Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fog ez még valaha változni?

Fog ez még valaha változni?

Figyelt kérdés
Van egy négy éves gyerekem, nem terveztük, nem akartam őt, tudom hogy a mi hibánk, nem védekeztünk de vállaltuk a felelősséget, emiatt már nem akarom marcangolni magam. Az a problémám, hogy nem szeretem a gyerekem. Normálisan, tisztelettel bánok vele, gondozom, ellátom, megkap mindent. Viszont azt a szeretetet amit kellene iránta éreznem, nem érzem. Nagyon szégyellem, de amikor ránézek szinte nem érzek semmit. Amíg pici volt nem voltam depressziós és most sem, tehát nem erről van szó. Vártam hogy ha majd nagyobb lesz és látszik a gyerek "értelme" akkor majd megszeretem, de még most sem, hiába fejezi ki szegény a szeretetét felém. Majdnem két hete volt az anyáknapi ünnepség is az oviban, minden anyuka meghatódott, sokan sírtak én pedig annyira szégyelltem magam hogy nem ért el a szívemig... Szeretgetem, ölelgetem, de csak fél szívvel. Tényleg olyan mintha idegen lenne :(
2014. máj. 11. 20:52
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
95%
Engem sem szeret az anyám, mert ő fiút akart én meg lány lettem. Pontosan úgy bánik velem, ahogy te a gyermekeddel, mondjuk ő sokszor hangoztatja, hogy a legnagyobb csalódás vagyok neki. Ennek hatására egy utolsó, sz@r emberi hulladék lettem. Próbáld meg nem kimutatni érzéketlenséged, és beszélj egy szakemberrel! Mert ha ez így meg tovább csak az ő életét rontod el, s erről a gyereked nem tehet!!!
2014. máj. 11. 21:11
 12/50 anonim ***** válasza:
71%
És akkor erre mondjátok,hogy gyilkosság az abortusz meg hogy tehet ilyet valaki. Látjátok itt a hátulütője. Most ha a kérdező továbbra se szereti meg a gyerekét akkor milyen lesz szegény gyereknek? Most még gondolom kicsi, nincsenek vele bajok, de mikor majd kamaszodik és érezni fogja, hogy egy kicsit se szereti... Szerinted?
2014. máj. 11. 21:17
 13/50 anonim ***** válasza:
83%
Én sem akartam,de lett és imàdom!Menj pszichológushoz vagy lehet pszichiàter kéne.Egyébként tényleg sok anya nem szereti a gyerekét.
2014. máj. 11. 21:28
 14/50 anonim ***** válasza:
73%

amúgy nem férfi mert írta hogy anyáknapi ünnepségen volt

tényleg fordulj szakemberhez nekem barátnőmmel volt ez ő oda ment most nagyon szereti a gyerekét

2014. máj. 11. 21:40
 15/50 anonim ***** válasza:
35%

"Sok anya nem szereti a gyerekét"

Ezzel nagyon újat mondtatok, én ezen az oldalon eddig csak azt olvastam, hogy az anyák élnek-halnak a gyerekükért!

Azok a gaz apák, férfiak, akik nem szeretik a gyerkőcöt.

Akkor most hogy is van ez???

2014. máj. 11. 21:45
 16/50 anonim ***** válasza:
90%

Nem ritka ez a dolog, sőt valóban gyakoribb, mint ahogy azt az ember gondolná. Nekem a régi könyvekben tűnt fel, hogy a középosztáytól fölfelé, ahol már ugye megengedhették a dajkát, házitanítót, rengeteg helyen írják, hogy a gyerek számára az anya csak egy "szép hölgy", aki időnként belebeg a gyerekszobába és ad egy tartózkodó puszit a gyerek homlokára, mert hát azt kell, mégiscsak ő az anya.

Sőt a saját anyámon is pontosan érzem, hogy nem mindegyikünket szereti, és nem is egyformán.

Csak manapság divat azt mondani, hogy az anyának imádnia kell a gyerekét, ha pedig több van, nem tehet különbséget köztük.

Egyébként úgy alapjáraton mennyire vagy érzelmes? Lehet, hogy az a gond, hogy nem igazán éled meg az érzelmeid, elzárkózol, ezért nem tud megérinteni a gyereked sem. Persze ez csak egy vaktában lövöldözős tipp, de esetleg gondolkozz el rajta, mert lehet, hogy ez a kulcs.

2014. máj. 11. 21:50
 17/50 anonim ***** válasza:
6%
#8 igazad van.Én nem hiszem hogy egy nő 4 év után ilyesmit leír. Ha te tényleg annyira AKARTÁL volna segíteni a problémán ,akkor nem itt keresnéd a választ hanem már rég szakorvoshoz fordultál volna.Nem akarlak megbántani ,de ha tényleg nincsenek érzéseid akor te egy pszichopata vagy.
2014. máj. 11. 21:52
 18/50 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező az én feleségem a gyermekvédelem területén dolgozik.

A nevelőotthonok az ilyen szülők gyerekeivel vannak tele. Teljesen tévesen nevezik őket árvaházaknak.

Elvétve ha egy, egy árva van városonként, megyénként. Manapság ő is azt tapasztalja, hogy a , nevezzük szülőknek, de minek, sorra adják intézetbe a megunt gyerekeiket.

Ráolvasástól te sem fogod szeretni szerencsétlen gyerekedet.

Csak sajnálni tudom szegeny kicsit.

2014. máj. 11. 21:57
 19/50 anonim ***** válasza:
65%

Először is,hány éves vagy? Mert ha 20 ,akkor nem nehéz elképzelnem,hogy teher számodra egy 4 éves gyerek. A gyerek apjával együtt vagytok?

Túl hamar jött,vagy egyáltalán nem akartál gyereket? Mondjuk az,hogy olyan mintha idegen lenne nem valószínű,ha nem is szereted 4 éve veled van,valamennyire biztosan kötődsz hozzá.

Hátráltat téged valamiben ugy érzed?

2014. máj. 11. 22:33
 20/50 A kérdező kommentje:
Vannak érzéseim, nem vagyok pszichopata. 25 vagyok. Igen az apjával élünk ő szereti a kicsit sokat foglalkozik vele. Egyáltalán nem akartam gyereket, szóval amióta megszületett teljesen új irányba fordult az életem, sosem gondoltam arra hogy így lesz, mindenről le kellett mondanom.
2014. máj. 11. 23:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!