Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg pofátlanság ezt kérni?

Tényleg pofátlanság ezt kérni?

Figyelt kérdés

Most várom a második gyerekem. Barátnővel dumaltuk, hogy hogyan oldom meg a lányom oviba hordását.

Mondtam, hogy majd megkérem apukámat, hogy míg nagyon pici a második, és én gyerekágyi időszakban vagyok, vigye el kocsival. A húgom is jelentkezett hogy párszor elviszi, anyukám pedig, hogy segít körülöttem amíg jobban nem leszek (császár lesz).

Hát barátnőm kissé lecseszett, hogy olyan mintha a családomra passzolnám a lányom, végül burkolt célzás arra, hogy minek nekem még egy gyerek...

De nem azért vagyunk egy család hogy segítsünk egymáson?

Ok, most én nyelem be a segítséget, de sokszor segítettem én is, és fogok is.

2014. jún. 11. 10:23
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem pofátlanság, ha mindenki önként vállalta. De hol a férjed a történetben?
2014. jún. 11. 10:25
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha a család nem érzi kényszernek a segítséget, és nem élnek vissza azzal, hogy a másik segít, akkor nincs semmi gond ezzel.. Ha valakinek örömmel segítünk akkor az nem teher, és senki nem érzi, hogy "ráakaszkodnak"..
2014. jún. 11. 10:26
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindenkinek jó így, akkor nem pofátlanság.

Én nem vagyok szülés után, mégis van hogy apukám vagy anyósom megy a lányunkért oviba. És? Ha nem lenne jó nekik akkor megmondanák és megoldanánk máshogy. Ha a gyereknek nem lenne jó, szintén nem így csinálnánk.

2014. jún. 11. 10:26
 4/14 Őszödi Ferenc ***** válasza:
100%
Nem azzal van a gond, ha ilyen helyzetben valaki elfogadja a segítséget, hanem azzal, amikor elvárja. Szóval megkérdezheted őket, max. nemet mondanak.
2014. jún. 11. 10:28
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

ha nem kihisztizted, és kikövetelted...akkor ez teljesen normális

az én szüleim, és még az anyósom is alig várja, hogy unoka legyen, és vigyázzanak rá..

szerintem ők ajánlanák föl, kérnem sem kellene a segítséget.

Nem, így nem pofátlanság, sőt, jó családi viszony esetén természetes

2014. jún. 11. 10:29
 6/14 A kérdező kommentje:

A férjem háromműszakban van.

Szóval ha itthon van, akkor persze hogy ő intézi, de ha mondjuk délelőttös lesz, akkor kell aki elviszi a lányunk. Ha délutános akkor hozni kell.

2014. jún. 11. 10:29
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát én pasiként az összes gyerekemet hoztam vittem bölcsi, óvoda, orvos....

nem értem. a család már csak ilyen.

Hogy a barátnőd miért cseszeget ezért???????

(még a legfinomabb reakcióm az, hogy szegénynek elég sz*r emlékei lehetnek a családjáról)

2014. jún. 11. 10:32
 8/14 anonim ***** válasza:
87%

A barátnőd buta.

Ezért van a család, hogy segítsük egymást. Régen azt nézték ki, aki távol tartotta magát a családtól. Ma arra néznek furán, aki a családjával szoros kapcsolatot ápol, és segítik egymást.

2014. jún. 11. 10:36
 9/14 Andizsuzsi ***** válasza:
55%
Alig várom, hogy unokám legyen. Azt hiszem, le fognak csapni, annyit fogok ott nyüzsögni. Örülj, hogy jól működő családod van, ő meg irigykedik, mert az övé valószínűleg nem olyan.
2014. jún. 11. 10:36
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ez csak egy átmeneti időszak, ezért nem vagy pofátlan, arról nem is beszélve, hogy ha az apukád, anyukád, tesód segítenek, akkor a barátnődnek meg pont semmi köze hozzá. Ha szerintük pofátlanság lenne, akkor nyilván nem ajánlották volna fel a segítséget.
2014. jún. 11. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!