Mit tehetnék ha az anyám túl aggodalmaskodó?
19 éves vagyok és anyukámmal nagyon szoros a kapcsolatom szinte már túl szoros. 6 évesen volt egy agyhártyagyulladásom egy hétig kórházban voltam anyám meg velem volt. Azt mondta hogy ez az eset örökre megmarad benne, nagyon megrázta. Azóta sokkal jobban aggódik értem mint a bátyámért aki 3 évvel idősebb. Sokáig nem zavart de most már úgy érzem hogy "megfojt". Állandóan attól fél hogy valami bajom van, folyton faggat hogy jól vagyok-e. A kis gondokat nagyon felfújja pl. ha fáj a fejem már pánikban van. Már "tévképzetei" is vannak hogy valami problémám van de semmi sincs. Folyton kitalál valamit most az van hogy keveset beszélgetek vele biztos depressziós vagyok és pszichológushoz akart vinni. Nem érti meg hogy az a legjobb ha békén hagy. Úgy érzem hogy megfolyt több szabadságra van szükségem. Hogyan értessem meg ezt vele?
19/f
1. Ülj le vele beszélni erről, hogy te már ennyi idős vagy, és nem szeretnéd, hogy ennyire ragaszkodjon hozzád... Már gyakorlatilag is nagykorú vagy, szerintem megfogja érteni!
2. Ha azt mondja, ne menj oda, akkor ne tedd azt. Fokadj neki szót. Talán akkor megnyugszik. Álj mindig mellette, vagyis amit mond,tedd azt!
Remélem beválik. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!