Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fog ez még valaha változni?

Fog ez még valaha változni?

Figyelt kérdés
Van egy négy éves gyerekem, nem terveztük, nem akartam őt, tudom hogy a mi hibánk, nem védekeztünk de vállaltuk a felelősséget, emiatt már nem akarom marcangolni magam. Az a problémám, hogy nem szeretem a gyerekem. Normálisan, tisztelettel bánok vele, gondozom, ellátom, megkap mindent. Viszont azt a szeretetet amit kellene iránta éreznem, nem érzem. Nagyon szégyellem, de amikor ránézek szinte nem érzek semmit. Amíg pici volt nem voltam depressziós és most sem, tehát nem erről van szó. Vártam hogy ha majd nagyobb lesz és látszik a gyerek "értelme" akkor majd megszeretem, de még most sem, hiába fejezi ki szegény a szeretetét felém. Majdnem két hete volt az anyáknapi ünnepség is az oviban, minden anyuka meghatódott, sokan sírtak én pedig annyira szégyelltem magam hogy nem ért el a szívemig... Szeretgetem, ölelgetem, de csak fél szívvel. Tényleg olyan mintha idegen lenne :(
2014. máj. 11. 20:52
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
45%

Nagyon sajnállak kérdező!

Mi az aminden, amiről le kellett mondanod?

2014. máj. 11. 23:09
 22/50 anonim ***** válasza:
92%

Valahogy így érthető, hogy SOHA nem akartál gyereket, 21 évesen (amikor még magad is szinte gyerek voltál) meg megérkezett mégis.

Szerintem beszélj egy szakemberrel mielőtt még jobban kikészülnél és a gyereked megérezné (nagyon jó érzékelők, és egyre okosabbak, szóval érezni fogja, ha vigyázol rá, hogy ne érezze, akkor is fogja)

És szerintem ezeket az érzéseket a pároddal is meg kell beszélned. El kell mondanom, hogy sok mindenről lemondtál, és talán arra is lenne megoldás, hogy néhány dolgot amit hiányolsz, azt megélhess. PL. szerintem nincs abban semmi kivetnivaló, ah elmész a barátnőkkel nélha szórakozni, és addig apuka vigyázhatna a gyerekre (persze nem lerészegedős, hajnalig züllős bulikra gondolok, hanem kellemes, táncolós, koktélozós, barátnős programokra). Ha párod támogatna abban, hogy kimozdulj, moziba, színházba menjetek, vagy bárhova akár csak ti ketten kettesben is, akkor kiegyensúlyozottabb lehetnél. és lehet, hogy egy idő után azt éreznéd, hogy nem maradtál ki sok mindenből.

2014. máj. 11. 23:36
 23/50 anonim ***** válasza:
100%
Azzal is azért tisztában kellett volna lenni, hogy egy gyerek érkezése már irányba tereli az ember életét, és sok lemondással jár. Ez természetes, hogy változnak a dolgok. Erre már várandósan felkészíthetted volna magad.
2014. máj. 11. 23:38
 24/50 anonim ***** válasza:
78%
27-es: tényleg nem érted, hogy nem lehet az érzéseket ki-be kapcsolni? A kérdezővel ez történik, nem ő csinálja.
2014. máj. 11. 23:47
 25/50 anonim ***** válasza:
6%
Ne haragudj azt írod le ,hogy nem vagy pszichopata,képes vagy érezni. De az iránt nem érzel semmit akivel 9 hónapig olyan szoros viszonyban voltál. Senkivel nem lesz ilyen mély kapcsolatod. Meséld már el ,hogy ki iránt vannak "érzelmeid". Mert nagyon kíváncsi vagyok.
2014. máj. 12. 00:54
 26/50 anonim ***** válasza:
Nem értem mért kell ennyire szídni a kérdezőt. Nem utálja a gyerekét. Belátja, hogy ez így nem jó és szeretne ezen változtatni. Szerintem ez határozottan jó dolog.
2014. máj. 12. 01:05
 27/50 anonim ***** válasza:
A másikat oltogati, veszekedést gerjeszteni meg pontozgat azt tudtok, de hogy esetleg segítenétek neki azt aztán nem. Ha sajnáljátok a gyereket, akkor talán segïteni kéne az anyukának, hogy változtatni tudjon a helyzeten. Itt sajnálkoztok, hogy szegény gyereknek milyen rossz stb., de semmit nem tesztek, hogy jobb legyen neki, mert attól, hogy a kerdezőt szídjátok, nem lesz jobb a gyereknek, sőt talán még rosszabb. Gondolkozni kellene mielőtt valakit a sárga földig aláztok. És fel kellen ébredni a habosbabos álomvilágból, ha azt hiszitek, ő a világ legrosszabb anyája. Nézzetek körül a világban és azután ugassazok, hogy ássa el magát.
2014. máj. 12. 01:23
 28/50 anonim ***** válasza:
60%

Kiket fújt össze már megint ez a fránya szél?

Némelyik, privátban hívőnek mondja magát,

de a gyerekről említést sem tesz hosszú levelében!!!

2014. máj. 12. 06:20
 29/50 anonim ***** válasza:
Szerintem (de nem vagyok pszichológus) tudat alatt a gyerekedre haragszol, mert megváltozott az életed és lemondásokkal jár. De! Erről nem a gyereked tehet, ez a Te döntésed volt, ezzel kellene megbékélned. Ha valaki gyereket szül, még nem jelenti azt, hogy mindenről le kell mondjon. Kompromisszumokkal jár, de az nem egyenlő az önfeláldozással! Tessék tisztázni magadban, hogy mi az ami hiányzik! A férjeddel beszélgessetek erről, miben kellene változtatni, hogy meg tudd élni a nőiességedet is! Nekem is kicsi gyerekem van, de rendszeresen eljárok sportolni, kéthavonta szórakozni (ott aztán kitombolom magam). Összejárok a barátnőimmel. Én így tudok mosolygós és türelmes lenni a gyerekeimmel, és a dackorszakos hisztirohamát nevetve kezelni. Önvizsgálat és magunkan mélyedés mindenképpen kell ehhez, hogy tudatosítsuk a probléma gyökerét. Saját gyerekkorban is lehet keresni az okokat, ehhez már pszichológus, kineziológus segítsége kell, de nem halogasd tovább, mert nem változik magától és tönkreteszed a gyereked!
2014. máj. 12. 09:35
 30/50 anonim ***** válasza:
100%

Az első ami eszembe jutott, hogy rettenetesen sajnállak. A legcsodálatosabb érzés a világon az, hogy érzed a gyermeked szeretetét. Neki te vagy a világ közepe.

Szerintem keress el egy pszichológust, mert tudat alatt a gyermeket hibáztatod a mostani életed miatt. Reméljük segíteni fog.

2014. máj. 12. 12:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!