasza:
80%

utolsó, felpontoztalak, bár ez nem sokat fog rajtad segíteni sajnos :(

pedig az a normális, ahogy te gondolod

2014. júl. 30. 22:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!