Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én dolgozok ő meg él a pénzemből?

Én dolgozok ő meg él a pénzemből?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Anyámnak volt 2 agyvérzése ami azt eredményezte hogy leszázalékolták és utána kirúgták az akkori munkahelyéről. Január óta nem dolgozik, május eleje felé talált egy melóhelyet amit le is beszéltek. Úgy volt hogy hívják de ez nem történt meg és ő utána sem jár a dolgoknak.

Minden 2-3. nap főz (attól függetlenül hogy nem megy sehova) és ha megemlítem hogy ha hazaérek és éhes vagyok akkor egyek hideget. Mint egész nap.

Ma is megemlítettem hogy miért nem hívta fel a munkáltatót hogy mi van már. Az volt a válasza hogy nincs a telefonján pénz. Mondtam akkor ott az egyém, de neki nem jó mert biztos nem veszi fel a telefont mert nem dolgozik...

Több mint fél éve én tartom el és már kezd elegem lenni ebből hogy majd keresek állást meg egyéb kifogások..

Mindig azt mondja én keressek neki munkát mert ő nem tud!

Már nagyon ki vagyok borulva, alberleten gondolkozom hogy elköltözök de a havi 30ezerből még a hitelt sem tudja kifizetni.

Mit tennétek a helyemben?

2014. máj. 28. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:
11%

Nekem is ez szúrt szemet, hogy két agyvérzés után még füstöl.

Nem tudom hányszor szerzett magának munkát az életben lehet, hogy hosszú ideig dolgozott egy helyen és nem rendelkezik álláskeresési ismeretekkel ráadásul talán elbizonytalanodott, fél, nem biztos magában.

Ahogy a viselkedését leírtad egy bizonytalan, talán egy kissé rugalmatlan, nehézkes probléma megoldó képességgel megvert asszonyt látok magam előtt.

Amit én ajánlani tudnék neked: anyukád a hibái ellenére mégiscsak embert nevelt belőled. Nem tudom, milyen a kapcsolatotok talán azért nem eget verően rossz ettől függetlenül szerethetitek egymást.

Tehát leülsz vele, amikor nincs dolga. Veszel egy nagy levegőt és véletlenül sem hagyod magad felhúzni.

Elmondod neki, hogy az egy dolog, hogy beteg volt de szerencsére helyrejött de te tudod, hogy nem lehet neki könnyű. Kérdezd meg, hogy tényleg jól érzi-e magát nem fáj-e valami, nem szédül-e néha. Érdeklődj az állapota felől az ilyen kis elesettek szeretnek magukról beszélni és panaszkodni és jól esik nekik a figyelem.

Gyakran előfordul, hogy az, akit az orvosok gyógyultnak kiáltanak ki és a viselkedésén se látszik az ellenkezője belül még sincs minden rendben talán nincs mindig jól.

Hagyd őt beszélni és hallgasd meg.

Aztán térj ki rá, hogy ez oké de nem kéne dohányozni ha nem akar betegebb lenni mert akkor, mi lesz vele? És ez az egész rengeteg pénzt emészt fel, amire most nem telik ezt értse meg ezt nem tagadhatja.

Te keményen dolgozol élnéd az életed de nem vagy hajlandó olyan dolgokat anyagilag fedezni, ami nem létszükséglet ráadásul árt is neki. Ha abba hagyná talán az állapota is jelentősen javulna.

Aztán térj rá az álláskeresésre. Mondd meg neki ne legyen ilyen nyuszi. Próbáljatok összerakni egy önéletrajzot. Ilyet sokan nem tudnak csinálni sehol sem tanítják csak néhány tanfolyamon még egy iskolázott pályakezdő is órákat izzad rajta.

Képezd egy kicsit ki, tudd meg, mi a legfőbb problémája és segíts neki.

Nem árt tudatosítani benne, hogy felnőtt ember tudnia kell egyedül telefonálnia, az ügyeit intézni nem lehet ilyen nyuszi nem a gyerekének kéne pesztrálnia.

Akinek a fiacskája intézi a munkahelyet azt sosem fogják komolyan venni. A munkáltató nem a fiacskájára kíváncsi hanem a leendő beosztottal akar kommunikálni.

Talán nehezen kommunikál így elmondhatnád neki lépésről lépésre, hogy mit kérdezzen, hogyan tárgyalja le telefonon a dolgokat mit mondjon, hogyan fogjon neki.

Egy kicsit rázd gatyába.

Ha nem megy neki írja le a kérdéseket még a telefonálás előtt.

Nehézkesen fog indulni de ha a szándék megvan benne akkor menni fog a dolog de ha nem látsz benne erőlködést és lépni akarást akkor mondd meg neki, hogy ez már az ő sara és inaktív, nyavalygó emberrel nem tudsz, mit kezdeni viszont téged is visszahúz anyaként pedig nem ez lenne a dolga.

Ennyit tudok neked tanácsolni. Vica-versa eset egy kicsit segítened kellene de neki is neki kell állni nem intézheted te az életét ezt meg kell értenie.

Nehéz ez a helyzet mert akár milyen pipa vagy rá gondolom nem hagynád, hogy az utcára kerüljön de így nehéz lenne elkezdened a saját életed.

Mindenképp rá kell venned, hogy együtt működjön veled és valahogy átalakítani a pénz juttatásaidat. Talán nem kéne ennyit fizetni inkább kaját vegyél neki, vagy álláskereső újságot, vagy fizesd a netet neki.

Vannak 4-6 órás állások megváltozott munkaképességű embereknek nem kell elkeseredni nála ramatyabb állapotban lévők is dolgozank.

2014. máj. 29. 21:04
 72/73 anonim ***** válasza:
48%
ez nem így működik. a szülő azért szül mert akar. a gyerek nem kéri hogy kinyomják erre a világra... ha meg már megcsinálták neveljék fel. aki meg munkaképes az ne legyen rest keresni melót, mert az odáig okés hogy a gyerekemmel tartatja valaki el magát, de arra is gondolnia kéne, hogy annak a gyereknek már a saját jövőjét kell építgetnie. És ha már valaki eltart,és otthon ülök egész nap van bennem annyi gerinc, hogy főzök annak aki gürizik az én hitelemre. ....
2014. máj. 31. 02:28
 73/73 anonim ***** válasza:
És mondd az anyád mikor volt neked jó?Mikor éltél mint Marci Hevesen?Csak mert nekem is igen rossz gyerekkorom volt,de mivel tele vagyok olyan célokkal,amiket jól választok meg nagyon is jól állok.
2014. jún. 20. 21:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!