Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg pofátlanság ezt kérni?

Tényleg pofátlanság ezt kérni?

Figyelt kérdés

Most várom a második gyerekem. Barátnővel dumaltuk, hogy hogyan oldom meg a lányom oviba hordását.

Mondtam, hogy majd megkérem apukámat, hogy míg nagyon pici a második, és én gyerekágyi időszakban vagyok, vigye el kocsival. A húgom is jelentkezett hogy párszor elviszi, anyukám pedig, hogy segít körülöttem amíg jobban nem leszek (császár lesz).

Hát barátnőm kissé lecseszett, hogy olyan mintha a családomra passzolnám a lányom, végül burkolt célzás arra, hogy minek nekem még egy gyerek...

De nem azért vagyunk egy család hogy segítsünk egymáson?

Ok, most én nyelem be a segítséget, de sokszor segítettem én is, és fogok is.

2014. jún. 11. 10:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
13%

Ahogy korábban is írták: a felajánlott segítséget megköszönve elfogadhatod, de az kicsit visszatetsző, hogy te kéred meg őket.

Én csak úgy vállalnék 2., 3. X. gyereket, ha tudom, hogy a férjem és én (ketten!) meg tudjuk oldani.

A család szép dolog, de ők arra vannak, hogy könnyítsenek a dolgokon, és nem azért, hogy megoldják a dolgokat.

2014. jún. 11. 10:50
 12/14 A kérdező kommentje:

Hát, utolsó, erre mondják a szüleim, hogy néma gyereknek....

Ők is kérik ha úgy van. Segítség q gazdaságbqn, stb...

Bár ez most q férjemre hárul.

De vittem két háztartást egyszerre, mikor anyukám négy labujja eltört, mert megtaposta a tehén.

Ez oda-vissza megy.

2014. jún. 11. 11:03
 13/14 anonim ***** válasza:

Dehogy pofátlanság.

Nekünk ovis a lányunk,mindketten 8-fél5-ig dolgozunk.

Lehetne ő is addig oviban,de anyukám csak 6 órában dolgozik,elmegy érte,és 5-re megyünk érte anyukámhoz,szóval addigis unokázhat.Magától mondta,neki ez a nap legjobb része,amit kettesben vannak. (persze ha programja van,akkor marad oviban és mi hozzuk el)

Normális nagyszülőnek evidens hogy segit ha tud.

2014. jún. 11. 11:16
 14/14 anonim ***** válasza:
Ez teljesen normális, hogy a család ott segít ahol tud. Az unoka nekik is öröm, nem egy teher, amit rájuk teszel. A barátnőd irigy, vagy nem tudom mi baja, de totál nem normális a hozzáállása. Azért vagyunk mi szülők, hogy segítsünk, hisz a mi felnőtt gyerekeink is segítenek amiben tudnak. Így kerek a világ.
2014. jún. 11. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!