Szerintetek nem pofátlanság ez anyám részéről?
Értesítettek a munkügyről, hogy indul a tanfolyam amire jelentkeztem, menjek felvételizni. 50000 Ft-ot kapnék érte havonta. Anyám kijelentette, hogy abból az övé lesz 40000 Ft. Megmondtam neki, hogy akkor el se megyek a felvételire sem. Még ő van kiakadva. Most ápolási segélyen vagyok a papámmal annak a pénznek is anyám kapja a nagyobb részét, én abból is csak 10000-ret kapok. Nem fogom finanszírozni anyám cigarettázását. Minden nap elszív egy dobozzal, és minden élelmiszerből a legolcsóbbat, a legrosszabbra veszi, mert az a lényeg, hogy cigi az
legyen. Meg se próbál leszokni róla. Én leszoktam az antidepresszánsról, szóval tudom, hogy milyen nehéz a leszokás, de csak akarat kérdése. Ráadásul amíg a tesóm is itt lakott tőle nem kért pénzt pedig lényegesen többet keresett 50000 Ft-nál, mert ő egyből talált munkahelyet. Mikor fogok én így elköltözni egyáltalán? Havi 10000 Ft-tal? Annyira felidegesített, hogy még most se tudok aludni. Az elírásokért bocsánat, telefonról vagyok.
Én tettem le cigit,tettem le nyugtatót.Nos a cigi letétele sokkal tovább el húzódik ,mint holmi nyugtatóké...
De most nem értem ....miért fáj az a 40 ezer?Nem is dolgozol meg érte!!!!Magadtól kéne felkínálnod az egészet,nem hogy még itt spúrkodni!!!Ne haragudj,de látom még bevásárolni sem segítesz anyádnak nem hogy haza adni akármit is.Ennyire életképtelen vagy?Vagy ha ezt nem veszed észre akkor nyugodtan menj csak a híd alá aztán majd csak rájössz hogy az a 40 ezer még kevés is volt amit anyud követelt!!!!Az ilyen emberek miatt kellene visszahozni a sorkötelességet!!!!
Odébb fogsz egy szöget is tenni a segély miatt? nem hinném!Azaz nem dolgozol meg érte!
Majd ha elmész 8-10-12-16 órát robotolni majd akkor elmondatod hogy megdolgozol érte!A segélyt azt meg kapod a tanfolyam idejére,arra hogy legyen mit enned,de ezért nem dolgozol meg,mert nem csinálsz semmit!De ha csak a pénz miatt mentél tanfolyamra akkor ásd el magad jó mélyre mert akkor annyit is érsz!
Havi 40 ezerbe belekerül CSAK a kajád meg a víz/villanyfogyasztásod egy hónapban, ha nem hiszed, ki lehet próbálni.
Egy SZOBA bérlete nem olyan sok, költözz oda és akkor meglátod, hogy mire elég!!!!
Emberek,50ezret keres
40-et adjon az anyjának
10et tud félretenni havonta
HÁNY ÉVTIZED MÚLVA FOG MAJD TUDNI ÍGY RENDES SAJÁT HÁZBA ELKÖLTÖZNI? ja igen szerintem is...Olyan begyöpösödöttek vagytok és a saját igazatokat mondjátok,igen adjon pénzt az anyjának,de ne 40et,hanem mondjuk 20at és már is többet tud félretenni a SAJÁT életére. Azért az 50 ezerért megdolgozik a tanfolyamon:)) A szülő meg SEMMIT se várhatna el azért,hogy 18 évig eltartotta a kölkét mert ez a KÖTELESSÉGE ezt VÁLLALTA.
A cigiről meg annyit,hogy én úgy tettem le,hogy egyik nap eldöntöttem,idáig és nem tovább más nap már nem szívtam és azóta se szívok:) Mondhatom marha nehéz letenni tényleg.
# 25/25 Meg nézném mihez kezdenél ha csak 20 ezret költhetsz a kajádra meg a rezsidre!
Tudod lehet hogy az anyja most nem hiába kéri el tőle a pénzt,lehet hogy a tesónál még jól mentek a dolgok és megtehették hogy eltartják de most nem hiszem hogy hiába kérnek 40 ezret.
Most azt hiszitek hogy ezt fogja keresni évekig? 50 ezret? Ez nem kereset,ha akar akkor sem tudna félre tenni egy forintot sem?Ha az az 50-est úgy kapja az ember hogy eltartják abból félre lehet tenni.De amúgy a kérdező vélhetőleg elég nagy ahhoz hogy munkanélkülin legyen,tehát már felnőtt korú és még haza sem akar adni mert egy spúr zsidó és hálátlan is!Nem azért de milyen gáz már hogy vannak emberek akiket még felnőtt korában is eltartanak...Ott semmi életképesség van,és közben megy a felháborodás holmi 40 ropin.
Kérdező!Nem gondolod hogy anyád költött rád eleget életében? Nem gondolod hogy még most is kaját rak eléd ,főz neked,mosogat,tető lehet a fejed felett,te meg itt szaros 40 ezren vagy felháborodva.Örülj neki hogy marad 10 ezred.Örülj neki!Gondolom apád nincs,mert ilyenért megérdemelnél egy jó nagy atyai sallert!Valóvilágból tanultad ki ezt a szemléletmódot? Ha több pénzt szeretnél akkor dolgozz meg érte! De gondolom nem hiába vagy munkanélkülin,nem csak otthon vagy ilyen tré ember...
Csak gratulálni tudok azoknak,akiknek tök normális,hogy a szülője lehúzza. Én nem azért vállaltam a gyerekeimet,hogy 16 éves koruktól lumpoljak tőlük,mert már tudnának dolgozni.
Én vállaltam,hogy felnevelem őket,anélkül,hogy felrónám nekik,hogy mennyibe kerültek.Ez az igazi mocsokság.
Gondolom a gyerek a családi pótlékból sem azokat kapta meg,amire szüksége volt. Pedig azt a gyerek kapja leginkább...
# 27/27 Te jól vagy?
a kérdező munkanélkülin van :)
Már nem gyerekről beszélünk!Hanem egy felnőtt idiótáról akit el kell tartani!
Te is mire vagy nagyra magaddal? veled is történhet akármi lerobbansz,elvesztheted a látásod az egyik lábad,sokféle betegségben szenvedhetsz majd,és akkor majd leshetsz hogy már nem lesz a pénzed elég semmire.
Szóval neked az a természetes ha 40 éves koráig az embert otthon eltartják?Ne viccelj már! Akárhol is körbenézel az alap hogy a gyerek elmegy dolgozni akkor adjon is haza legalább annyit amennyibe belekerül.Ha erre nem képes valaki akkor az ritka szar ember és hálátlan is! Na meg az ilyen emberek csak púpok lesznek a másik hátán.Na meg az ilyen az hogyan is lesz életképes?
Amikor az össz saját kereseted 50ezer akkor igen a 40az lehúzás:)))))
Nem munkanélkülin van a kérdező,hanem "Most ápolási segélyen vagyok a papámmal annak a pénznek is anyám kapja a nagyobb részét"
Olvasni tudni kéne. És igenis,ha gyereket vállal azzal azt vállalja,hogy KÖTELES eltartani amíg 18 nem lesz és azt amit addig finanszírozott neki NEM kérheti vissza.
Nem tudom,szerintetek hogy a fenébe tudna elköltözni valaha is,ha 10ezer forintja marad havonta? (ápolásival együtt 20)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!