Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én dolgozok ő meg él a pénzemből?

Én dolgozok ő meg él a pénzemből?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Anyámnak volt 2 agyvérzése ami azt eredményezte hogy leszázalékolták és utána kirúgták az akkori munkahelyéről. Január óta nem dolgozik, május eleje felé talált egy melóhelyet amit le is beszéltek. Úgy volt hogy hívják de ez nem történt meg és ő utána sem jár a dolgoknak.

Minden 2-3. nap főz (attól függetlenül hogy nem megy sehova) és ha megemlítem hogy ha hazaérek és éhes vagyok akkor egyek hideget. Mint egész nap.

Ma is megemlítettem hogy miért nem hívta fel a munkáltatót hogy mi van már. Az volt a válasza hogy nincs a telefonján pénz. Mondtam akkor ott az egyém, de neki nem jó mert biztos nem veszi fel a telefont mert nem dolgozik...

Több mint fél éve én tartom el és már kezd elegem lenni ebből hogy majd keresek állást meg egyéb kifogások..

Mindig azt mondja én keressek neki munkát mert ő nem tud!

Már nagyon ki vagyok borulva, alberleten gondolkozom hogy elköltözök de a havi 30ezerből még a hitelt sem tudja kifizetni.

Mit tennétek a helyemben?

2014. máj. 28. 20:24
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
37%

Nem kap se segélyt, se nyugdíjat?

Mást nem tudsz csinálni, mint beadod egy otthonba.

2014. máj. 28. 20:53
 22/73 A kérdező kommentje:

Kedves 21-es. Látom nem tudsz szöveget értelmezni, azt kívánom amit nekem kívánnak.

Neked is ugyan azt amit te nekem!

2014. máj. 28. 20:55
 23/73 anonim ***** válasza:
43%
Menj apádhoz.Ne az anyádat sanyargasd,aki egyedülálló anyaként nevelt fel.
2014. máj. 28. 20:56
 24/73 anonim ***** válasza:
66%

Azért ne essetek már át a ló túl oldalára!!!

Segíteni kell a szülőket, DE a szülő meg szándékosan NE hátráltassa már a gyerekét.

Az én anyukám ugyanezt csinálta, EGÉSZ NAP internetezett, DE nem keresett rajta munkát!!! Elkényelmesedett ő is, mint ahogy a Kérdező anyukája is.

A mi megoldásunk az lett, hogy született egy kisbabánk, aki engem kizökkentett abból, hogy az összes pénzem elmenjen a kiadásokra,mert anyát segítettem, miközben ő otthon internetezett a híres közösségi oldalukon.

Kérdező! NEM, nem vagy köteles a boldogságod és kapcsolatod feláldozni. Rázd gatyába, szólj, hogy keressen munkát, mert befejezted ezt így és ha folytatja, elköltözöl.

25/73 anonim ***** válasza:
27%
Hajolni nem hajolhat, de persze kiment kapálni .. aha. Húzd fel magad a legközelebbi fára, hogy beszélsz az anyádról? Ha te kaptál volna agyvérzést, akkor simán ellátna téged, és nem itt nyafogna mint egy 10 éves kislány. Növessz golyókat és viselkedj felnőtt módjára. Édesanyád rászorul a segítségedre, akkor segíts neki. Na.
 26/73 anonim ***** válasza:
56%

Azt hiszem te egy kicsit többre tartod a saját életed és érdekeidet, mint a saját bajba jutott anyádon való segítést.

Ő min. 2 évtizedig nevelt és abban nem csak a pénz van benne hanem a gondozás is, hogy nem volt másra ideje mert te ott voltál neki. Majd ha lesz saját gyereked akkor majd megérted.

Abba belegondoltál valaha is, hogy milyen trauma két agyvérzésen átesni és kiszolgáltatottá válni? Ha végleg lerobban, mit csinálsz? Gondolom bezsuppolod valahová, hogy ne legyen terhedre. Én évek óta gondozom a beteg anyukámat és nem esik le a korona a fejemről és még munkát is keresek mellette. Pedig én is tartósan beteg vagyok.

Anyukád nyilván nem egy mai csirke és nem is egészséges.

Szerinted mennyi az értéke a munka erő piacon? Én 40 évesen heti szinten megkapom, hogy öreg vagyok. Köszönöm, jól esik, igazán motiváló ezt hallani. Néha úgy érzem feladom de mégsem tehetem.

Nem könnyű az ő helyzete, vajon mennyit tudhat az álláskeresési módszerekről? Tud önéletrajzot írni pláne egy ütőset? Mihez ért? Szakember vagy csak egy könnyen pótolható melós? Tud megfelelően kommunikálni, eladni a tudását?

Tudod te, milyen rettenetes macera melót keresni a mai világban az ő korában és állapotában?

Le kéne vele ülnöd és segíteni neki mert lehet, hogy belül kétségbe van esve, nem tudja merre induljon, elvesztette a reményt, kilátástalannak tartja a dolgot. Ez elkeserítő.

A neten és egyéb állásportálokon vannak jó önéletrajz minták, tanácsok az állásinterjúkra, álláskeresési módszerek. Segítened kéne neki hamarabb megoldódna mindkettőtök problémája.

Javaslom, hogy iratkozzon fel Baráth András - gerilla önéletrajz - szakértő oldalára és folyamatosan fog e-mailen kapni ingyen álláskeresési tanfolyamot.

[link]

[link]

Ha neked ilyen a mentalitásod akkor a gyerekeid sem lesznek különbek várhatod, mikor nyitják majd rád az ajtót. Nagyon könnyű ám a szakadék szélére sodródni manapság az egyik napról a másikra. Veled is megtörténhet és kétségbeejtő érzés lesz egyedül megbirkózni vele még egészségesen is.

Segíts anyukádnak és sok szerencsét neki.

2014. máj. 28. 20:57
 27/73 anonim ***** válasza:
80%
Még annyit, ha jól számolom, lassan több, mint fél éve volt a betegsége.
2014. máj. 28. 20:57
 28/73 anonim ***** válasza:
71%
25.ik csak nem a te anyádnak is két agyvérzése volt.Azért ne túlozzunk már az agyvérzés mégiscsak agyvérzés.
2014. máj. 28. 20:58
 29/73 eta8007 ***** válasza:
69%
Ja és amit TE FELADSZ!? Mind megtesszük ezt nap mint nap! Nem egyedi eset az Édesanyád betegsége sajnos!!!!! Az Én Nagyim már az elsőből sem épült fel teljesen: gondok vannak a székeléssel és vizeléssel. Ez a probléma nem kor függő, hanem a betegség mértéke határozza meg, talán ne vegyünk róla tudomást. Lehet vannak olyan problémái melyeket meg sem beszél veled: a magatartásod miatt nem is említi. Ettől függetlenül neki sem könnyű, hogy másra van utalva: ha utána olvasol a legtöbb betegnek sokkal több nehézséget okoz a megváltozott életminőség matti ráutaltság lelki terhe, mint maga a betegség testi következménye.
2014. máj. 28. 20:59
 30/73 anonim ***** válasza:
29%

Ha agyvérzésből eredendően további problémái lennének, sajnos nem tudná titkolni. Itt az olvasottak alapján szerencsére felépült!

Különböző fokozatok vannak ebben, nyilván mindenki tudja, nem vitatom, hogy szörnyű dolog, de ha felépült az orvosok szerint, akkor fel.

Más különben nem gondolom, hogy munkát keresnének.

Úgyhogy továbbra is tartom magam ahhoz, hogy segíteni KELL, de nem egy életen át és nem úgy, hogy közben ő meg sem próbál tenni azért, hogy jobb életük legyen!

2014. máj. 28. 21:04
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!